+1 ocena
3.1k pregleda
u Sam svoj majstor od
ponovo tagovano od

tapetePoštovani, ne bih da kažem baš da su tapete sad in, ali vidim da se sve više ljudi odlučilo za tapete jer su sasvim ok opcija - brzo se postavljaju, ne treba krečenje preko tapeta, izgledaju vrhunski lepo. Štaviše, još uvek imam tapete još od drugog svetskog rata u delu stana koje su zaista kao nove. Ne znam kako su se održale na zidu ali izgleda da su tapete tada bile jako kvalitetne čim mogu da traju više od 70 godina !

Zato sam se malo raspitala oko tapeta i mogu reći da sam u prvi mah bila zbunjena jer se odjednom pojavilo mnoštvo tapeta.

Kvalitet jeste presudan ali i cena, pa me zanima da li i vi smatrate da treba za tapete platiti po kvadratu isto kao i za kvadrat ukrasnog kamena  ?

Gedala sam kako i gde mogu kupiti tapete  i po kojoj ceni, kao i ponude tapeta koje su vodootporne pa me zanimaju par stvari:

  1. Da li je istina da postoje vodootporne tapete tj vodoperive ali zaista ?
  2. Kako se pravilno lepe tapete - samo lepak za tapete ili prethodno mora podloga ?
  3. Šta raditi kada se oštete tapete ?

Sve ovo pitam zato što želim sama da uradim sobu, da je malo oplemenim lepim dezenom tapeta ali mi nedostaje malo samopouzdanja a tehnika i neko predznanje mislim da mi i nije neophodno jer sam gledala kako moja drugarica to radi tako lako i brzo :). Inače bih i dodala da kod nas tapete nikako nisu lepe kao u  australiji ... oni tamo imaju jako lepe tapete, foto tapete u 3D, ma najbolje tapete na svetu imaju ... ali to je tamo ...

Tagovi: prodaja tapeta za kućne i poslovne prostore. Tapete, jeftine tapete, jednobojne tapete, pastelna boja tapeta, prugaste tapete, cvetni dezen, barokni dezen, reljefne tapete, foto, 3d tapete.

Molimo Vas da se ulogujete ili registrujete da bi ste odgovorili na pitanje.

7 odgovora

0 ocene
od (16.7k poena)

Poštovana Biljana, Vi samo trebate da odaberete tapete za svoju sobu prema želji. Ali to nije nimalo lak posao jer zahteva puno strpljenja i iskustva kako bi se lepo uklopile i izgledale kao da su tu oduvek i bile. Znači, tapete se biraju prema prostoriji: kakvo je osvetljenje, kakva je namena, koliko često se boravi u sobi ... itd. Takođe, kada ste pomenuli već tapete koje se mogu prati, moramo da vas razuverimo da su bilo koje tapete 100% vodootporne. Perive mogu biti ali to je više suvo pranje nego li što se sme baš kvasiti velika površina i ribati ... to ne postoji!

U poslednje vreme su aktuelne foto tapete koje zaista oplemenjuju životni prostor. Jednostavno, njihova namena i jeste da se postigne nešto lepo i jedinstveno a da se ne mora angažovati recimo profesionalni crtač ili slikar da bi vam oslikao zid nekim motivom.

Što se tiče kupovine tapeta u Beogradu, znamo par dobrih lokacija i prodavnica gde se mogu kupiti povoljno, pri čemu izdavajamo tapetino na zelenom vencu, koji ima veliki izbor tapeta i katalog svih mogućih dezena ali po nama su definitivno u vrhu  DEKORATIVNE TAPETE u prodavnici Bulevar Kralja Aleksandra 402, zatim u Svetogorskoj 5 i na Novom Beogradu u TC Piramida. Probali smo njihove tapete uvoz iz nemačke, lako se postavljaju, vodoperive su, vrlo su postojane, ne skupljaju se, ne blede a po potrebi se lako skidaju ... po nama najbolje tapete u Beogradu !

0 ocene
od

Ćao!


Tapete Beograd sada mogu i da se odštampaju po vašoj želji. Naravno, vodoperive su, ekološki bezbedne, nema onih ftalata i isparljivih štetnih materija. Nisu zapaljive, ali mislim da danas sve tapete nisu zapaljive.

