+1 ocena
10.9k pregleda
u Servis računara od
izmenjeno od

Poštovani, tražim dobar laptop servis u Beogradu koji ne mora i ne treba da bude ovlašćen za moje laptop-ove Asus i Lenovo kao i tablet od dece Acer u stvari jedan je Apple, ali da me ne gledaju popreko i u fazonu "super što ste nam došli" ... mi baš takve kao što ste vi i čekamo ...

Preporuka za servis računara, laptopova i servis mobilnih telefona u Beogradu:

SERVIS RAČUNARA BEOGRAD

Kontakt telefon  064/242-60-60

instalacija sistema Windows 11, 10, 7, Linux, MAC, Android, iOS, popravka laptopa, servis mobilnih telefona (iphone servis, Samsung ...), instaliranje programa Adobe, Photoshop, AutoCad,  Corel, Office, brisanje virusa, čišćenje laptopa, popravka matične ploče ... itd.


Naime, imam loše iskustvo sa određenimm servisom na Novom Beogradu koji je mesec dana moj laptop popravljao i na kraju sam platio dijagnostiku 3000 dinara a laptop i dalje ne radi. Sve je na papiru napisano šta je problem ali da li je u redu da se plati tolika cena za čekanje na odgovor šta je sa laptopom ?

Odneo sam laptop na Zelenom vencu pošto mi je u Google pretrazi njihov sajt izašao prvi medju ponudjenima i oni su mi rekli da je prethodni laptop servis nešto popravljao i da oni ne mogu da pomognu a da imam opciju da zamenim matičnu ploču po ceni - cena matične ploče za laptop je sitnica 150 evra.

Naravno nisam pristao na popravku i platio dijagnostiku 800 dinara. Iako je na sajtu pisalo "dijagnostika besplatna"., ali samo ako laptop popravljate kod nas.

Sad se pitam, da li uopšte u ovom gradu postoji laptop servis koji može da popravi laptop, ne da radi samo naplatu dijagnoze kao neki doktori nego da uzme laptop, popravi i kaže cena popravke je tolika, vremenski mesec dana ili jedan dan nebitno ... da ne lutam gradom i da me zezaju kojekakvi serviseri i laptop stručnjaci koji su juče počeli da saznaju šta je laptop ?

Hvala na korisnim iskustvima jer je moje iskustvo zaista loše po pitanju laptop servisa.

Molimo Vas da se ulogujete ili registrujete da bi ste odgovorili na pitanje.

34 odgovora

+1 ocena
od

Cao Deki, pa ti si izgleda druze nabasao bas na neke strucnjake cim si se na prvu loptu razocarao :).

Nije bas sve tako crno, pa ti predlazem da kontaktiras par laptop servisa koji bi trebalo da ne naplacuju dijagnostiku koliko ja znam a pri tome ces dobiti i dobru cenu ako se radi laptop servis, da se nesto menja, popravlja, bekapuje, prepravlja ... itd. Posto nisi napisao odakle si iz kog dela BGD  onda ce servisi laptopova biti po nekom mom iskustvu.

Laptop servis računari org u Branka Krsmanovica, Zvezdara, majstor Dragan

Laptop doktori Novi Beograd, kod fontane su i rade pošteno

Xelart laptop servis Novi Beograd odlični su, znaju da budu skupi ali sve završe profi!

Laptop servis Beograd BGD - takodje nisu jeftini ali poprave laptop, vade laptop iz mrtvih !

Laptop servisi su se nakotili, pc usluge su aktuelne, ima ih mnogo a ima i mnogo plagijatora koji samo copy/paste rade posao kao sto je neki moj laptop servis 011 beograd, gde je moj drug najxbo jer je ostao bez laptopa ... takodje bih ti savetovao da se ne oslonis na gugl pretragu jer se laptop servisi sami optimizuju ili ih optimizuju vlasnici koji tacno znaju sta vi trazite i love vas, mame da dodjete kod njih ... besparica, zelja za vecom zaradom ... a ljudi veruju.

