Dobrodošli na forum "Moje iskustvo". Registrujte nalog i učestvujte u diskusijama.
+1 glas
25 pregleda

Poštovani, ja zaista moram da kažem da je ovaj SBB internet postao najgori mogući provajder barem što se mene tiče i mojih prijatelja u Beogradu. Znači povežem se na WiFi, prihvati lozinku, kači se na ruter ali dalje ništa se ne dešava ... vrti u krug i ne može da otvori ništa: gulg, jutjub, fejs, kupindo, kupujem prodajem, blic, novosti, ebay, baš ništa ne reaguje ni na telefonu ni na tabletu ni na laptopu !

Šta je problem ?

  • SBB internet/kablovska/telefonija, šta god ... ima jako lošu podršku. Javljaju se kojekakvi operateri tek posle 20 minuta potrošenog vremena čekanja na telefonu, kao da to ništa ne košta ... kuliraju, odbacuju pozive, preusmeravaju na kolege iz tehničke podrške, zezaju se ... jednom rečju, neozbiljnost i neposlovnost
  • SBB internet po ugovoru koji sam potpisao sa njima mi garantuje da će mi omogućiti taj taj protok, tu i tu brzinu ... ali ja nemam ni 10% toga. Ne treba da merim ništa jer znak kakva je razlika izmedju 5 megabita u sekundi i 40 megabita u sekundi. To kada dodju iz sbb-a neki strucnjaci mere tako sto nesto petljaju po spliter-u i ruter-u i otvore uglavnom sajt "Mocart kladionice", koji im je keširan na njihovom Samsung telefonu ... a svi imaju te neke iste pametne telefone :(
  • I za njih sve radi super, nema smetnji, oni su u pravu samo smo mi glupi što plaćamo i nemamo mogućnost da otorimo ni Google.rs pretraživač  koji je prvi na svetu, najlepši i najmanji sajt i najlakši i najbrži za bilo kakav test interneta, provera brzine interneta, povera protoka ... itd.
  • SBB se zeza, jer recimo evo čekam već 10 dana da me pozovu jer sam ostavio broj telefona da me tehnička podrška kontaktira kako bi smo videli šta ne radi ... ja plaćam taj paket, redovno im legnu pare na račun ... sve je tu ok ali ja nemam internet.
  • SBB se konfrontira i svađa sa klijentima, to znam jer nisam jedini. KOd moje koleginice na Karaburmi su instalirali pored Cisco rutera dodatni TP link kako bi bio brži internet. Navodno je na Karaburmi prebukiran taj opseg frekvencije od 2.4 GHz pa oni to nešto šteluju da se ubrza internet ... ali ne uspeva im nikako.
  • SBB nema tehničku podršku i folira se, kao da smo svi mi koji plaćamo njima obavezni da plaćamo po ugovoru a oni nisu u obavezi da nam izađu u susret i kažu pravo stanje - šta ih muči, zašto nema interneta, zašto jednostavno ne urade nešto, šta je s mojim/našim parama koje smo dali njima ?
  • SBB internet u Beogradu zaslužuje za sada ocenu od 0 - 10 čistu 0 (nula). Na žalost, nisam do sada nikada pisao tako oštre kritike na bilo čiji račun ali ovo je prevršilo svaku meru ...

nadam se da i vi imate koje iskustvo sa njima pa da vidimo ... hval

postavljeno Dec 3 u Internet, Web, Marketing od Bane debeli | 25 pregleda
   

Vaš odgovor

Odgovorite na ovo pitanje, pitajte, postavite svoje iskustvo, ili dajte vaš savet.
Your name to display (optional):
Privatnost: Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za slanje ovih notifikacija.
Anti-spam verifikacija:
Da bi ovu verifikaciju u buduće izbegli, molimo vas da se ulogujete ili registrujete.

1 odgovor

0 glasa/ova
Poštovani, da li ste pokušali da uradite sledeće:

Restart vašeg SBB rutera pomoću komande: 192.168.0.1 (prijava: enter/login, ne upisuje se nista, prazna polja)

Kliknite na "device restart", sada ce vam sigurno traziti lozinku koja se nalazi na samom ruteru.

Ili, isključite ruter iz struje (izvucite iz njega adapter) na 10 minuta.
Takođe možete probati i da čačkalicom ili spajalicom pritisnete dugmence "restart" koje se nalazi na ruteru kako bi se sbb ruter vratio na fabričko podešavanje.
Proverite da li iz rutera ne ide neki kabl koji odvlači signal ka nekom uređaju ...
Na kraju, ako sve to ne pomogne, zahtevajte da vam se hitno zameni taj ruter, a ako i to ne pomogne ... možete zakonski tražiti raskid ugovora i pređite kod drugog internet provajdera. Biće povuci potegni dok se ne otkačite ali vredi pokušati i ne smete gubiti nadu.

Što se Beograda tiče, morate proveriti koji internet provajder može da pristupi vašem objektu/kuća/stan fizički, ako gledamo kablovski internet ili ćete izabrati neki bežični WiFi internet pri čemu će vam biti potrebna antena za wifi i odgovarajuća kartica za računar. I kod ovog interneta postoje problemi jer u Srbiji uopšte niko živ ne daje garanciju na dolazni signal. To znači ne internet "već od" nego brzina je deklarisana minimum i maksimum, pri čemu ja plaćam samo ono što sam realno potrošio po realno obećanoj brzini".
odgovoreno Dec 3 od iskustvo (10,690 poena)
SBB je poslednji internet provajder koga bih izabrao jer su mi najpre napravili problem 2015 godine: probili su rupu u zidu da bi od komšije do mene provukli kabl kako bi ja imao kablovsku. I ta SBB kablovksa me košta mnogo. Kroz tu rupu su ušli stršljenovi u stanu, zatim je počela da ulazi i voda od klime iznad ... da bi na kraju zaista prestao da radi internet. Kada sam zvao sbb, jedva sam dobio nekoga za savet. Uglavnom tamo rade priučeni operateri koji na papiru imaju šta treba da rade.  SBB operater broj 1 mi je uz moju pmoć naravno restartovao ruter. Nije dalo rezultat, ni posle sat vremena cimanja. Posle tri dana je došao iz sbb-a radnik koji je nešto tu merio i proveravao da bi na kraju rekao da je sve ok kod mene. Ruter je ispravan (a nije) i statistika koju oni imaju je ok. Ja bih zaključio da treba za ozbiljan posao ipak izabrati naboljeg internet provajdera pa ako mi adminstratori dozvole da postavim spisak. ?

Dobro došli na forum-blog-portal" Iskustvo". Iskustvo znači stečeno znanje, veštine i sposobnosti čoveka kroz razne primene teorije ili prakse. Wikipedia takođe opisuje iskustvo na sličan način na Iskustvo Wiki. Ovaj forum predstavlja nova i stara, pozitivna i negativna iskustva. Tu su korisni saveti, vesti, komentari i ideje, najbolji recepti, oglasi, razmena linkova, odgovori na sva pitanja. Razmena linkova se obavlja ubacivanjem vašeg relevantnog linka u tekst na sajtu, pa nam zato pošaljite vaš sajt za razmenu linkova. Hvala.
174 pitanja
288 odgovora
618 komentara
179 korisnika