Dobrodošli na forum "Moje iskustvo". Postavite pitanje, dajte odgovor ili učestvujte u komentarima.
+3 glasa/ova
132,628 pregleda

Poštovani, obzirom da je ovo forum za pitanja i odgovore ali i iskustva i savete, odlučio sam da podelim moje iskustvo sa vama. Nije baš prijatno iskustvo ali jeste pozitivno i provereno na sopstvenoj koži. Naime, već deset godina unazad imam problem sa šuljevima - hemoroidima. Hemoroidi ili šuljevi su moja noćna mora. Razlog tome (njima) jeste svakodnevno sedenje na poslu, kod kuće i na partijama bridža smiley.

DODAJTE OGLAS BESPLATNO NA BESPLATNI MALI OGLASI

Posle višegodišnje muke, bolova i krvarenja - crne stolice, rešio sam da se obratim lekaru. Naravno, lekar je konstatovao i predložio operaciju šuljeva - hemoroida. Operacija šuljeva je nešto najbolnije i oporavak je spor i težak. To sam znao jer mi je kolega imao nasleđene šuljeve od oca koje nije (u ono vreme) uspeo da reši ničim. Prvi put sam i saznao da šuljevi odnosno hemoroidi mogu biti nasledni. Nisam smogao hrabrosti za operaciju. Rešenje koje se takođe nudilo kao efikasno za otklanjanje šuljeva jesu i gumice. Par gumica rešava problem sa šuljevima. Doktor koji to radi je u Beogradu na kliničkom. Dosta ljudi je rešilo spoljašnje šuljeve gumicama. Međutim, moj problem je bio kompleksniji: unutrašnji + spoljašnji šuljevi su mi zadavali strahovit problem (sedeći položaj je nemoguć, spavanje samo sa povijenim kolenima ... itd).

Izbacio sam iz ishrane ljuto i kiselo, alkohol nisam u potpunosti. Pio sam pivo ali ne stalno. I dalje su se šuljevi vraćali barem dva puta mesečno i držali me po par dana. Kupio sam i jastučić koji u sredini ima rupu a sa strane je napunjen specijalnim prirodnim vlaknima. Pomaže malo ali ne rešava problem.

Prirodni lek za hemoroide - šuljeve: Konačno sam počeo da razmišljam logično. Moji šuljevi nisu nasledni, promena načina ishrane nije dala rezultat a ja svoje aktivnosti ne mogu menjati tek tako. Šta da uradim ?

Najjednostavnija stvar koja je po meni čak i obavezna ali koju mi muškarci ne poštujemo tako kao žene jeste HIGIJENA !

Posle svake velike nužde, obavezno sam počeo da se zapirem, da umivam čmar ... mlakom vodom i šamponom za telo. Kada nemam vremena da se zaperem, uzmem tri papira - ubrusa i jednim se obrišem a druga dva malo nakvasim vodom te prebrišem čmar (polu suvo pranje). Dok dođem do kreveta uzmem i Perfex i još jednom prebrišem. Posle samo par nuždi (7- 10 dana), primetio sam da šuljevi nestaju. Nema više tako velikih grozdova koji bole, puknu i krvare. Samnjuju se i kao da se povlače unutra. Kažem, osećao sam strahovite bolove čak do stomaka. Strah me je bio da odem na pregled debelog creva jer crna stolica i moje 50 banke su rizik i upozorenje da moram kod gastroenterologa i dalje ...

Šuljevi su se još samo jednom pojavili (pošto nisam oprao čmar posle nužde), i shvatio sam da samo redovna higijena i pranje jeste zapravo jedini pravi lek za šuljeve. Povremeno pred spavanje u čaši vode razmutim jedan Laksomucil kako bi stolica ostala ređa - za svaki slučaj.

Dodatni lek i preventiva: U ishranu sam ubacio maslinovo ulje, povremeno kuvano jelo (supa obavezno), i proju. Evo, posle godinu dana sedim normalno, nemam nikakve bolove, šuljevi su nestali !

