+2 ocene
28.4k pregleda
od
ponovo tagovano od
Dobar dan, evo odlučio sam podeliti jako negativno iskustvo sa vama u vezi bex kurirske službe.

U četvrtak sam preko sajta bexa hteo online zakazati kurira da dodje po paket, popunio formular i stisnuo dugme pošalji, ništa se nije dešavalo, malo sam sačekao pa sam ponovo pritisao dugme pošalji i onda mi izašao prozorčić da je zahtev za paket primljen.Imao sam za poslati jednu kutiju oko 3 kg i jednu sadnicu oko 250 grama, ja sam napisao da je paket težine do 5 kg pošto ima samo da se odabere kategorija od 2-5 kg, kurir kada je došao kaže imaš dva paketa za slanje i ja mu objasnim da je u pitanju greška prilikom slanja zahteva i da mi je preko sajta poslalo zahtev (duplu pošiljku), on je kao uzeo onaj svoj mali kompjuter i kao ispraviće grešku........ par minuta kasnije pita jer i sadnica ide na istu adresu ja kažem da i ukupna otkupnina je 2000 din, on kaže dobro uzme pakete i ode.Dva dana kasnije čovek koji je trebao primiti pakete kaže ima problema sa pošiljkom i u razgovoru sa njim saznam da mu je kurir bexa tražio oko 5000 din za tu moju pošiljku kojoj je bila otkupnina 2000 din, i ja uzmem telefon da ih zovem da proverim o čemu se tu radi i tada tek počinje moje nerviranje.
Zovem prvi broj javi se glas bex sačekajte na vezi javiće vam se prvi slobodni operater i krene muzika i tako oko pet minuta slušam muziku i čekam da mi se neko od njih za podršku javi i na kraju javio mi se muški glas, nisam još ni objasnio celu situaciju čovek me pita za bojeve paketa, ja pokušavam da objasnim jako loše ga čujem a kod njega se čuju oko 3-4 ženska glasa razgovaraju glasno ko na pijaci a ja njega jedva čujem, kaže mi taj čovek iz bexa da će razgovarati sa kurirom i spusti mi slušalicu..............oko 15 minuta kasnije pokušavam pozvati isti broj i razgovarati sa tim radnikom bexa da bi video šta je uradio po pitanju mog problema sa duplim paketom i naravno veza ili je zauzeta ili telefon zvoji a niko se ne javlja, to je bilo oko 16h kada sam zvao i nisam više uspeo sa nikim razgovarati iako sam pokušao zvati na 4 broja.Odlučim se ja poslati email za reklamacije bexu preko njihovog sajta i opišem moju situaciju i nakon nekog vremena zove me neko iz bexa i kaže u čemu je problem koliko ja vidim nema nikakvog problema i ja po ko zna koji put krenem smireno da objašnjavam i ta radnica bexa mi uporno počne tvrditi da je sve kako treba i meni pukne film iznerviram se i počnem malo glasnije da joj objašnjavam (znam moja greška ali nisam vise mogao da se kontrolišem od besa) i ona počne da mi se dere u slušalicu i kao ne možemo mi tu ništa zovi kasnije (to je sve bilo u petak).
U petak zovem ponovo i opet objašnjavam šta je problem i kaže mi ta radnica bexa da ona tu ne može ništa i da će paket biti vraćen, ja upitam jel postoji neko u toj firmi da može da reši moj problem i ona mi kaže da zovnem kasnije ponovo, nakon par sati ja pokušam da zovem ponovo na projeve na koje naravno ne mogu da razgovaram sa nikim jer je čas zauzeto čas zvoni a niko se ne javlja i tako sam pokušao oko sat vremena da zovem ni na kraju nisam uspeo da razgovaram sa nikim (to je sve bilo u subotu).
Nedelja neradni dan i danas u ponedeljak mi stižu 2 sms od bexexpresa sa porukom da će mi paketi biti vraćeni, ja ponovo pokušam da zovem i ista situacija (čas zauzeto čas zvoni a niko se ne javlja), ali sam ipak nekako uspeo da dobijem nekoga iz bexa na jedan broj da bi pitao zašto se paket vraća meni a ne isporučuje kupcu, ponovo sam izdiktirao brojeve paketa radnici bexa ali ovaj put situacija potpuno drugačija nego dva dana ranije, ovaj put njoj piše da postoje dva paketa, za prvi paket je cena usluge prenosa paketa 350 dinara a za drugi 550 dinara i za nijedan paket ne postoji otkupnina (a otkupnina je trebala biti 200 dinara sveukupno).Meni sad tek ništa nije jasno šta oni tamo u bexu rade i na koji način su sad uspeli da im to tamo tako piše, naravno ona ne zna ništa i upućuje me ponovo na broj telefona koji sam već zvao puno puta u proteklih nekoliko dana i kada zovem čas zauzeto čas zvoni a niko se ne javlja i to je trenutak kada sam završio moju saradnju sa bexom, rekao sam radnici neka mi vrate paket-e platiću koliko mi traže i da smo mi završili daljnju saradnju.
Sada čekam njihovog kurira da mi vrati te pakete koje sam poslao u četvrtak i da me oderu za poštarinu, ukupno na zvanje tih njihovih telefona sam potrošio preko 600 dinara i sada ću još platiti oko 900 dinara za povrat mojih paketa tako da sam lepo poslovao preko bexa, hvala im puno i nadam se da više nikad u životu nećemo poslovati.
Ovo moje negativno iskustvo sam rešio da podelim sa vama da bi ste znali kako posluje bex, nadam se da vi nećete nikada imati ovakvu situaciju jer sam ja za ovih nekoliko dana izgubio puno živaca na bespotrebno nerviranje.

