+1 ocena
1.2k pregleda
u Bolesti životinja od (130 poena)

Poštovani, imam problem za koji nadam se da ću dobiti savet za rešavanje.

smrdibubaNaime, u poslednjih nekoliko dana stan mi je bukvalno pod opsadom smrdibuba, tj. onih "smrdljivih Martina". Deluje da su se ugnezdili na terasi i da odatle izbijaju u ostatak stana. Ne gazim ih jer ostavljaju onaj nesnosan smrad, pa ih samo kupim papirom i bacam u WC šolju, ali to očigledno nije dovoljno jer ovih insekata kao da ima horda. Komšija sa sprata iznad ima isti problem, ali u nešto manjoj meri.

E sad šta da radim? Stručnjaci za dezinsekciju Beograd kažu da nebi trebalo da ih ubijam hemikalijama na svoju ruku. Ima li možda neki "prirodan" način da ih potamanim?

Hvala u napred na odgovorima.

Molimo Vas da se ulogujete ili registrujete da bi ste odgovorili na pitanje.

4 odgovora

+1 ocena
od
Kod mene su se dve smrdibube zavukle pored prozora od auta, ne znam kako ... i primetim odjednom izlaze ... užas! Koliko sam čula da za smrdibube nema rešenja osim da se radi dezinsekcija biološkim preparatima. Jeste da su dosadne ali ne vredi ih ubijati. Ako neko nađe ili već ima rešenje i meni bi dobro došlo :)
od
+1
Ја држим усисивач при руци, није сакривен у шпајзу него... како нешто улети, тако за пар секунди доспе у кесу :)
+1 ocena
od (220 poena)

Mozete napraviti sprej, poprskajte ih i odmah padaju, ja sam probala i zaista deluje. Ide 60 ml deterdzenta za sudove, 120 ml sirceta i 240 ml vode, znaci odnos 1:2:3. 

od
Znaci, poprskas ih i - popadaju! Je l' smrde kad ih pipnes, ili treba i rukavice da "apliciram"? JBT, covek nam otkrio vrucu vodu oko usisivaca a ti bi da prodajes pricu sa sircetom i "deterdzentom za sudove" - kojim?
od (220 poena)
To nije moja ideja vec sam procitala na nekom sajtu. Ne bih rekla da smrde. Ja sam prskala bube na prozorima i zavrsavale su napolju. Uzmete papir i izbacite ih, sta god. Deterdzent za sudove bilo koji, probajte pa vidite sami.
0 ocene
od
Samo prskanje spašava. Ali prskanje kao protiv komaraca, organizovano i na velikim površinama, to bi trebalo grad da preuzme i Institut za biocide. Pojedincu ostaje samo da ugradi komarnike, od najezde i kalamiteta insekata ništa ne pomaže.
0 ocene
od

Dezinsekcija  protiv smrdibuba se vrši preparatima koji imaju ulogu u rasterivanju i odbijanju insekata da uđu u naše domove. U tu svrhu se koriste preparati koji nisu škodljivi po zdravlje i okolinu.

Popularna iskustva


Dobrodošli na blog-forum Moje iskustvo ? Postoje razni tipovi iskustava, a o tome Wikipedia najbolje opisuje svako ponaosob. Moje iskustvo online svakodnevno objavljuje nova i korisna iskustva sa raznim proizvodima, alatima, uslugama, a svako vaše novo iskustvo je dobrodošlo!

360 pitanja

973 odgovora

942 komentara

225 korisnika

Slična iskustva

+1 ocena
1 odgovor 881 pregleda
+3 ocene
0 odgovora 1.6k pregleda
+1 ocena
6 odgovora 708 pregleda
+2 ocene
1 odgovor 1.1k pregleda
postavljeno Okt 10, 2013 u Recepti od iskustvo (16.7k poena)
+1 ocena
3 odgovora 21.7k pregleda
...