Dobrodošli na forum "Moje iskustvo". Postavite pitanje, dajte odgovor ili učestvujte u komentarima.
+1 glas
458 pregleda 1 4
Kupila sam prošle godine nov laptop Lenovo idepad 320 pre skoro godinu dana, bez operativnog sistema i potrebno je da se instalira sistem - tako su mi rekli u prodavnici. Instalacija sistema ne bi trebala da bude problem ali sam ja izgubila i račun i garanciju, verovatno je sve otišlo sa kutijom prilokm preseljenja. Jasno mi je da nema šta da tražim u tome ali me zanima da li može ovaj laptop  da podrži Adobe Ilustrator i Photoshop 2019 ?
u Operativni sistemi (OS) od | 458 pregleda
   

Vaš odgovor

Odgovorite na ovo pitanje, pitajte, postavite svoje iskustvo, ili dajte vaš savet.
Your name to display (optional):
Napomena: Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za slanje obaveštenja.
Anti-spam verifikacija (unesite ispod brojeve sa slike):
Da bi ovu verifikaciju u buduće izbegli, molimo vas da se ulogujete ili registrujete.

4 odgovora

+1 glas
1

Već postoje linkovi u vezi instalacije sistema na ovom forumu:

Instalacija sistema na laptopu

Instalacija sistema

od
+1 glas
1
Molim vas, jel postoji Windows sistem koji se ne isntalira, mislim da bude na fleški ili ssd-u a da se pokreće upravo kada priključim usb na laptop ? Mozda sam zakomplikovala pitanje ali mi takav windows treba kao pokretni da sve sačuva šta sam radila , prezentacije, modele, predavanja ... Pošto često putujem, laptop je podložan čestom gubitku podataka pa me instalacija sistema iznova i iznova baš ubija u pojam ???
od
0
Windows 11 će možda biti najbolji za vas :)
0 glasa/ova
0
Na mom laptopu je instaliran Ubuntu i to radi kako treba. Međutim, kada pokušam da instaliram Windows 10, postoji problem. Podešavanja u biosu su u redu, uefi je. Windows se podigne ali se ne vidi drajver za GeForce 1060. U pitanju je laptop Asus Vivobook. Daa li znate u čemu može biti problem ?
od
0

Najverovatnije je problem verzija Windowsa. Treba vam novije izdanje za instaliranje operativnog sistema a drajver za grafičku skidajte sa sajta proizvođača, u ovom slučaju Asus.

0
Instaliranje sistema Windows nije uopšte komplikovano. Za početak vam treba jedna USB fleška od 8-16 GB na kojoj ćete smestiti sve fajlove koje preuzmete i pokrenete automatski alat za pravljenje boot fleške sa sajta Microsoft. Ima sve lepo objašnjeno na sajtu proizvođača windows-a. Naravno, preporuka je da se uvek instalira najnoviji operativni sistem jer u tom slučaju navodno nema problema koji postoje kod starijih verzija.
0 glasa/ova
0
I ja sam kupila laptop sa sistemom win 10 home, veće je bio instaliran na laptopu i skuplje sam platila lp ali evo već nedelju dana mi ništa ne radi kako treba. Reklamirala sam lp kod prodavca ali garancija na windows softver ne postoji pa sam prinuđena da uradim preinstalaciju vindowsa u nekom servisu u Kovinu a koliko sam se raspitala nema ni servisa koji mi hoće raditi laptop u garanciji pa moram za Beograd :( Uzas
pre od

Sva iskustva na jednom mestu


Dobro došli na forum-blog-portal" Iskustvo". Iskustvo znači stečeno znanje, veštine i sposobnosti čoveka kroz razne primene teorije ili prakse. Wikipedia takođe opisuje iskustvo na sličan način. Iskustvo forum povezuje iskustva " teorija + praksa". Tu su korisni saveti, vesti, komentari i ideje, najbolji recepti, oglasi, servis, razmena linkova, odgovori na sva pitanja (kako, šta, gde, kuda, koliko)? Razmena linkova se obavlja objavom teksta na sajtu, pri čemu vaš tekst sa linkom treba da zadovolji kriterijume sadržaja (koristan i informativan tekst za čitaoce). Ovo je otvoreni direktorijum za razmenu iskustva, korisne ocene i sugestije čitaoca.

Slična pitanja

+1 glas
1 odgovor
postavljeno Dec 6, 2017 u Servis računara od Janos Kasper | 420 pregleda
0 glasa/ova
1 odgovor
253 pitanja
640 odgovora
816 komentara
235 korisnika