+1 ocena
3.9k pregleda
u Razna iskustva od
ponovo tagovano od

Poštovani, nadam se da će vam moje lično iskustvo sa petnim trnom ili bolom u peti biti od koristi. Naime petni trn se pojavio iznenada nakon kratkotrajnog bola u kičmi.

Ne znam odakle mi trn u peti ali sam mučio muku 2 godine sve dok guglajući nisam pronašao lek za petni trn.

Naime, obuća mi je uvek ok. Ne nosim ravne cipele niti patike, nemam ravne tabane ali se bol u desnoj peti pojavila najpre kao blago peckanje ili trnjenje, da bi prešlo u fazu gde kad god zakoračim kso da me ekserom u srce probode bol u sredini pete. Višak kilograma, sedeći posao i malo fizičke aktivnosti su osnovni uzroci zašto nastane petni trn i bol u peti ili u petama. Ipak, nemoguće je normalno živeti sa bolom bilo koje vrste.

Obratio sam se lekaru koji je odmah konstatovao da je uzrok bolu “petni trn”. Da za to ne postoji neki naročit lek i da jedino vežbe, masaža i lek protiv bolova kao i neka krema za bol mogu da olakšaju stanje.

Tretman magnetima mi je trenutno pomogao na fizikalnoj. Medjutim, ipak bi se bol vraćala opet.

Guglajući sam pronašao rešenje u dva - tri poteza za moj problem. Prvo, krenuo sam da masiram sam tabane pomoću ledene staklene flaše. Potrebno je da samo pola sata bar kotrljate flašu stopalima. Pred spavanje bih podebelo stopala a naročito tabane namazao “ihtiol mastom”. Ihtiol je mast koja miriše na naftu, crne boje i pokazala se kao odličan lek za petni trn. Kad namažem ihtiol onda na stopalo navučem plastičnu kesu i zavežem. Tako prespavam i ujutro operem stopalo. Posle prvog puta je bilo poboljśanja. Naatavio sam jedno 10 dana i od tada je petni trn prestao da me muči.

U medjuvremenu sam kad god imam vremena kotrljao hladnu flašu stopalom jer je vežba mišića vrlo bitna za stopala.

Molimo Vas da se ulogujete ili registrujete da bi ste odgovorili na pitanje.

2 odgovora

0 ocene
od (16.7k poena)

Iskustva drugih korisnika su približna vašem, a čak se umesto ihtiol-kamfor masti koristi smesa meda i soli koja se stavlja kao melem na bolno mesto na tabanu i umota kesom. U principu potrebno je relaksirano hodanje, možda i za početak uložak za petni trn čija cena nije velika a može da pomogne. Gel ulošci su mekani i pogoduju tabanima.

+1 ocena
od
Imao sam petni trn kratko vreme a izlečio sam ga pomoću uloške za patike. U apoteci je koštao par oko 40 evra a ja sam poručio preko alex shop-a i koštali su 450 din+ 200 din dostava. Nije u pitanju kalcifikacija već  neudobna obuća i dugo stajanje na nogama bez odmora.

Popularna iskustva


Dobrodošli na blog-forum Moje iskustvo ? Postoje razni tipovi iskustava, a o tome Wikipedia najbolje opisuje svako ponaosob. Moje iskustvo online svakodnevno objavljuje nova i korisna iskustva sa raznim proizvodima, alatima, uslugama, a svako vaše novo iskustvo je dobrodošlo!

360 pitanja

973 odgovora

942 komentara

225 korisnika

Slična iskustva

+3 ocene
20 odgovora 243k pregleda
+1 ocena
0 odgovora 288 pregleda
+2 ocene
6 odgovora 29.4k pregleda
postavljeno Jan 5, 2017 u Razna iskustva od Rade
+3 ocene
14 odgovora 160k pregleda
+1 ocena
1 odgovor 434 pregleda
...