1. Ove nove tapete sa reljefom daju novu, treću dimenziju. E sad, tu je problem što napada prašina na taj reljefni deo pa mora da se obriše vlažnom krpom posle nekog vremena. I tu nema nikakvih problema, obrišete zid - tapetu vlažnom krpom, (nemojte je baš polivati sa crevom) i vaš zid bude kao nov. Nemojte prati deterdžentom ili ribati sa četkom, samo vlažnom krpom.

2. Pravilno lepljenje tapeta zavisi puno od podloge na koju se lepi, odnosno od zida. U zavisnosti od kakvog je materijala zid se određuje da li ide samo lepak i to koji lepak, i da li se stavlja nešto pre lepka ili ne, tako da tu nema tačnog odgovora. Pozovite nekog majstora koji ima iskustva da pogleda zid pre nego što se odlučite za tapete. Možete i da pitate u najbližoj radnji sa materijalom za krečenje ili u radnjama za prodaju tapeta.

3. Zavisi koliko je oštećena. Uglavnom se zameni samo deo ili cela tapeta. Odlepi se oštećena i zalepi nova. Neko lepi i preko tapete ali se vidi da je izdignuta u odnosu na ostale, tako da to ne preporučujem.

+1 ocena
od

Mislim da su najbolje tapete u radnji tapetino, ak ose dobro sećam kupovala sam u Kosovskoj ulici na Zelenjaku. Imaju i odličan lepak za tapete koji brzo steže. Pre nego što sam kupila u Tapetinu, neke tapete koje sam dobila na poklon sam pokušala da sama postavim na deo zida i sve sam upropastila jer izgleda da lepak nije bio dobar a i probio je tapete pa su se fleke baš videle. Tapete iz tapetina nisu imale taj problem, sama sam takođe zalepila sa lepkom koji oni prodaju i evo već 4 godine su kao nove, uz par pranja pošto su vodoperive. 

0 ocene
od
Tapete nisu skupe a i postavljanje nije komplikovano. Pitanje je koliko su tapete kao zidna obloga trajne i koliko mogu da izdrže na zidu u prostorijama koje su vlažne i gde ima pojave buđi. Trebalo bi da kvalitetne tapete dobro podnose vlagu ali to ostaje na procenu samo korisnicima. Cena tapeta sa ugradnjom je povoljna i brzo se postavljaju na zidove. Preporučujem foto tapete kao i dekorativne tapete koje su vodoperive.
0 ocene
od

Da li se tapete mogu i smeju postaviti na zidu od knaufa u adaptiranom podrumu gde je prethodno bilo dosta vlage koja se povukla nakon što je urađena dvokomponentna hidro izolacija Isomat elastik a zatim postavljen knauf koji nije gletovan ?

od
Mogu se postaviti tapete svuda gde nema vlage i budji.
+1 ocena
od
Da li smeju tapete da se stavljaju na zid na kome ima budji da se to prikrije hvala puno na odgovoru
od
+1
Prethodno treba budj skinuti sa zida i zid treba da se osuši. Tapete se neće lepo prihvatiti ako zid nije ravan i ako ima budji. Za skidanje buđi najbolje se pokazao  "SAVO". U spreju je, naprskajte buđave površine i odmah brišite krpom/krpama. Kada uklonite budj, uperite neku grejalicu koja izduvava topao vazduh kako bi se zid prosušio i onda slobodno možete lepiti tapete.
+1 ocena
od

Tapete po meri, gde kupiti u Beogradu ? Renoviram stan - adaptacija i trebalo bi tapete postaviti na zidu koji nije idealno ravan ... reljefna površina. Da li se mogu lepiti tapete na podlozi koja nije idealno ravna ?

od
+1
Tapete zahtevaju ravnu površinu ali poroznu kako bi lepak za tapete dobro  upio u zid. Dakle, neravna i refljefna površina nisu dobre za postavljanje tapeta.

Popularna iskustva


Dobrodošli na blog-forum Moje iskustvo ? Postoje razni tipovi iskustava, a o tome Wikipedia najbolje opisuje svako ponaosob. Moje iskustvo online svakodnevno objavljuje nova i korisna iskustva sa raznim proizvodima, alatima, uslugama, a svako vaše novo iskustvo je dobrodošlo!

360 pitanja

973 odgovora

942 komentara

225 korisnika

Slična iskustva

+1 ocena
2 odgovora 1.5k pregleda
+1 ocena
0 odgovora 330 pregleda
+1 ocena
1 odgovor 1.5k pregleda
+1 ocena
4 odgovora 1.2k pregleda
...