Dobrodošli na forum "Moje iskustvo". Registrujte nalog i učestvujte u diskusijama.
+1 glas
1,006 pregleda

Zdravo svima ! 

Odlučio sam da podelim sa vama moje loše iskustvo sa AKS-om. (AKS EXPRESS KURIR doo).

aks kurir

Predao sam paket u četvrtak u 17 h. Kurir je upisao sve moje podatke na nalog za utovar-istovar.

Paket je dostavljen već u petak 17 h. Znači 1 radni dan za dostavu je sasvim ok.

Obzirom da sam na paketu napisao sve potrebne podatke i naznačio "lomljivo - statički osetljivo", nadao sam se da AKS zna kako da postupa sa ovakvim paketima. Ipak ne zna.

Predat je paket, a primalac me zvao da me obaveti da je jedan deo polomljen zbog tumbanja paketa. Poslao mi je natrag elektroniku i očigledno da je usled prevrtanja i truckanja isti stradao. Nema veze, zamenio sam mu taj deo tako što sam poslao preko Post Express-a. Oni manje tumbaju pakete. Stigao mu je deo istog dana ispravan.

Međutim, problem broj 2 je novac koji je kurir AKS-a uzeo od primaoca paketa i trebao da mi isporuči u roku od 3-5 dana. Novac ipak nije stigao ni do sledećeg petka !

Zvao sam AKS poslovnicu u Beogradu kako bih dobio informaciju o parama. Zvao sam i u Šapcu kako bih potvrdio moj identitet i broj pošiljke (desno gore bar kod ima broj paketa).

U AKS-u kažu da nemaju moju adresu jer se ne vidi na nalogu ekspresne pošiljke ništa - kažu to je 6-ti primerak na kome se ništa ne vidi. Kolega kurir me je tražio navodno, nije me našao i onda vratio novac AKS-u. Iskreno, ni ja na mom primerku ne mogu da pročitam svoje ime niti adresu - kao da je pisano nogama. Hijeroglifi na nalogu ukazuju na nedovoljno obrazovanje za bavljenje kurirstvom.

Zovem uporno u sredu, četvrtak i konačno u petak se smilovala ljubazna Biljana da proveri status moje pošiljke.

Kaže, kolega kurir će doneti novac do 16-17 h. Dao sam naravno ponovo moj telefon i adresu jer u četvrtak nisu lepo zapisali.

Primio sam novac jedva - povuci potegni, na srpski način naplata ide jako teško.

Ocena od 1 - 10 za AKS dostavu bi bila (2), jer nisu poslovni do kraja, a za pouzeće čista (0) jer zadržavaju novac maksimalno i gube podatke o primaocu.

Tako nešto ne bi smelo da se dešava u vremenu kada je digitalizacija razrađena, AKS koristi još uvek tanke mirišljave papipriće koje kuriri zagubljavaju, zaboravljaju adresu, tumbaju i prevrću pakete, lome noge i zuje po gradu prisećajući se dok voze kombije, kome da uzmu/daju  paket a kome da daju/uzmu novac ? Gledam stalno kako njihov kurirko po kraju trčkara ... imaju pune ruke posla što me raduje.

Biće bolje.

postavljeno Dec 5, 2014 u Razna iskustva od sAKSmen
izmenjeno Dec 5, 2014 | 1,006 pregleda
   
Peko AKS-a samo šaljem pakete i to ne-lomljive. Vrlo su ekspeditivni i dostavljaju brzo pakete. Međutim, jednom sam se opeko sa pouzećem preko AKS i više nikad. Mnogo su spori za dostavu novca, jer oni naplate od primaoca novac pa ga donesu valjda u firmu pa firma kovertira novac i onda vam ga kurir donese tek kad dobije nalog. Sve usvemu, nisu tako loši ali samo za dostavu. Uplate je najbolje da rešite preko žiro računa.
Za tumbanje paketa trebate se žaliti - jednostavno se meni desilo da sam poslao preko AKS.a hard disk bratu i to potpuno nov, još ga i ja lično testirao i ubacio neke naše slike. Kad su mu dostavili HDD, on škljoca i ne radi. Dakle, AKS mi je napravio direktnu štetu koja 2 x prevazilazi vrednost paketa. Znači, sa statički osetljivim komponentama treba da se radi pažljivo. Vi kao pošiljalac trebate da uvijete paket što bolje a AKS bi trebalo da paket ili prepakuje ili što pažljivije isporuči. To sada nije slučaj i dok se to ne dovede u normalu, biće mnogo mnogo nezadovoljnih korisnika ove usluge.
jeste jako dobra kurirska sluzba zovem ih jutros da docu i nisu ni dosli sramota za tu firmu ispalili me ni nisam coveku poslao robu

Vaš odgovor

Odgovorite na ovo pitanje, pitajte, postavite svoje iskustvo, ili dajte vaš savet.
Your name to display (optional):
Privatnost: Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za slanje ovih notifikacija.
Anti-spam verifikacija:
Da bi ovu verifikaciju u buduće izbegli, molimo vas da se ulogujete ili registrujete.

