+1 ocena
738 pregleda
u Društvo od
Od kako je termin "black friday" postao popularan i kod nas baš kao i noć veštica, nije mi se dalo da nešto često obilazim velike tržne centre u nadi da ću pronaći nešto jeftino. Uglavnom sve što mi treba kupim radnim danima u radnjama na bulevaru ... itd.

Međutim, na nagovor prijatelja krenuo sam u jedan popodnevni šoping do obližnjeg Big Fešn (big fashion) shopinh centra na Karaburmi. Najpre, pronaći parking je teško, sve je popunjeno od podruma do vrha zgrade, svi nivoi. Kada smo krenuli da obilazimo radnje meni se u glavi vrtelo sve od cena koje vidim ... pa porveravam po par puta da li dobro vidim da košulja košta 3900 dinara a pre popusta iliti redovna cena je 8500 din !!!

Očigledno je samo jedno, da se unapred dignu cene za 50% a sada daju na popustu od 30%. Nema nikakve logike da su patike koštale 12.000 dinara kada te iste sada u Đak sportu koštaju regularno 8000 din. Sniženja nema već je sve marketinški trik da se zavaraju oči dok stvarna cena nije istaknuta.

Ovom narodu su baš nedostajali ogromni šoping centri u kojima baš sve ima, samo treba pripremiti džep za taj crni petak - "blek frajle seksi hend" što bi rekla komšinica i bog da te vidi.

Sve u svemu, popusti ne postoje kod nas, sve je namešteno tako da samo izgubite vreme, možda ponešto kupite ali bićete razočarani jer niste dobili ništa jeftinije od onoga što već plaćate po redovnoj ceni bilo gde.

Molimo Vas da se ulogujete ili registrujete da bi ste odgovorili na pitanje.

1 odgovor

0 ocene
od
Nije bitno, za par procenata ako uopšte postoji popust dobro dođe da se ponešto kupi, Fora jeste u marketingu i marketinške akcije su zapravo način opstanka u surovom svetu konkurencije.

Meni uopšte nije jasno da je Srbija tako siromašna zemlja gde proizvodnje nema, gde samo usluge rade a pri tome svi voze skupa kola i kafići su prepuni ... a takođe i teretane, svi su nabildovani, i muška i ženska populacija ... nešto nije u redu. Ako to imamo u vidu, onda izlazak u kupovinu kada je petak, pa još taj black friday onda ima smisla.

Ja uvek pitam za popust kada kupujem, bilo da je pijaca, radnja, piljara, osim u ovim većim lancima i marketima gde je logično da nećete ostvariti nikakav popust - može se dobiti nalepnica za lego ili tiganj u maxi-ju :).

Iskreno, nisam za kupovinu kada baš svi idu petkom kada je gužva jer tu jednostavno ne možete da kupite ništa pametno a da bude jeftino.

Popularna iskustva


Dobrodošli na blog-forum Moje iskustvo ? Postoje razni tipovi iskustava, a o tome Wikipedia najbolje opisuje svako ponaosob. Moje iskustvo online svakodnevno objavljuje nova i korisna iskustva sa raznim proizvodima, alatima, uslugama, a svako vaše novo iskustvo je dobrodošlo!

360 pitanja

973 odgovora

942 komentara

225 korisnika

Slična iskustva

+1 ocena
4 odgovora 7.0k pregleda
0 ocene
0 odgovora 368 pregleda
postavljeno Dec 16, 2017 u Društvo od moderna veza
+1 ocena
0 odgovora 282 pregleda
+1 ocena
1 odgovor 868 pregleda
0 ocene
4 odgovora 3.6k pregleda
...