+1 ocena
564 pregleda
u Ishrana od

Koja kafa je bolja za zeludac? Instant ili turska kafa? Ja sam cuo da je turska,ali ja tursku ne pijem vec 3 meseca jer me je zeludac razvaljivao dok sam pio tu. Instant sam popio samo par puta,i nikakavih problema nisam imao.

Molimo Vas da se ulogujete ili registrujete da bi ste odgovorili na pitanje.

4 odgovora

+1 ocena
od
Jedna šoljica turske kafe posle doručka neće imati nikakav negativan efekat na želudac. Štaviše, preporučuje se. Umereno konzumiranje svega je ipak jedini spas od bilo kakvog problema. Instant kafa u sebi ima mnogo neželjenih sastojaka. Pogledajte na kesici 2 u 1 ili 3 u 1 šta piše. Prelazno rešenje bi bilo kafa iz kafe aparata - kafemata. Kupite kafu u zrnu i aparat  vam sveže samelje i napravi kvalitetnu kafu. Moje iskustvo sa bolo kakvim instant kafama je odvratno jer su jako masne i iritiraju želudac posle dužeg vremena konzumacije.
0 ocene
od
Senseo Philips ... imaš padove vrlo povoljno da se poruče preko kupujemprodajem iz Subotice ili Kragujevca. Meni je ova kafa vrhunska. Uz malo mleka i malo šećera ... preporuka za Senseo Jacobs ili Lavazza.
0 ocene
od
Bosch Verobar 100 aparat - kafemat daje izuzetno dobar ukus uz Lavazza kafu koju nabavljam recimo 7,8 ili 10 ljubičasta strong. Pravim makijato ili kapućino ili obična kafa, sve su super ukusa. Više sam za varijantu kafe iz aparata i filter kafe nego instant iz kesica. Mnogo E sadrži kafa u kesici, bez obzira da li je Ness ili Jacobs.
0 ocene
od

Kako se kuva kafa – saveti za pripremu kafe

Jel vam se čini da je kafa iz kafića bolja nego koju vi ujutru pripremate na svom kafe aparatu ?

Može biti da jeste ali zašto baš kafa u kafiću mora biti bolja od vaše ?

  1. Najpre kafa ... izbor kafe je vrlo bitan faktor.
  2. Aparat za kafu je takođe mnogo bitan ... on miksuje sve ukuse ...
  3. Koju kafu odabrati prema svom ukusu ?

Kafa u zrnu, koja se specijalno koristi za aparate za kafu (kafemati) mora biti od proverenog proizvođača tipa Lavazza ... preporuka je dato bude kafa po vašem izboru, da li će biti 6, 8 ili 10 ... nije svejedno jer ukus varira.

Kafa sa mlekom može menjati svoj ukus i zbog mleka jer neko mleko je slatko kao što je recimo grčko, a pavlaka za kafu može biti još slađa.

Turska kafa recept

Prava turska kafa (kraljica svih kafa) se kuva tako što se u džezvi zagreva voda ... i kada je koro pa kipuća, smanji se temperatura da se voda primiri, zatim se u džezvu za jednu kafu ubaci kašičica kafena prave turske kafe i prokuva do te mere da se okrene pena naopačke. Šećer se ne dodaje u vodu za kafu ... zaslađivanje kafe se vrši po želji.

Vrlo bitno je da se zna da se kafa ne meša. Sve dok u džezvi vri, to je ok.

Slatka turska kafa se dobija u originalu tako što se u hladnoj vodi u džezvi ubaci šećer i onda kada voda počne da ključa se doda kafa i to je sve.

Originalan i najbolji recept za tursku kafu ipak ne postoji jer ćete svakako vi sami pronaći najbolji odnos kafe, šećera i jačine kafe.

Princip je isti, sve ostalo su nijanse

Original turska kafa je gorka i ta crna kafa je najbolja na svetu a sve ostalo su kopije i izvedbe prave kafe.

Filter kafa je recimo vrlo blizu turske ali joj nedostaje malo više arome jer ne može se u filter kesici napakovati brašno od kafe koja brzi vetri. Osobina prave kafe je da brzo može da izvetri a ta aroma se ne može nadoknaditi nikako.

Popularna iskustva


Dobrodošli na blog-forum Moje iskustvo ? Postoje razni tipovi iskustava, a o tome Wikipedia najbolje opisuje svako ponaosob. Moje iskustvo online svakodnevno objavljuje nova i korisna iskustva sa raznim proizvodima, alatima, uslugama, a svako vaše novo iskustvo je dobrodošlo!

360 pitanja

973 odgovora

942 komentara

225 korisnika

Slična iskustva

+3 ocene
6 odgovora 95.1k pregleda
+1 ocena
1 odgovor 437 pregleda
postavljeno Dec 15, 2021 u Ishrana od Olja
+4 ocene
1 odgovor 12.0k pregleda
+1 ocena
2 odgovora 673 pregleda
postavljeno Feb 9, 2021 u Ishrana od Milan
+3 ocene
2 odgovora 15.1k pregleda
...