Prema tome, zaobidji zeleni venac i kompletno centar grada jer su tu servisi prebukirani posto su se ugnjezdili u centru da bi bili vidjeni i mogli da naplate svoju lokaciju ... jer ja moj auto ne popravljam u ovlašćenom servisu nego kod Mike na Karaburmi ili majstora Dragana na Zvezdari kod gradske bolnice (auto mehaničar zvezdara) ... jeftino mi je, profi i idemo na ćevape kod Ljube ... pozdrav!

od
+1
Uglavnom sam popravim sve na svom laptopu. Laptop servis mi nije potreban jer su svi u fazonu da te oderu i baš čekaju naivne mušterije, pogotovo one koji se ne razumeju baš ništa oko laptopa i tehnike. Samo jednom su me odrali i nisu uradili ništa na Dorćolu, neka firma koja je par godina radila i više ne postoji. Ako vidite sterilan prostor, ugledan lokal u fazonu WOW ... bežite glavom bez obzira odatle. Nemam iskustvo sa ovim servisima ali ako bih baš morao da idem išao bih ipak u najbliži laptop servis, malo se raspitao oko popravke i oko cene. Pošto ima puno servisa za kompjutere i tu novu tehnologiju, tableti, telefoni, notebook ... all in one, televizori LED ... treba birati najbliži servis i sprijateljiti se sa majstorima jer tada ste sigurni da ćete dobiti full uslugu ! :)

Majstora uvek treba častiti, čak i kada vam kaže visoku cenu ...
+1 ocena
od
Nije mi samo jasno zašto ste platili 800 dinara a laptop nije popravljen, znači kvar nije otklonjen. Kakva je to dijagnostika koja se plaća, pa to ni na selu oni majstori što idu od kuće do kuće ne naplaćuju ...  strašno ! Ljudi, ne plaćajte majstorima ništa dok vam ne kažu cenu rada, jer to bi isto bilo kao pozvao sam molera da pogleda stan, šta ima za krečenje, on premeri zidove i plafone i kaže ovo što sam merio i gledao košta 10 evra :). Ne bih se složio da je to u redu i zato, samo laptop servis koji radi besplatno dijagnostiku i transparentno kaže cenu popravke može da bude prihvatljiv. Unapred ne plaćati ništa !
od
+1
Potpun ose slažem da treba imati poverenje u laptop servis jer sam ja jednom prilikom ostavila laptop na čišćenje danas za sutra, firma na novom beogradu je neka bila 2015 godine i kada sam donela kući laptop on nije hteo da se uključi. Ja zovem a iz laptop servisa mi kazu da je to sad nesto novo i da oni nisu dirali i ulazili u sistem. Moj prijatelj koji se pomalo razume u kompjutere kaze ma to je garantovano hard disk mrdnuo unutra ... otvorio jedan mali poklopcic, pomerio nesto i laptop je proradio. Kaze, ja bih ti ocistio laptop ali nemam alat za otvaranje, da nesto ne zeznem ali uopste nije tesko da se ovaj laptop očisti od prašine ... :).
od
Ovo je dokaz ne razumevanja ljudi,naravno da se naplacuje dijagnostika ako neko odustane od servisa sto je normalno a ti druze sto poredis selo idi na selo tamo ti ne treba racunar.poyy
+1 ocena
od

Na blogu Vuk Stankovic smo u vise navrata pokusavali da dodamo komentar gde je uvek bio odbijen na stranici

"vukstankovic.com/2011/06/21/par-saveta-za-kupovinu-laptopa"

Ili je Vuk previse zauzet oko politike ili ne vodi vise blog pa smo odlucili da pisemo ovde u vezi kupovine laptopa i prevare, odnosno kako se prevara pri kupovini laptopa moze prepoznati ?

