+1 ocena
2.0k pregleda
u Automobili od

Poliranje farova na autu nije komplikovano ako se ima dobar alat i pasta za poliranje.

Međutim, poliranje fara pastom za zube mi je najgluplja moguća ideja koju sam pročitao na mnogim forumima i portalima koji prepisuju gluposti jedni od drugih!

poliranje farrova
Prvo i prvo, far ako nije izgreban nije ni potrebno da se polira već se samo opere ili obriše čistom pamučnom krpom. Vremenom se na staklu nakupi prljavština, tvrdokorni sloj masnoće i mrlja od buba, koji se teško može skinuti i puškiranjem pa i klasičnim pranjem sunđerom. Često će trebati neko jače, abrazivno sredstvo za skidanje prljavštine sa farova.

Ako ipak postoji zamućenje na faru/farovima, žutilo ili kao da je far šmirlan onda tu sigurno neće pomoći pasta za zube pomešana sodom bikarbonom.

Za poliranje fara da izgleda kao nov, kristalno čist i proziran, trebaće vam fina šmirgla 1500, 2000, 3000, pa i 4000. Nakon šmirglanja, sledi superfino poliranje pastom za tu namenu.

Pasta za poliranje fara može se kupiti u tubici recimo K2 lamp doctor, ima i Sonax, možete jeftinije proći ako odete u farbaru ili prodavnicu auto lakova gde se prodaju brusni papiri, polirke, sunđeri, auto kozmetika, paste. LAV auto ima tako nešto.

Imam iskustvo sa poliranjem, ručno i mašinski i sve fore i fazone bih mogao da vam pokažem a nikako kažem ili napišem. Svakako da nije nikakva nauka trljati i trljati dok ne padnete u nesvest.

Znači, zaboravite na kaladont varijante, pastu za zube koristite samo za zube a soda bikarbona ima neke druge namene. Čitajući razne vesti i savete sa raznih portala gubićete samo vreme i nećete uraditi ništa. Kad se samo zapitam koliko saveta ima u vezi medicine, zdrave hrane ... itd, kosa na glavi da se digne čoveku !

Molimo Vas da se ulogujete ili registrujete da bi ste odgovorili na pitanje.

4 odgovora

0 ocene
od
Ručno poliranje farova traje dugo. Polirka bilo kakva će brže izpolirati svetla ali tu vam treba iskustvo. Jako dobra zaštita oko fara krep trakom iz vise slojeva. Polirka po mogućstvu mala ekscentrična. Šmirgla 800,1000,2000 i 3000. Pasta kvalitetna. Sundjer za poliranje farova moze medium ali preferiram profi varijante sundjera koji “režu” fino i bez muke. Sve dok ne dobijete kristalno čiste farove trljajte i polirajte uporno. Nikakva nauka, samo strpljenje i efekat će biti zagarantovan!
0 ocene
od
Hteo sam da poliram farove i sve sam radio postupno. Probao sam i polirkom-masinski i rucno smirglom poliranje i nisam uspeo.  Cak mi se cini da je sad gore stanje farova nego pre. Mozda je problem u sundjeru za poliranje ili pasti koju sam kupio u radnji “Pulena”, mada ne bi trebalo jer je original Sonax pasta uzeta. Moracu ipak da gledam kako se to radi pa da ukradem zanat :).
0 ocene
od

Poliranje farova najbolje u Beogradu radi majstor Vlada. To je na Zvezdari, Dimitrija Tucovića 92. Jedini problem je što je uvek majstor u gužvi jer radi auto limariju, lakiranje automobila, farbanje, sređivanje limarije i branika ... itd. Možete pogledati za kontakt na linku  Auto limar Vlada Beograd

0 ocene
od
Za poliranje farova najbolja je pasta Farecla. Definitivno brzo skida riseve i dublje ogrebotine. Potreban je i dobar sunđer za polirku koji fino reže i na kraju se svi hologrami skinu finom farekla pastom u jednom prolazu i ide po želji i voskiranje ili zaštita pastom.

Popularna iskustva


Dobrodošli na blog-forum Moje iskustvo ? Postoje razni tipovi iskustava, a o tome Wikipedia najbolje opisuje svako ponaosob. Moje iskustvo online svakodnevno objavljuje nova i korisna iskustva sa raznim proizvodima, alatima, uslugama, a svako vaše novo iskustvo je dobrodošlo!

360 pitanja

973 odgovora

942 komentara

225 korisnika

Slična iskustva

+1 ocena
1 odgovor 592 pregleda
+1 ocena
6 odgovora 1.9k pregleda
+1 ocena
1 odgovor 512 pregleda
0 ocene
1 odgovor 410 pregleda
postavljeno Feb 12, 2021 u Automobili od auto delovi leminex
+1 ocena
2 odgovora 763 pregleda
...