+1 ocena
2.0k pregleda
u Ishrana od
izmenjeno od

Najbolji giros je u Grčkoj ili ipak ne ? ...  Grčki giros često puta bude zna da bude baš skup a neukusan. Iako vam prijatelji kažu da tu i tu prave najbolji giros, to možda nije baš ono što vi očekujete. Nikada nismo bili u fazonu da reklamiramo bilo koga a da to nije provereno i lično ali i od strane građana.

Konkretno na Krfu, pravi Krfski giros ćete teško naći kao kod nas u Fast Food-u. Ne, pravi pravcati giros se pravi tamo gde se najmanje nadate da ćete ga naći. Male radnjice, sa par malih stolova, a giros s nogu ne postoji. Čeka se giros bogami, čak i pola sata, jer se ne pravi kao kod nas u Srbiji, brzinski, nataknut na vrelu šipku i samo gulimo meso u trpamo u tortilju. Nije to giros, to je papazjanija.

Mene je stari giros majstor učio da se pravi i najbolji giros, najukusniji na svetu pravi tako što se sve pripremi da bude preukusno a ono na kraju da stavimo pred gosta je za gosta najvažnije - da se njemu sviđa!

Pravi se ručno giros, postupno, korak po korak.

Majstor koji pravi girose voli da jede giros i on uvek proba sve kako bi bio siguran da je to to.

Dakle, nema tu ništa spektakularno osim dela gde onaj koji želi da napravi giros mora da proba to što je napravio, pa ako se njemu ne sviđa, onda neće sesvideti ni mušteriji.

Najbolji giros u Beogradu

Ko se uželeo pravog girosa a želi da ga proba, najbolji giros u beogradu se ne nalazi tako lako. Ipak, treba okusiti sve ono što se baš puno reklamira pa je vaša procena u stvari najbolji reper i preporuka za sve koji vole da jedu girose.

Iako nismo još uvek pokrenuli našu proizvodnju i prodaju pravog girosa u Beogradu, možemo vam najiskrenije dati preporuku za Giros koji pravi Sarajevski Ćevap - Bulevar Kralja Aleksandra 218, na Bulevaru, odmah iznad Bombaj poslastičarnice ili lakše je naći posle Đeram pijace idući ka Cvetkovoj pijaci sa desne strane bulevara. Postoji letnja bašta a ceo restoran je u etno stilu, sa odvojenim pušačkim i nepušačkim delom. Ljubazno osoblje, prijatna atmosfera i brza usluga. Dostava moguća.

Kontakt za Giros i najbolje sarajevske ćevape:

Bulevar kralja Aleksandra 218, Beograd

061/602-8888   011/406-5178   064/388-2-888

Sve zavisi od recepta a najviše od giros majstora. Iako mnogi misle da je lako da se napravi dobar giros, to nije tačno. Upravo zato i pišemo ovaj tekst kao majstori koji giros godinama pravimo na Krfu a obuka za giros majstore nam je dodatni posao u Beogradu. Nije nam cilj da vam stavimo pod sumnju da je giros loš izbor. Nikako ! Giros je najbolje jelo kada ste mnogo gladni a želite brzo da savladate taj osećaj.

Šta je zapravo giros ?

U pituljicu (testo slično kao za picu ali drugačije strukture) se stavlja smesa koju zajedno sa začinima čini giros. Dakle, goros nije ni sendvič, ni hamburger, ni pljeskavica, ni sladoled mada najviše podseća na ono čime ćemo se brzo zasladiti i uživati u ukusima koje nam donosi ovo brzinski (navodno) spremljen obrok.

Giros nije brzi obrok

Mada se slažemo sa činjenicom da pravi giros sadrži taman dovoljno sastojaka da se najedemo i budemo siti, ipak nije težak kao pečenje ili pljeskavica od 200 grama.

Giros porcija ili giros za poneti ?

Još jedno dobro pitanje je da li da poručim giros porciju ili giros za poneti ?

Pa, logično je da će porcija doći na tanjiru i tu giros nije isti kao kad je onaj pravi za poneti da jedemo u hodu ... savet je da kad god možete jedete ovaj brzi, klasični, jednostavni i jeftini giros jer ćete s njim biti i fiti i siti top.


Pileći ili svinjski giros ?

Najmanje mesa ima u girosu. Njega čini testo, pomfrit, caziki salata, luk, paradajz i grčki začini. Sve je stvar ukusa i izbora. Treba probati oba i onda ćete kroz više pokušaja pronaći koji vam odgovara. Pileći giros je lakši u smislu da je sama piletina glavni sastojak. Ali, pomfrit i začini su manje više isti kao i kod svinjskog girosa pa je sada sve na vama da procenite da li ste za to da pojedete jači giros ili giros light - lakši za varenje.

Prilog uz giros

Savetujemo vam da ne preterujete da začinima. Kad god vam se jede giros neka to bude standardni prilog - Tzaziki, luk, paradajz i oni pravi majstori tu uvek umeju da dodaju malo moče odnosno saft koji dodatno daje pravi šmek girosu. I ne zaboravite da se giros jede dok je vruć, dok iz njega curi ono što vas možda ponekad i nervira  ali je to prava stvar. To što je iscurilo je u stvari vreme koje ste potrošili dok ste čekali da vam se giros posluži a vi ga smazali za čas !

NAJBOLJI GIROS BEOGRAD

Bulevar kralja Aleksandra 218, Beograd

061/602-8888   011/406-5178   064/388-2-888

Molimo Vas da se ulogujete ili registrujete da bi ste odgovorili na pitanje.

1 odgovor

0 ocene
od
Pažnja, pažnja ... jes najbolji giros u gradu ali što imaju ćevape i gurmansku pljeskavicu ... svaka ima čast! Odlična preporuka za ovaj lokal na bulevaru.

Popularna iskustva


Dobrodošli na blog-forum Moje iskustvo ? Postoje razni tipovi iskustava, a o tome Wikipedia najbolje opisuje svako ponaosob. Moje iskustvo online svakodnevno objavljuje nova i korisna iskustva sa raznim proizvodima, alatima, uslugama, a svako vaše novo iskustvo je dobrodošlo!

360 pitanja

973 odgovora

942 komentara

225 korisnika

Slična iskustva

+1 ocena
1 odgovor 3.7k pregleda
postavljeno Jun 4, 2018 u Ishrana od Giros
+3 ocene
2 odgovora 15.1k pregleda
+1 ocena
1 odgovor 438 pregleda
postavljeno Dec 15, 2021 u Ishrana od Olja
+2 ocene
1 odgovor 1.9k pregleda
0 ocene
0 odgovora 171 pregleda
...