  • Cena niska a laptop na moze da podrzi Windows 10
  • Laptop se sporo pokreće, bez obzira koji je sistem na njemu treba mu vremena
  • Teže aplikacije ne može da pokrene brzo: autocad, photoshop, igrice
  • Laptoip baguje na youtube kada je u hdd rezolucija ili 4k
  • Laptop ima veoma ložu tastaturu (krcka, ugiba se, klizava pod prstima, sitna slova ...itd).
  • Procesor neverovatno da može biti na 1.1 GHz neka G serija ... pa to je katastrofa
  • Instalacija sistema Windows 10 je problem, jer novi bios na laptopu trazi UEFI pa i HirensBoot ne radi jer trazi uefi mod, čak i kada je isključen secure boot odnosno Legacy mod ne postoji
  • Mali broj USB ulaza ... ok nema DVD/CD čitača ali zašto su smanjeni usb konektori?
  • Rezolucija ekrana zna da bude problem, nejasna slika
  • Hard disk ili SSD, a i dalje se prodaju laptopovi sa hard diskom od 500Gb i malo keš memorije
  • Ram memorija sumnjivog kvaliteta na laptopu ...
  • Kućište laptopa je od plastike koja se lomi ko staklo, prsne posle par meseci rada, šarke na laptopu popuste
  • DC konektor na laptopu posle mesec dana ne radi, rasklati se, prekida punjenje, punjač ne raguje ...
  • Ekran laptopa niskog kvaliteta
  • Čest kvar na matičnoj ploči, a matična ploča za laptop košta i cena je velika
  • Često se pokvari grafička karta pa nema slike na ekranu, a rebaling čipa košta i cena isto visoka
  • Kvare se često i HDMI izlaz, USB 3.0 ulaz, LAN ulaz, kao i plastika oko ekrana
  • Šarke na laptopu se čupaju iz ležišta iz kućišta i polomi se kućište ili se samo podiže a ekran se klati
  • Kuler, odnosno ventilator se brzo pokvari, čuje se da brndži, zuji, fijuče, radi brzo, okreće se na maksimumu ...
  • Laptop se pregreva zato što je loše urađen rashladni sistem - uski provodni kanali i sitna rešetka a kuler slab.
od
+1
Izvinite, a ko je uopste taj Vuk o kome pisete jer sam bio na njegov blog i video isto sto i svuda ... bla bla bla ... ne obazirite se na takve blogove jer ima bas mnogo i ako ste u potrazi za savetima, onda vam predlazem da malo ozbiljnije shvatite temu. Mnogi su van teme a pisu, kopiraju, prepisuju po sistemu "copy paste" i predstavljaju se kao PC strucnjaci. Recimo MojServis011 sam primetio da 100% kopira sajt popravkaracunara.com ali bukvalno jer znam da sajt postoji vec unazad 15 godina a ovi skorojevici u YuBC su pre par dana krenuli u kopiranje svega sa sajta ... dal u ovoj zemlji ima zakon o zastiti sajta ? Nije mi jasno kako sinoc pokrenut sajt moze tako sve da iskopira i postavi kod sebe ...ili je mozda u pitanju neka prevara ?
od (16.7k poena)
Postovani, mozda niste primetili da je Vuk Stankovic na blogu objavio tekst od laptopovima 2011 godine "NAPOMENA: Tekst je originalno objavljen 2011. godine. Podaci u njemu ne moraju biti aktuelni niti ga treba koristiti za odabir proizvođača laptopa jer se puno šta promenilo u poslednjih 6 godina". Znači za sve ovo vreme je zaista došlo do promena i trebalo bi uzeti u obzir zastarelost posta ali ne i teme. Tako da ako želite, sve novosti u vezi kupovine laptopa "koji laptop kupiti", "kupovina laptopa", "izbor laptopa" ... itd možete pratiti ovde.
+1 ocena
od

Osnovna dijagnostika kvara na računaru i laptopu je besplatna i ako se tako jasno napiše na web sajtu servisa, onda ne bi trebalo da je drugačije. Međutim, neka detaljnija dijagnostika koja podrazumeva zamenu komponenti i malo više vremena, naravno da nije besplatna. Druga je stvar ako vam servis računara kaže koji je kvar i koliko košta i za koje vreme može biti popravljen a da vi najpre pristanete na popravku a onda odustanete. Samo u tom slučaju je servis računara  odnosno laptop servis u pravu. U svakom drugom slučaju, dok god Vi kao vlasnik uređaja ne pristanete na popravku, niste u obavezi da platite dijagnostiku kvara osim ako pc servis posebno nije naveo detalje u reversu (prijemni list). Logično je da se svaka veća analiza kvara naplaćuje jer zamislite da serviser izgubi ceo dan na vašem uređaju kako bi pronašao kvar na matičnoj ploči a da to bude besplatno :). Ne treba očekivati tako nešto.