U utorak stigli paketi 6 dana od dana slanja, jedan paket je bila sadnica kojoj su žile virile pola napolje iz kese u kojoj su bile spakovane suve ko barut tako da je mogu sad koristiti za potpalu šporeta i uspeli su da slome sadnicu i došla je kraća za oko 40tak cm. Drugi paket je bila kutija sa kontejniranim sadnicama (biljke sa zemljom) i tu su uspeli da sadnice sve isprevrću i da zemlju odvoje od korena tako da i te dve sadnice mogu baciti jer ne trpe kada se presajuju.... ali su mi gospoda uspeli naplatiti za moje pakete 730 dinara i natelfon sam pukao preko 600 dinara yvanjem bexa i sada sam sveukupno izgubio 2000 dinara moje biljke što sam slao i što su uspeli uništiti i još poštarinu koju su mi naplatili za moje pakete znači umesto da zaradim 2000 din ja sam izgubio preko 3000 din......
od
Nema svrhe da dodajem svoj problem. Kako bi bilo da svi koji smo imali problem sa ovim idiotima u BEX-u napisemo zajednicku prijavu nekoj nadleznoj sluzbi,valjda takva postoji, i trazimo nadlezne da im se stane na put kako se odnose prema problemima koje stvaraju i nepostovanju klijenata.
od
Naplatili za paket 201207161 hiljadu dinara (paket od 2,1 Kg kao ima više od 20Kg - vozač ne vidi). Ja se žalio, oni odlučivali dve nedelje i odlučili da vrate deo novca. To je bilo pre više od mesec dana, od para ništa. Bežati od njih, prevaranti.
od
E ovako ide moja prica. Trebalo je da mi stigne paket iz Zrenjanina za Beograd. Zvoni meni kurirka i donosi paket dana13. 07.2020. Da napomenem po prvi put sam narucila nešto i po prvi put koristim usluge bilo koje kurirske sluzbe. Nisam znala da se sve plaća odjednom i pitam je kolika je cena dostave ona kaže 529 dinara. Ja dam uredno. Samo da napomenem da mi je posiljka iznosila 150 evra plus cena dostave što je po kurs u od 117 dinara 17 550 dinara. Sve ukupno je sa dostavom iznosilo 18379 dinara što znači da je trebalo da joj dan 150€ plus 300 dinara. Dala sam joj sve uredno. Gde je ona rekla da je trebalo da je isplatim jos 530 dinara. Ja sam rekla da sam dala ona je rekla dada ali treba još 520 dinara.  Kao što rekog ovo mi je prvo iskustvo sa kurirskom sluzbom. Uredno sam se zahvalila što je došla do vrata i  i ona je otišla. Zatim je došla moja sestra i objasnila mi je da sam pokradena. I da je trebalo da platim 18379. Naravno zvala sam ih na broj za reklamacije naravno da se nisu javljali. Javila mi se samo preljubazna devojka za pohvale i žalbe objasnila sam joj situaciju rekla je da će zapisati ali da moram da zovem reklamacije. Oni se naravno nisu javljali. Medjutim slučajno sam srela istu kurirku dana 30.07.2020. Ispred zgrade. Bila sam sa komšinicom i prokomentarisala da je to kurirka koja me je pokrala ne obraćajući se dotičnoj. Koja se okrenula očigledno pronašla pošto je to ološu posao da krade i počela da urla i nasrće na mene. Ja sam joj se zahvalila ironično što me je pokrala. Dotični ološ mi se unosio u facu i poceo da me prati do ulaza. Naravno izdrala sam se na nju i postavila sam je na mesto jer jeste neću da ćutim zato što me neko potkrada. Ušla je u ulaz i komšinica je morala da je izbaci na fin način pošto je starija žena i uplašila se. Jasno je da dotična zna o čemu se radi tj kako ološ ne bi znao. Pa je nasiljem pokušala da me uplaši. Zvala sam službu naravno ponovo mi se samo javila devojka z a pohvale i žalbe i izvinila se. Reklamacije se nisu javljale a ovi za poručivanje su spustili slušalicu. Sve u svemu moja saradnja sa Bex Expressom lopovskom službom je gotova. Svi osim devojke na pohvalama su ***** neviđena pogotova kurirka koja je lopuža nasilnik i ološ. Najgora kurirska služba u Srbiji.
od
Zaista su najgori. Insistiraju na tome da imas mobilni za dostavu, ako ostavis fiksni, odmah racunaj da ce paket vratiti posiljaocu. Ako ostavis mobilni, moras ga nositi sa sobon i u wc, jer ce probati jednom da te pozovu, ako nisi dovoljno brz da se javis na prvo zvono, moras kod njih po paket ili ga , naravno, vrate posiljaocu. Ako i uspes da se javis, onda ti kaze vozac, 'ej, brate (?!), parkirao sam u tvojoj ulici kod prodavnice ali mi je kombi okrenut na drugu stranu, ajde izadji ti po paket (a to je bar 200mm hoda- taj dan je padala i kisa).

