Dobrodošli na forum "Moje iskustvo". Registrujte nalog i učestvujte u diskusijama.
+1 glas
957 pregleda

Zdravo. Zanima me kakvo je vaše iskustvo sa Sika hidroizolacija programom ? Trebam kupiti izolaciju protiv vode na terasi i u kupatilu i gledao sam cene hidro-izolacije pa mi je sika bila nekako najpovoljnija. U stvari sam mislio da je to italijanska izolacija ali vidim na džaku da je srpskog porekla, negde u pazovi se proizvodi.

Da li uzeti dvokomponentnu hidro izolaciju ili jednokomponentnu koja se meša sa vodom ?

Koliko ruka treba da se predje hidro izolacijom ?

Da li se radi na mokro ili da površina bude suva ?

Da li se izolacija može naneti na bloku (giter) koji nije malterisan ?

Hvala

postavljeno Avg 12, 2015 u Građevinske usluge od Nedja | 957 pregleda
   

Vaš odgovor

Odgovorite na ovo pitanje, pitajte, postavite svoje iskustvo, ili dajte vaš savet.
Your name to display (optional):
Privatnost: Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za slanje ovih notifikacija.
Anti-spam verifikacija:
Da bi ovu verifikaciju u buduće izbegli, molimo vas da se ulogujete ili registrujete.

1 odgovor

0 glasa/ova

Sika je odličan izbor za izolaciju terase, kupatila, podruma, bazena, plafona ... itd. Program Sika ima različite tipove izolacije ali ako ste već odlučili predlažemo vam dvokomponentni hidroizolacioni premaz u dve ruke pri čemu podloga treba biti omalterisana i suva. Takođe, Sika će se dobro uhvatiti i na bloku ali gledajte da bude izdersovan (dersovanje je ispunjavanje spoja bloka malteron). Trebalo bi da se izolacija radi u dve ruke i to danas jedna a sutra druga ruka - dva premaza. Masa je kao jogurt pa se može nanositi četkom za krečenje ili gletericom (preporuka). Kada se Sika osuši, formira se tanak plastificirajući sloj i u stvari je to poenta i glavna uloga hidroizolacije - da zadihtuje sve šupljne i površinu plastificira. Tada ste bezbedni po pitanju prodiranja vlage i vode u bilo kojoj prostoriji.

odgovoreno Avg 12, 2015 od iskustvo (10,490 poena)
Da li može da se sika nanosi i na giter blok koji nije malterisan ? kakav se hidro izolacioni efekat postiže sa sikom ako se nanosi na spoljašnju stranu zida umesto na unutrasnju ?
Sika hidroizolacija traži da zid bude omalterisan i relativno gladak. To je važno kako bi se zatvorile sitne pore u malteru i formira plastificirani sloj.

Mene zanima mjedna druga stvar. Hoću da uradim izolaciju kanala za auto. Kanal je izbetoniran sa strane i pod ali pod je vlažan i zidovi do nekih pola metra visine. Da li da upotrebim siku ili isomat ili kema izolaciju ? Šta bi imalo najbolji efekat ?

Dobro došli na forum-blog-portal" Iskustvo". Iskustvo znači stečeno znanje, veštine i sposobnosti čoveka kroz razne primene teorije ili prakse. Wikipedia takođe opisuje iskustvo na sličan način na Iskustvo Wiki. Ovaj forum predstavlja nova i stara, pozitivna i negativna iskustva. Tu su korisni saveti, vesti, komentari i ideje, najbolji recepti, oglasi, razmena linkova, odgovori na sva pitanja. Razmena linkova se obavlja ubacivanjem vašeg relevantnog linka u tekst na sajtu, pa nam zato pošaljite vaš sajt za razmenu linkova. Hvala.
167 pitanja
266 odgovora
606 komentara
177 korisnika