+1 ocena
od
Ubedljivo najgora usluga i prevarantski nacin rada sam zatekao u laptopservis ili ti appleservis

Savetujem sve ljude kojima treba bilo kakav vid popravke da nikada ne odu u takav laptop servis. Debelo cete platiti nece Vam nista popraviti a kada reklamirate uvek ce Vam reci kako navodno jos nesto ne radi, pri tom platite da Vam ugrade nov deo a ugradjuju polovne delove koji su stariji od 5 godina. Najtoplija preporuka je da u sirokom luku zaobilazite ovaj laptop servis. U drugom servisu su mi isti taj problem sredili za daleko manje novca i tako da laptop vise nikakve naznake bilo kakvih problema ne pokazuje.
od
Meni je laptop servis ZDE u Bulevaru Kralja Aleksandra uništio Asus Zenbook. Odneo sam da mi se zameni polomljeni ekran. Oni su to brzo skinuli tu predamnom, čulo se kako puca plastika. Onda su mi rekli evo skinuli smo ga ali nemamo trenutno ekran pa za 15-ak dana će biti na stanju da dodjem. Naravno, uzeo sam laptop i odneo dve ulice niže gde su konstatovali sledeće: oštećenje folija koje idu ispod ekrana, vidno izgrebane folije, plastika što ide oko ekrana naprsla ... ja sam bio poludeo. Naravno, pristao sam na te folije da mi ostave dok se ne pronađu nove ili polovne. Ekran za moj UX31E zenbook je koštao sa zamenom 125 evra - vrlo korektno a u ZDE su hteli da mi naplate i skidanje - lomljenje laptopa. Strašno ko sve radi i koliko primitivno bez znanja. Neznanje se skupo plaća samo što to mi klijenti plaćamo. :(
od
Kao prvo nemoj da mesas Apple Servis sa servisom koji navodis.

Najveci prevarant do sada si upravo ti. Mnogi ljudi prodju dnevno kroz nas servis ali sa takvim kao ti si nas iznenadio. Ako treba objavicemo sve tvoje podatke na internetu sa celom popravkom uredjaja. Popravljao si uredjaj kod nas pre nesto manje od godinu dana pa si ko zna sta uradio i zvao si nas da reklamiras kvar na maticnoj ploci, KOJU SI IZVADIO IZ KUCISTA MacBook Pro laptopa. DA LI JE TO REALNO da si to uradio i pokusao bilo sta da reklamiras. Takodje si pricao da na samom cipu pise datum proizvodnje cipa i tako neke nebulozne gliuposti da smo ti ugradili cip star 5 godina za laptop 2010 god. Vas laptop je proizveden 2010 god. Objavicemo ime i prezime ovog PREVARANTA koji je po nama na PREVARU pokusao da nesto reklamaira.
od
Ne treba preuveličavati stvari ... svaki servis za laptopove, računare ili mobilne telefone u bilo kom delu grada se svakodnevno bori sa različitim problemima i logično je da "ko radi taj može i da pogreši". Mislim da većina poznatih servisa radi sasvim korektno svoj posao ali su očekivanja vlasnika laptopa i računara velika. Nerealno je očekivati brzu popravku laptopa, bez dobre dijagnostike i usput se prave i troškovi (rad servisra i delovi). Kad se sve sabere i oduzme, ako je neki laptop mator i nije isplativa popravka, nemojte ga popravljati. Ako već prihvatite popravku, onda nemojte osudjivati servis koji će vam naplatiti svoje usluge - uostalom vreme je novac.

Pri tome, da ne pricamo kako su ljudi nestrpljivi i ocekuju da se što pre uradi provera uredjaja i odmah popravi. Jednostavno u svetu elektronike to nije tako. Ako meni kako majstoru za elektronske uredjaje treba vise od par sati da pronadjem problem i ako resenje tog problema vodi u troskove koji prevazilaze cenu uredjaja, ja to i ne prihvatam u rad, svidelo se to nekome ili ne.
od
+1
Za ove ne važi "ko radi taj i greši", jer oni smišljeno varaju klijente! Napravili su lep sajt na kojem je sve džabe, rade non stop, jeftine usluge, mašine bla bla bla, samo da privuku ljude, a onda im ili pokvare laptop amaterskim zahvatima ili slažu da su nešto radili i naplate uslugu drastično. Poslednji primer, rečeno da je crkao kuler, a nisu ni otvorili laptop, nego samo izduvali kompresorom i nabili prašinu unutra! Ovog lika bi trebalo uhapsiti, ali je bahat, juri po netu sve koji pišu loše o servisu, preti, neke je i tukao. Zato bar ovde može da se napiše realno šta rade. Apple servis i laptopservisrs su od istog vlasnika, prevaranta. Nisu svi ludi po forumima što ih pljuju, a vlasnik stalno nalazi neke izgovore. Zbog takvih servisa ljudi i sumnjaju u sve ostale.
od
+1
Ovo za Apple Servis tj laptopservis u Lominoj ulici, mogu da potvrdim - uzasno iskustvo. Nikada vise, izbegavati.
+1 ocena
od
Poštovani klijenti,

Ne bih da hvalimo ili kudimo kolege, ali neka razumna cena dijagnostike od 1000 dinara je realna.