Poslednji paket koji je trebao da bude dostavljen u petak, vracen je posiljaocu jer se niko nije javljano na telefon! Koja je onda poenta ostavljana adrese??? I ja sada moram da platim postarinu ponovo!!!
od
Nikada više sa tom bagrom. Imam grozna iskustva s njima. Najnovija im je fora da kao isporučuju do ulaza u zgradu, a ne do vrata kako decidirano piše na sajtu u opisu usluge. Ja pitam tog momka šta bi bilo da sam naprimer invalid, on ćuti i blene. U svakom slučaju, daleko im lepa kuća i nikad više s njima, ni s onima koii isporučuju samo preko njih.

Molimo Vas da se ulogujete ili registrujete da bi ste odgovorili na pitanje.

55 odgovora

0 ocene
od
Evo da se i ja pridruzim na zadatu temu. Narucio sam robu iz jednog trgovinskog lanca. Roba je stigla sa velikim kasnjenjem na adresu. Kurir koji je dostavio robu je poceo da mitinguje i da se prepire ne dozvolivsi mi da pregledam paket sto sam prema uslovima online kupovine u obavezi. Nakon toga je napljuvao trgovinski lanac sa recenicom kako "on njih mrzi". Nakon toga je skinuo plasticni koverat u kome se nalaze papiri iz radnje  i izvukao fiskalni racun rekavsi da je to primerak za njih a da je moj primerak u paketu, sto je naravno bila laz. Svoj tetaralni natup je zavrsio recenicom sve sto imate resavajte sa njima (trgovinskim lancem) mi sa tim nemamo nista! Par dana nakon poziva radnji u kojoj je primeljen roba stigla je kopija racuna i informacija da je originalni racun OSTECEN!!!! Dakle "gospodin" je iz ciste pakosti unistio fiskalni racun bez koga nemam garanciju na robu. Hvala  prodavcima sto su mi izasli u susret a bex ce da dobije inspekciju!!!!
+2 ocene
od
Evo, dok jos uvek cekam kurira da preuzme posiljku, zakazanu za preuzimanje za juce, da i ja dodam svoje nezadovoljstvo.

Dakle, juce ujutru sam zakazala preuzimanje posiljke i receno je da ce kurir doci do 16h. Ceo dan sedim kuci i cekam, do 16h se niko ne pojavljuje. Zovem ih oko 16.15 na sta mi operaterka saopstava da taj kolega radi i do 18h i da ce posiljka biti preuzeta. Proslo je i 18h i zavrsio se jucerasnji dan i niko se nije pojavio niti javio da nece doci.

Pitam se, ko to ima mogucnosti da po ceo dan ceka kuriraku sluzbu? Za mene je luksuz da odvojim citav dan, ali sticajem okolnosti sam kuci, pa pokusavam i danas da vidim sta se desava.

Zovem ih danas (dan kada je posiljka vec trebala biti isporucena) i operaterka mi samo potvrdjuje da kolega nije stigao, ima bas puno posiljki, doci ce danas. Opet da cekam ceo dan? “Doci ce do 16h” Sada je 15.31, jos se niko nije oglasio, a posle ovih komentara mislim da cu sacekati da dodju i da im necu dati posiljku, jer ko zna kada bi je i isporucili i u kakvom stanju.

