+1 ocena
375 pregleda
u Razna iskustva od

Sviđaju mi se vaša online iskustva i diskusije pa rekoh da zatražim malu pomoć. Imam jedan problem koji ne mogu da rešim sam. Naime, budim se noću skoro u isto vreme “izmedju 03 - 04h”. Imam 35 godina, bavim se marketingom. Uveče legnem u 23h i moje kratko spavanje se završi u 03h. Vrpoljim se po krevetu u nadi da ću zaspati, ali san se ne vraća.

Nesanica ili zdravstveni problem


Nisam siguran da li je klasična nesanica ili neki zdravstveni problem u pitanju ? Do pre samo mesec dana sam najnormalnije spavao 23.00-7.00h u kontinuitetu. Probao sam i sa tehnikom disanja 4-7-8 ali ne pomaže. Pomislio sam da je neka depresija naišla pa sam kupio kapi valerijane ali ni to nije pomoglo. Da li neko ima slično iskustvo sa insomnijom i kako spavati normalno bez budjenja u nezgodno vreme ?

Molimo Vas da se ulogujete ili registrujete da bi ste odgovorili na pitanje.

2 odgovora

+1 ocena
od

Druže, imao sam vrlo sličan problem a koji nije nestao sam već sam morao da korigujem neke loše navike. Pre svega, nije strašno ako spavaš od 23-03h i ako ti je san kvalitetan. Opasno je ako si neispavan i smrvljen posle spavanja. Za početak se pitaš i zamisliš … zašto se budim noću u isto vreme dok svi drugi mirno spavaju ? Postoji razlog i verovatno je u tebi samom ključno rešenje.

  • Prvo, pokušaj da legneš malo ranije, recimo u 21.30-22h.
  • Promeni jastuk, kupi od bambusa, odličan je za spavanje, podešava se prema obliku glave, neće ti biti vruće. Dormeo ima jastuk "eukaliptus" koji je za mene najbolji na svetu!
  • Pokušaj da pre spavanja popiješ šoljicu toplog mleka a nikako čaj ili alkohol.
  • Batali mobilni telefon i knjige pre spavanja ... mojoj komšinici je pomogla joga recimo
  • Ako se budiš noću i dalje iz čista mira, možda možeš i da zatražiš pomoć nekog terapeuta ili probaš sa opuštajućom masažom kakva je "relax masaža".
0 ocene
od
Budim se noću jer dete pije mleko u tačno 02.45h. Dakle, možda moj san nije ok ali nespavanje nema veze sa poslom niti sa vrticem. Definitivno se spava dobro tek kad si umoran.

Popularna iskustva


Dobrodošli na blog-forum Moje iskustvo ? Postoje razni tipovi iskustava, a o tome Wikipedia najbolje opisuje svako ponaosob. Moje iskustvo online svakodnevno objavljuje nova i korisna iskustva sa raznim proizvodima, alatima, uslugama, a svako vaše novo iskustvo je dobrodošlo!

360 pitanja

973 odgovora

942 komentara

225 korisnika

Slična iskustva

+1 ocena
1 odgovor 347 pregleda
+1 ocena
2 odgovora 897 pregleda
+1 ocena
2 odgovora 5.6k pregleda
0 ocene
0 odgovora 407 pregleda
+1 ocena
0 odgovora 252 pregleda
...