Da bi se laptop otvorio i samo zatvorio potrebno je sat vrmena, sto se tice maticne ploce i dijagnostike retko ko moze da Vam kaze sta je tacan kvar. Na plocama imate preko par hiljada komponenti i nemoguce je to sve ispitati. U svetu je odavno izbaceno popravka maticne ploce, samo zamena. Jer ukoliko serviser potrosi dva dana na porpavku puta cena po satu koliko to novca izadje.

Svako servis ima dobra i losa iskustva sa klijentima, samo je problem sto zadovoljni klijenti odu i nista ne pisu po forumima, a takvim je mnogo, dok nezadovoljni kojih ima veoma malo iz revolta pisu neprijatnosti. I onda to svi citaju.

Svaki servis laptopova u gradu je dobar i nase kolege su veoma strucne, cak mnogo vise nego kolege iz Evrope. Nase kolege pristupaju problemima detaljno, dok oni tamo rade mehanicki. Svi mi imao stalne klijente koji se iznova vracaju.

Tako da kada odete negdje da popravljate laptop ili racunar, morate detaljno da se o svemu dogovorite sa serviserom, jer posle nema nisam znao, nisam upucen, ja to ne znam itd.

Ne idite odmah na prve sajtove, jer obicno ti placaju reklame, a njihova strucnost je diskutabilna. Malo se raspitajte, pogledajte forume, pozovite vidite kako deluju preko telefona, otidjite neobavezno u servis, raspitajte se....

Sve u pocetku price deluje lako i bez problema, a problemi nastaju kasnije. Morate biti svesni da Mi i sve kolege popravljaju jedan kvar, a drugi mogu da se jave posle par dana. Laptopovi kao i sva tehnika je podlozna kvarovima, niko ne zna kada ce koja komponenta da otkaze.

Cesto ljudi nece da kazu sta je stvarni uzrok kvara, prave se ludi. Ili dodju posle godinu dana sa pricom da nisu ni upalili laptop od porpavke a on sada ne radi. Ili da imaju malu decu koja udaraju po laptopu sto je pogubno za njega itd.

Moramo imati jasnu i detlajnu i pre svega iskrenu konverzaciju, tek tada se sve lepo i strucno resava.

Pozdrav,
od
+1
Upravo tako ! Dešava se da ljudi dodju u servis i kažu zvali smo vas za zamenu tastature, rekli ste nam košta 5000 din. Mi kažemo, nemoguće jer je cena te tastature 6500 din, jer jedino iz uvoza je jeftinije i može za 5000 ali se čeka nekih 20-ak dana ...  onda oni odu iznervirani, kao džabe su dolazili. Zovu po nekoliko servisa istovremeno i onda ne znaju ko im je šta rekao i upute se u onaj poslednji koji su zvali. Ovo je samo jedan primer. Što se tiče popravke matične ploče, jedan klijent je doneo laptop koji je uništen koliko je matična pečena, fluksa na sve strane ... itd. Dijagnostika bi trajala minimum 3 radna dana. Kažemo pa ne isplati vam se popravka jer je laptop mator i ulaganje od 5000 din je neisplativo. Ali  meni je čika Pera najbolji majstor za elektroniku rekao da je može popraviti za 1500 din. Pa, onda zašto ste došli kod nas kada smo vam rekli već da će koštati par hiljada ? Otišao je klijent, napisao negativnu recenziju a posle 7 dana se vratio da upita jel otkupljujemo polovne laptopove ? Da, možemo da otkupimo ali samo nepopravljane matične ploče, i one koji mugu poslužiti za rezervne delove. Teško je raditi sa ljudima generalno, pogotovo što ljudi imaju prevelika očekivanja za male pare. Dobar pc servis sigurno neće uzeti u rad bilo šta.
+1 ocena
od
Ima u Cumicu Mobi House, popravljali su mi tablet za 2 sata po izuzetno dobroj ceni. Dijagnostiku nisu naplatili i nisu uslovljavali popravku sa tim. Odlicno rade, brzo i nisu skupi, random izabrani od jedno 5 servisa i za svaku su preporuku. Pokusaj tamo
0 ocene
od
Vidm da neki hvala Xelar, pa da spomenem i moje iskustvo s njima. Malo su skuplji, cini se da znaju da rade, sto opravdava i vecu cenu. To je skroz ok. Medjutim...
Odneo jednom laptop, nece da boot-uje. Oni ga opravili, kazu hdd konektor nesto nije bio dobar, sredili to. Ali mi jos javljaju da su morali da formatiraju hdd i da mogu da mi povrate podatke, ali ako platim tu uslugu naravno! Hmm...ako hdd nije radio kako su mogli podaci da se pokvare toliko da je format neophodan?