Zakljucak: ne preporucujem poslovanje sa Bex kurirakom sluzbom, ukoliko vam je vreme bitan faktor.
od
I vreme i uvrede casti!Ponasaju se kao da nam zivot ne daj boze, zavisi od njih. NE BEX SLUZBA!
+1 ocena
od
Sto dalje od bexa...pre dve god.mi se gube paketi,iz win wina uzeti tableti,jedva nabavili mi druge za mesec dana...a sad,u utorak covek iz subotice ih zove,da bi mi poslao paket,oni tek u cetvrtak stigli,zbog obima posla...ajde,rekoh ja,sticice mi u petak, pa sta cu...ono nista...zovem centar,kazu nesto su pobrkali oko Mog paketa,u BG pa stize sutra u subotu...ja sam iz ade pored sente,imam do subotice oko 70km...postarina mi izadje 870 din,a ja magarac za 1000 din bi sam dosao,pa nebi ni dan cekao...bas su"brza posta"...serem se u ...
+1 ocena
od
Evo jos jedno LOSE iskustvo sa beogradskim vozacima Bexa.

Ovo je cetvrti put sto imam problem:

Prvi  out su izgubili jedan od dva paketa tako da mi je posiljka putovala 2 dana a postarinu moras platiti uredno.

Drugi i trci put mi je vozac pokusao naplatiti postarinu iako je posiljalac vec platio..recima :"pa sto ne gledate racun:"..

Cetvrti put paket ostavljen u glavni magacin iako kada sam pratila put paketa pise da teba  biti urucen tog drugog dana u 13 h.

Ociglrdno se vozacu u Beogradu zurilo kuci.

I sta sada treba da.platim postarinu  za brzu dostavu koja traje 2 dana..umesto jedan. Bas je brza dostava.