Nadam se da nisam bio vulgaran i nepristojan u opisu mog problema ? Znam da je teško muškarcima da pričaju o svom problemu koji ih muči, ali o problemima se ne ćuti. Odlučio sam da ovo moje iskustvo podelim sa vama. Pa, možda nekom i pomogne. Ako je meni koji bukvalno 18h dnevno sedi pomoglo ... šta da kažem drugo. Srećan sam.

Pozdrav i samo pedantno i čisto i šuljevi će nestati !

postavljeno u Zdravlje, opšta pitanja od
izmenjeno od | 132,628 pregleda
   
Šuljevi su uporni po nekoliko dana čak i nedelja. Međutim, lečenje šuljeva se mora obavljati iznutra, promenom ishrane, načina kako se konzumira hrana, da se rasteretite stresa i sedeći posao razbiti na kratke pauze ustajanjem - razmrdavanjem. Flogocid mast neće pomoći kod šuljeva, bez obzira što je to antizapaljenska mast koja je jako moćna ali za šuljeve je bitno: unos maslinovog ulja dnevno barem dve kafene kašičice - ako vam se gadi, nakapajte na koricu hleba i pojedite. Zapiranje hladnim čajem od kamilice. Ljuto će smetati šuljevima samo ako su preosetljivi i ako im niste posvetili pažnju da stvorite odbrambeni mehanizam. To proširenje vena na čmaru je dosadno ali nije neizlečivo. Lično sam protiv guranja bilo kakvih predmeta u čmar jer to nije prirodno i savremena medicina nema bolja rešenja nego izmišlja samo nešto za guranje, gutanje, kljukanje . .. itd. Ali, na vama je da odlučite - prirodno lečenje hemoroida ili čista hemija.
Stavite na gazu katarionovo ulje i prisklonite uz hemoroide...zatim uzmite sirov cerov panjic i zagrejte...polako pokusavajte da sednete dok ne budete mogli,sedite dok se ne umlaci...mozete zagrevati koliko hocete puta
Zdravo, video sam na oglasima negde da se prodaje daska za šuljeve. Jel to neko možda probao ? Kako to radi ?

Ne mogu se setiti koji su oglasi u pitanju kao ni cena jer nije pisalo ali bih probao pošto imam šuljeve koji strašno mnogo bole - prvo su spoljašnji pa kad prokrvare izađu kao klikeri vani.

Katran ili tečnost protiv šuljeva - majasil, lek smo pronašli na oglasima pa proverite da li je oglas ispravan ovde  katran protiv šuljeva - lek za majasil

Znam da je Staroplaninski melem cista LAZ

PROVERENO

Vaš odgovor

Odgovorite na ovo pitanje, pitajte, postavite svoje iskustvo, ili dajte vaš savet.
Your name to display (optional):
Napomena: Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za slanje obaveštenja.
Anti-spam verifikacija (unesite ispod brojeve sa slike):

Da bi ovu verifikaciju u buduće izbegli, molimo vas da se ulogujete ili registrujete.

11 odgovora

0 glasa/ova
Domaci-lek-protiv-hemoroida oglas Probajte ovo 100% radi. Testirano
odgovoreno od

Sva iskustva na jednom mestu


Dobro došli na forum-blog-portal" Iskustvo". Iskustvo znači stečeno znanje, veštine i sposobnosti čoveka kroz razne primene teorije ili prakse. Wikipedia takođe opisuje iskustvo na sličan način. Iskustvo forum povezuje iskustva " teorija + praksa". Tu su korisni saveti, vesti, komentari i ideje, najbolji recepti, oglasi, razmena linkova, odgovori na sva pitanja (kako, šta, gde, kuda, koliko)? Razmena linkova se obavlja objavom teksta na sajtu, pri čemu vaš tekst sa linkom treba da zadovolji kriterijume sadržaja (koristan i informativan tekst za čitaoce). Zato nam pošaljite vaš sajt za razmenu linkova. Hvala.
eXTReMe Tracker
206 pitanja
411 odgovora
696 komentara
365 korisnika