Ok, progutam ja tu pricu. Nakon toga trebalo mi u drugi laptop da se ugradi memorija. Pisem im, kazu imaju neku samsung memoriju koja bi trebala da ogovara, kazu cenu. Pitam ponovo da mi potvrde tu cenu sa ugradnjom. Kazu to je to, nema problema, samo da donesem laptop, pa ce probati na licu mesta da ugrade, da ne dolazim ponovo. Super!

Odnesem ja laptop, oni donesu memoriju, raspakuju je, krenu da otvaraju laptop. Medjutim posle se sete da ipak to nece moci da brzinu i da moram da ostavim laptop. I to je ok.

Javljaju mi posle 2 dana da memorije po toj ceni koju su mi obecali nema?!? Nestala?!? A ja svojim ocima video kako su krenuli da je ugradjuju. Mogu da nabave drugu, ali naravno skuplju. Kazem da moze, ali da nije korektno s njihove strane i da cu se zaliti. Nakon toga javljaju da nema ni te skluplje i da dodjem da pokupim laptop.

Takvo ponasanje, stvarno mislim da je sramota. Koliko god da su dobri sreviseri posteni i casni ljudi nisu sigurno!!!
od
+1
Evo i druge strane priče. Mi se trudimo oko svakog klijenta, ali postoje ljudi koji će uvek biti nezadovoljni, šta god da uradite. Pogledajte naše recenzije na Google, ako 99,9% ljudi kažu da smo 5-stars, razumećete da je tih 0.1% nesporazum ili nerealna ocena.

OK, HDD je imao puno comm errors zbog loših kontakata, kao i weak sectors, izgubio MBR. Ponudili smo da popravimo disk bez spasavanja podataka ili da spasimo podatke i onda popravimo disk. Korisnik je odabrao prvu opciju.

U vezi memorije, rekli smo da imamo ali da mora da se donese u servis i isproba. Ništa nije zakazano niti rezervisana memorija. Ispostavilo se da laptop mora da se rasklapa, za šta nismo imali vremena. U međuvremenu poslednja memorija je prodata, kad je laptop došao na red, morali smo da kupimo po nešto većoj ceni. Korisnik to nije odobrio.