Molim prijatelje da ne salju postu BEXom jer nikad ne znate kada cete je dobiti, u kakvom stanju i sta ce vam naplatiti.
od
Onis u UŽAS od bezobrazluka, neposlovnosti i svega najgoreg što može da se kaže. Nemate kome da se žalite jer je ovo Srbija. Da li iko od vlasnika ili rukovodioca ove firme čita ove komentare. Sada kada naručujem ako šalju ovom službem kažem da ne želim robu i objasnim zašto.
0 ocene
od
Meni su ukrali licnu i cekovnu
0 ocene
od
NIKADA BEX, SRPSKI NARODE, ZAPAMTITEEEEE. NIKADA BEX. NIKADA BEX KURIRSKA SLUZBA.
+1 ocena
od
Sve zavisi od mesta do mesta,od kurira do kurira. Ipak,mislim da su kao trenutno najskuplji kurirski servis daleko ispod nivoa post expresa,koji je zaista najpouzdaniji pre svega. Saljem inace decije igracke svakodnevno,tako da sam ih sve probao. Mozda je posta malo skuplja ali cini mi se da vredi.
0 ocene
od
Imam jako lose iskustvo sa Bex kurirskom sluzbom. Javljeno mi 12. oktobra 2018. da je paket stigao u Novi Sad, sada je 17. oktobar i jos uvek ga cekam. Svaki dan sam zvala i svaki put isti odgovor, bice sutra. I danas su mi rekli, bice sutra. Bez ikakvog izvinjenja! Strasno! Ne razumem svrhu ove kurirske sluzbe. Nicemu ne sluzi!!!
0 ocene
od
Ja sam sokirana ovom 'sluzbom'. Prvo je njihov kurir slagao da je bio na mojoj adresi a nije ni bio. Onda se paket vratio posiljaocu. Onda sam molila posiljaoca da posalje paket sa drugom sluzbom ali on je bas hteo Bex. I kurir opet i sledeceg dana nije dolazio do 2. Onda sam pitala posiljaoca da li ce taj covek uopste doci da ja ne bih morala celu Subotu da sedim kod kuce i cekam da dodje paket-mora nesto i da se radi. Onda je kurir mene zvao i rekao da ce da dodje za dva minuta. Dosao je za pola sata. Onda je dosao i rekao da nema da mi vrati kusur od 60 dinara i krenuo da mi pokazuje novcanice samo od 1000 i 200 dinara. Najmanja mu je bila 200. Medjutim posto je lagao sve vreme i upropastio mi je dva dana, pitala sam ga da li moze da mi donese kusur. Onda je on vec mene pogledao odvratnim pretecim pogledom kao pravi kriminalc besan sto treba da ide po kusur. Onda se vratio posle 10 minuta i besan mi je 50 niara. Ja sam mu rekla da mi i dalje duguje 10 a on je krenuo da me psuje i krenuo niz stepenice. I onda kad sam mu rekla da je to kradja reko mi je da kontaktiram Beks za svojih deset dinara. Onda sam kontaktirala Beks. Niti su mi se izvinuli niti su mi vratili 10 dinara niti su mi rekli kako se zove osoba koja je bila na vratima. Zato pazite od koga i sta porucujete. Moze bilo sta da se desi a da vi ne znate ni ko vam je bio na vratima. Sad mi je i jasno zasto se kurir tako ponasao, Firma to podstice. Horor zivi! A onda sam shvatila i da ne izdaju ni priznanice!
od
Hahaahhaah za 60 din si maltretirala coveka, kao da je on kriv sto tebi paket nije dosao za dan, nego za dva. Ukrao ti 10 dinara. Pa nije ni cudo kakvi su ti vozaci sa kim imaju posla svaki dan. Za 10 dinara si zasluzila svaku njegovu uvredu
od
Sram te bilo na ovakvom komentaru! Vi, takvi poput tebe niste ni svesni svojih prava koja jako skupo placate.Ova gospodja zasluzuje ne samo debelo izvinjenje vec naknadu stete, ne samo njen kusur! Vi, takvi idite iz ove nase lepe zemlje, i vi i Bex! Vozdra!
od
tako je, alexandart.
0 ocene
od
Bex je za izbegavanje. Toliko su neodgovorni, bahati i neprofesionalni.
od (100 poena)
Bex nema veci veci i i prevaranti
0 ocene
od
Za BEX kurirsku službu, samo najgore, paket koji su mi dostavili 4 kutije lego kocki, 2 solidne, dve kutije zgnječene i pocepane...naručeno deci za novu godinu...oni kazu 1 dan dok dođe kurir da napravi procenu i zapisnik, posle 8 dana da sre proceni šteta... i tako će proći i nova godina i ja bez paketIća za decu ...ŠTRAŠNO.... I ko može nama da nadoknadi štetu, sat vremena na telefonu...sve uredno plaćeno...i opet ništa....
0 ocene
od
i ja sam imala lose iskustvo sa ovom sluzbom. vec 3 radna dana cekam da kurir dodje po paket, svaki dan mi govore kako ce doci do 16h, danas sam ih zvala 3 puta, prvi put su mi rekli da sigurno dolazi, drugi put takodje, a kada sam pozvala treci put posle 16h da pitam sto kurir nije dosao oni se opet izvinjavaju i govore sutra  ce doci i da ne znaju sto nije dosao.

ukoliko bas ne morate nemojte slati paket ovom sluzbom, imate puno drugih ozbiljnijih sluzbi.
0 ocene
od
Služba za izbegavanje....uigrani prevaranti, neprofesionalni i bezobtazni
0 ocene
od
Da podelim moje iskustvo: Paket predat 13.12.2018.god. isporucen je 17.12.2018.god. Sada je 27.12.2018. ali novac za isplatu otkupnine jos uvek mi nije isplacen! (12 dana! i ne radi se o nekoj neprohodnoj planini, nego je Nis u pitanju)  Na njihovom sajtu stoji napomena da je isplata odlozena zbog obima posla. Sta dalje pricati....
0 ocene
od

Poslao lap top upakovao ga u torbu oblozenu sundjerom. Naravno na adresu je stigao polomljen. Jedino sto bih opet ovom "BEX sluzbom" poslao je tecni Nitroglicerin, pa nek onda bacaju pakete heart.  

Popularna iskustva


Dobrodošli na blog-forum Moje iskustvo ? Postoje razni tipovi iskustava, a o tome Wikipedia najbolje opisuje svako ponaosob. Moje iskustvo online svakodnevno objavljuje nova i korisna iskustva sa raznim proizvodima, alatima, uslugama, a svako vaše novo iskustvo je dobrodošlo!

360 pitanja

973 odgovora

942 komentara

225 korisnika

Slična iskustva

+2 ocene
67 odgovora 37.9k pregleda
0 ocene
0 odgovora 797 pregleda
postavljeno Mar 9, 2019 u Razna iskustva od anonimno
0 ocene
1 odgovor 345 pregleda
+1 ocena
0 odgovora 553 pregleda
postavljeno Maj 16, 2020 u Usluge i zanati od misoo83 (130 poena)
0 ocene
1 odgovor 720 pregleda
postavljeno Mar 20, 2019 u Razna iskustva od Stanković Žofia
...