0 ocene
4.2k pregleda
u Usluge i zanati od

Poštovani, planiram da otvorim svoju firmu koja bi se bavila uslugama. Znači, pretežna delatnost firme su usluge i to uglavnom higijena, pranje na terenu, čišćenje i pranje tepiha na licu mesta, dubinsko pranje auta, kao i ostale usluge, farbanje, zaštita metala i drveta ... itd. Firma bi se vodila na Beograd sa mogućnošću proširenja da pokriva sve gradove Srbije.

Pošto ništa ne prodajem već samo vršim usluge, zanima me šta bi bilo najbolje da se otvori ? Da li je D.O.O firma bolja ili da se ipak otvori  SZR radnja ? Da li radnja koja se prijavi kao szr mora da ima lokaciju i fiskalni račun da se izdaje ?

Zapravo, moje pitanje glasi: Šta je jeftinije otvoriti, kako se firma otvara a da ne bude veiiki porez ? Jesam se malo raspitao oko toga i većina mi predlaže da otvorim doo i da imam fiskalnu kasu i knjigovođu, što ne košta puno ali sam ja prepračunao sve i mislim da mi je ipak puno i da mogu ove usluge raditi uz manji izdatak za porez. Šta mi predlažete ?

Molimo Vas da se ulogujete ili registrujete da bi ste odgovorili na pitanje.

1 odgovor

0 ocene
od
Najbolje je da odete do poreske uprave i raspitate se o svim mogućnostima za prvo otvaranje firme. Trebalo bi da nije komplikovano. Mislim da je neki minimalni porez oko 10.000 din. Što se tiče odluke da li otvoriti DOO ili SZR, sve zavisi kako ćete raditi. Kao DOO imate više mogućnosti za poslovanje, imate fiskalnu kasu, knjigovodju ... itd. Kao SZR niste u obavezi da imate knjigovodju osim za završni račun na kraju godine. Fiskalna kasa vam nije potrebna.Naravno, ne možete se baviti prodajom u tom slučaju.

Popularna iskustva


Dobrodošli na blog-forum Moje iskustvo ? Postoje razni tipovi iskustava, a o tome Wikipedia najbolje opisuje svako ponaosob. Moje iskustvo online svakodnevno objavljuje nova i korisna iskustva sa raznim proizvodima, alatima, uslugama, a svako vaše novo iskustvo je dobrodošlo!

360 pitanja

973 odgovora

942 komentara

225 korisnika

Slična iskustva

+2 ocene
3 odgovora 8.5k pregleda
+1 ocena
1 odgovor 793 pregleda
...