Pošto imate 2 strane priče, mislim da možete samo zaključiti da je u pitanju mali nesporazum koji bi se mogao rešiti da je korisnik bio spreman da sarađuje, ali on je hteo da istera svoje da smo hteli da ga prevarimo. Uvek smo spremni za saradnju, po principu "lepa reč i gvozdena vrata otvara".
+1 ocena
od
Ne bih da zloupotrebim ovaj blog, ali nemam poverenje u ovlasceni laptop servis bas kao ni u ovlašćeni servis za auto. Skinuli su mi originalne delove, rekli da mi prslo kuciste termostata i da kosta puno i ceka se iz uvoza. Kada sam rekao da necu da popravim auto, rekli su moze jeftinije neko polovno. Nabudzili su nesto ali posle par meseci eto problema. Ja vise ni za zivu glavu ne idem kod tih ovlasenih neznalica.
od
Ovlasceni servis mi je trazio da se ocisti laptop 4000 dinara, bez obzira sto mi je laptop star godinu i po dana. Ja sam naravno pitao zasto je tako velika cena i da li imam pravo na čišćenje pre isteka garantnog roka ? Na žaalost nemam ... ali redovan servis ako platim 4000 se produžava i imam pravo da za godinu dana opet trazim ciscenje laptopa ... nisam uopste pametan sta je bilo u pitanju. Otisao sam u servis za laptopove blizu mene i rekli su mi da oni samo van garantnog roka mogu da ociste laptop i da time gubim garanciju. Ja sam pristao na to i platio svega 1700 dinara ... laptop radi perfektno a i bio sam prisutan kada su ga sklapali. Ovlasceni servis ima svoje troskove i razumem sada njihov stav da ili uzmi ili ostavi ... ali mi ipak zivimo jos uvek u Srbiji i navikli smo na jeftino, da nas niko ne zezne ... takvi smo mi ... sta je tu je.
0 ocene
od
Ima super servis na Dedinju, zove se Ceklin elektronika... Reče čovek kako imaju i sajt. Popravljala sam prošle godine laptop kod njega, super mi je sredio, sve preporuke...
od
+1
Izgleda da ceklin elektronika ne postoji a ni sajt, a na dedinju da su znao bih vec :) ... Elem, danas svako moze da drzi servis racunara i da trenutno neko od klijenata bude zadovoljan ali da vecina bude ostecena jer su sve sami priucenjaci u pitanju (katastrofa kako neko ko ne poznaje sistem rada moze da upropasti uredjaj) ... Po meni je samo par pc servisa u beogradu relevantno i uglavnom kod njih preporucujem prijatelje gde se i najtezi kvarovi poprave - plus garancija i papir kada se desi problem sa EPS-om pa treba da se naplati odšteta !
 Znaci, da skratim, svi dobri servisi su uglavnom Stari grad i  Zvezdara,  cast izuzecima da se ne uvredi niko odavde ili odande. Uostalom, ne volim fensi servise a pogotovo me uzasavaju ovlašćeni servis za laptop gde se naplacuje debelo za nesto sto dobar majstor za laptop sredi trostruko jeftinije a kvalitetno.
od
Postoji, ali nisi izgleda dobro informisan. Kod stare okretnice trole se nalazi. :)
Nije u pitanju priučenjak, čovek se već dugo bavi servisom. Videla sam na Benchmark forumu preporuku za njega još od pre 12 godina, tako da mislim da zna šta radi. Pominje se u istom postu i neki još čovek sa Zvezdare, kad si već spomenuo. :)
od
I ... "reče čovek kako imaju i sajt" ??? Gde je ... što se krije taj majstor ako je već tako dobar u svom poslu? Ništa lično, razumem vas ... i drago mi je da ste zadovoljni uslugom. 12 godina iskustva je već dobar staž za servisera ... hvala i proveriću ;)
+1 ocena
od
Postoji mnogo članaka u Pc pres novinama u vezi računara gde sam u više navrata uspeo da uz pomoć njihovih tutorijala napravim problem na računaru tako da ne savetujem da bilo šta primenjujete iz takvih online novina pošto sam im slao i zahtev da mi odgovore i javio se neki Nešović kao neki tamo urednik pametenjaković da me ubedi da je sve to ok i da sam ja neznalica. Nisam siguran da li je u redu da se tako treba odnositi prema čitaocima i na prvu loptu nekoga praviti glupim ? Svakako veliki minus za taj list.
+1 ocena
od
Lično smatram da je naplaćivanje dijagnostike u vidu 500 - 1000 dinara obmana a evo i zašto ?

Odneo sam telefon u jedan servis mobilnih telefona, neki doktori za mobilne i šta se dešava ?

Posle par sati zovu me i kažu da telefon ne može da se popravi jer je pokvaren. U redu, otišla sam da ga uzmem i oni mi traže da platim 500 dinara. Kažem, a zašto da platim ... pa dijagnostika je rađena ? Hmm, pa ja sam vam donela već neispravan telefon i zna se da je neispravan a vi ste to i konstatovali i to mi naplaćujete, pri tome na reversu koji su mi dali piše da se plaća samo u slučaju ako klijent odustane od popravke. Ja opet kažem, pa ja nisam odustala već vi ... u čemu je problem ? Nije važno, platila sam 500 din, nisam dobila nikakav račun. ni to nije bitno ali nekome sigurno jeste. Da stvar bude još gora, odnela sam telefon u fono mobil blizu Vukovog spomenika i serviseri su ga popravili, a pri tome su mi rekli da telefon uopšte nije otvaran od kako je kupljen.