8 odgovora

0 glasa/ova
Juče sam naručio kurira AKS kurirske službe u prepodnevnim satima. Pošto nije došao do 16.00 h pozvao sam centralu i obavestili me da će sigurno doći do 18.00 h, jer rade do tada. Kurir se naravno nije pojavio. Jutros u 9.00 h sam ponovo pozvao AKS gde su mi rekli da će kurir doći u roku od 2 sata. Ni danas se kurir nije pojavio. Zvao sam ih i nisu imali šta da mi kažu. Poslao sam mail svim poslovnim partnerima i saradnicima da od danas preko AKS kurirske službe niti šaljem pošiljke niti ih primam.
odgovoreno Maj 4 od Mirko
0 glasa/ova
Samo cu reci katastrofa i nikada i nikom nebih preporucio Aks.
odgovoreno Jul 13 od sale
0 glasa/ova
Ja nisam dobio posiljku  evo osmi dan. Kurir kaze da je dosao na adresu i da me nije bilo. Zvao me na mobilni i to je to. Odneo paket u magacin i ne mogu da dodjem do njega vec 7 dana
odgovoreno Nov 21 od anonimno
0 glasa/ova
Jako lose iskustvo. Nece da dostave na samu adresu vec traze da odes i 300-400 m od adrese ako ne mozes onda vredjaju. Za placenu dostavu na kucnu adresu tj.svoj novac budes i izvredjan od koje kakvih kurira. Ne mozes doci do uprave, sefa sluzbe, na date brojeve javljaju se devojke koje nisu obavestene i prave se da nista ne znaju. AKS je sinonim za neprofesionalnost, nekorektnost u poslovanju.
odgovoreno Nov 23 od Milomir
0 glasa/ova
Uzasni su! Nikada ali nikada mi nisu isporucili posiljku na kucnu adresu! Ako ne pristanes da odes na mesto koje ti kurir kaze suocavas se sa odmazdom u smislu ne isporucivanja posiljke i vredjanja. Neprofesionalni i nekorektni.
odgovoreno Nov 23 od D
0 glasa/ova
Posiljka nije stigla danas za sutra a ceo dan sam izgubila cekajuci! U call centru su mi rekli nakon sto su pozvali kurira da ce sigurno stici danas ako budem kuci i javim se na telefon. Sramota!! Zaobidjite ovu kurirsku sluzbu!!
odgovoreno pre 6 dana od Ana
0 glasa/ova
Nakgota moguca posta, prvi pit su mi doneli totalno ostecen paket loji ke bio tolilo prljav katastrofa a drugi put su meni poslali postu koju niko nije dostavio, kada sam zvala kazu dolazili smo a ja ceo dan bila kuci niti mi je stigla poruka niti su me zvali, sve u svemu jako neodgovorni i bezobrazni.
odgovoreno pre 4 dana od Leptiric
0 glasa/ova
Pozdrav svima ... ja bih redom u fazonu pljuvačina naveo sve pomenute ... kurirska služba, brza dostava, donesi mi na adresu ... itd.

Najgori su Aks, pa onda Daily ekspres, zatim Bex ... a najbolji je ipak Post Express, a zasto ? Pa zato sto je profi firma i pošiljka stiže na adresu u dogovoreno vreme, zna se kolikka je cena slanja, pošiljka se lepo pakuje, vrlo ljubazni dostavljači .. a loše iskustvo imam sa recimo ovim daily expres, u fazonu zovu te tu smo ispred zgrade , sidjite  i dodjite po paket .. isto i bex to pokusava, znaci da radnik ceka da mi idemo po paket do faking kombija gde nas ceka namrgodjeni lik da nam uruci paket ... jaka mi je to sluzba !

Ja preferiram i tvrdim odgovorno da je Postexpress najbolja ikada sluzba za dostavu, zasto, zato sto je najmanja cena dostave, jeftina usluga ali vrhunska, radnici su obuceni u firmiranom odelu i pedantni su, kulturni, imaju aparat za proveru posiljke.

Znaci za izbegavanje su po meni aks, daily i bex pod znakom pitanja ... mozda se poprave jer kontakt firme i šefa je malo pokrenuo misljenje  ... koja je najbolja sluzba za dostavu posiljke ?
odgovoreno pre 4 dana od Radno vreme

Dobro došli na forum-blog-portal" Iskustvo". Iskustvo znači stečeno znanje, veštine i sposobnosti čoveka kroz razne primene teorije ili prakse. Wikipedia takođe opisuje iskustvo na sličan način na Iskustvo Wiki. Ovaj forum predstavlja nova i stara, pozitivna i negativna iskustva. Tu su korisni saveti, vesti, komentari i ideje, najbolji recepti, oglasi, razmena linkova, odgovori na sva pitanja. Razmena linkova se obavlja ubacivanjem vašeg relevantnog linka u tekst na sajtu, pa nam zato pošaljite vaš sajt za razmenu linkova. Hvala.
173 pitanja
287 odgovora
618 komentara
179 korisnika