Laptop sam takođe jednom nosila tu isto negde u laptop servis oko zelenog venca i bio je isti problem, naplaćuju svoj nerad a da poprave nešto bože sačuvaj. Tako da, više sam za varijante besplatne dijagnostike ili ako već plaćam, platiću da znam za šta.
od
Za mene je najbolji laptop servis i uopste za bilo sta tv, masina za pranje vesa, fen, mesoreznica, mlin, kompjuter, onaj gde se osećam prijatno, topla reč, preporuka, da znam na čemu sam. Malo je takvih u ovom gradu. Uglavnom se sve radi brzinski ili se otegne od nemila do nedraga. Retko ko radi stabilno i ima pristup koji je ok za nas krajnje korisnike. Ne bih da favorizujem neke a neke blatim. Loše iskustvo imam sa servisima par njih na i oko zelenog venca ... dobra iskustva imam malo na periferiji tipa bulevar kralja aleksandra, cvijićeva, dimitrija tucovića ... moja komisinica hvali neki servis u ustanickoj dole kod pijace ... tako da sve je stvar izbora.
0 ocene
od
Ja sam par puta slao laptopove u Beograd na popravku i sve je bilo završeno brzo i povoljno. Za razliku od par servisa ovde u Novom Sadu gde su mi vratili laptop rasturen, nepopravljen i navodno bolje za mene da bude rasklopljen. Važno je da se popravi laptop a to koji je servis bolji nije bitno. Najbolji je servis koji uspe da obavi popravku kako treba.
od
+1

Ipak je Beograd zakon za servis i sve ostalo jer tu gomila naroda dolazi i prolazi i naravno da će se iskustvo servisera brze izgraditi na kolicini uredjaja nego li recimo u nekom malom gradu gde cak i nema interneta ili ljudi uopste ne koriste laptop ili desktop kompjuter. Meni se cini da je i dalje 80% ljudi u Srbiji informatički nepismeno ... izvinite na ovome ali moram tako da napišem jer se bavim poslom koji je vrlo blizu i usko povezan sa svakodnevnom upotrebom računara.

od
+1
Živim u NS i mene su ovde obrađivali da pošto imam novi i skup laptop popravka koštati 250 evra. Guglala sam dalje i pronašla laptoservisbgd. Poslala samo moj Asus ROG u pomenuti laptop servis BGD računara beogradu na Zvezdari, bio je polomljen ekran i flet kabal, po dogovoru naravno, ugradili mi polovan ekran i polovan flet kabal i sve mi izašlo 90 evra plus troškovi, poštarina 500 dinara ... i imam garanciju i račun ... a sve završeno u roku od 4 dana ... sve radi super i kao što je i bilo, šta drugo da kažem ? Hvala!
od
+1
Ako mislis kako u NS-u nema interneta i ljudi "uopste ne koriste laptop ili desktop kompjuter", dzaba ti sto zivis u vecem gradu, kad ce ti poimanje sveta zauvek ostati malo, seosko...Inace je tvoj komentar zaista konstruktivno doprineo diskusiji i pomogao ljudima.
+1 ocena
od
Pišem iz Kragujevca u kome nema pravog laptop servisa. Uglavnom su priučenjaci i naprave još veći problem. Nedavno sam otišao kako bi mi zamenili tastaturu u jednom servisu u centru i kažu nema a da se nabavi je 4500 dinara i ugradnja 1500 dinara - pobogu, ja sam već gledao na kupujem prodajem ima polovna i nova tastatura za 2.000-2.500 dinara, kažu ne hvata se ta. Okrenem broj par laptop servisa u beogradu i svi mi kažu da ima i da može da se zameni i košta (sa zamenom) 3500 dinara. Tako sam i uradio, poslao laptop preko Bex-a, i za jedan dan sve završeno. Sasvim sam zadovoljan!
+1 ocena
od
Potpuno se slažem, bio sam u pomenutim radnjama i laptop servis mi je dao dve ponude - popravka matične ploče (čeka se 3 dana i garancija 6 meseci) i zamena matične ploče (polovna) sa garancijom godinu dana. Cena je ista i pristao sam na opciju dva. Za par hiljada dinara se ne može kupiti nikakav laptop sa i3 procesorom.

Popularna iskustva


Dobrodošli na blog-forum Moje iskustvo ? Postoje razni tipovi iskustava, a o tome Wikipedia najbolje opisuje svako ponaosob. Moje iskustvo online svakodnevno objavljuje nova i korisna iskustva sa raznim proizvodima, alatima, uslugama, a svako vaše novo iskustvo je dobrodošlo!

360 pitanja

973 odgovora

942 komentara

225 korisnika

Slična iskustva

–1 ocena
5 odgovora 930 pregleda
+1 ocena
1 odgovor 827 pregleda
+1 ocena
1 odgovor 562 pregleda
+1 ocena
4 odgovora 932 pregleda
+1 ocena
7 odgovora 3.1k pregleda
...