+1 ocena
74 pregleda
u Kućni aparati od
izmenjeno pre od
Kupujem inverter-klimu na nagovor prijatelja. Navodno njemu Toshiba inverter štedi struju i račun za struju mu je zimi oko 50 eur a leti oko 30 eur, za stan površine 80 kvadrata.

Zanima me da li je zaista inverter toliko ekonomičan i bolji izbor za grejanje od TA peći, norveškog radijatora ili samo obične klime? Kakva su vaša iskustva sa klima inverterima i koji je najbolji a koji treba izbegavati pri kupovini ? Hvala
od
+1
Što bi se reklo ipak je TA peć zakon za grejanje. Ne bih se usudio da menjam grejno telo sve dok mi neki stručnjak ne dokaže ns svom primeru da je sve bolje od akumulirane energije.

Vaš odgovor

Odgovorite na ovo pitanje, pitajte, postavite svoje iskustvo, ili dajte vaš savet.
Your name to display (optional):
Napomena: Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za slanje obaveštenja.
Anti-spam verifikacija (unesite ispod brojeve sa slike):
Da bi ovu verifikaciju u buduće izbegli, molimo vas da se ulogujete ili registrujete.

3 odgovora

0 ocene
od (14.6k poena)

Inverter klima uredjaj je u principu bolja opcija za grejanje i hladjenje u odnosu na klasičnu klimu. 

Iskustva korisnika su pozitivna i svako ko je postavio inverter klimu umesto klasične klime je ostvario bolje i ravnomernije grejanje i hladjenje. 

Sa druge strane, ušteda struje pre svega zavisi od toga kolika je prostorija koja se zagreva ili hladi i vaša navika da više volite mlako ili toplo. Nije svejedno da li držite na 22C ili 25C. 

Izolacija zidova je bitna, da li vaša pvc ili drvena stolarija dobro dihtuje i jel naštelovana na “zimsko dihtovanje”?

Pozicija unutrašnje jedinice inverter klime je takodje važno kako bi se vazduh što bolje mešao i cirkulisao u svim prostorijama.

Takodje, inverteri su se dobro pokazali kada je jača zima i veći minus. Do nule 0 C i obična klima vrlo dobro greje ali čim krene minus, nastaju problemi. Dešavalo se čak i da se zapali spoljna jedinica kod obične klime zbog opterećenja kompresora i zamrznutog odvodnog creva. Vrlo čest problem je i retko servisiranje i čišćenje klime.

Inverter klima nema tih problema. Njen kompresor se isključuje češće i zato i troši manje struje. Manji račun za struju se postiže boljim uredjajem koji ima umesto A oznaku AA ili jos bolje AAA. 

Cena koštanja invertera je nešto viša u odnosu na klasik klimu ali opravdava ulaganje. Treba gledati najbolji odnos cene i kvaliteta invertera i rukovoditi se i džepom i iskustvom nekoga ko već ima inverter u stanu ili kući i ima svoje stručno mišljenje.

Tehnomanija u svojoj ponudi ima uredjaje koji su provereno dobri. Kao najbolji se nudi Hisense inverter klima.

Generalno su se kao vrlo pouzdane klime-inverteri pokazali Daikin, Midea, Toshiba, Fujitsu, Bosch, Tesla i slične. Naravno, Mitsubishi je tu neprikosnoven ali i podosta košta.

Lično iskustvo za inverter (optimalno zagrevanje do 60 mkv) je Midea. Ima i opciju WiFi paljenja i gašenja a cena oko 400 eur je sasvim korektna.

Srećna kupovina!

od
Izbegavao bih odredjene manje poznate marke i brendove. Imam Mideu i vrlo sam zadovoljan. U vikendici mi je obicna midea klima za leti i hladi super a inverter je necujan. Podesio sam na auto na 23C i fino zagreva stancic od 50 kvadrata. Struja mesecno u prelaznom periodu izadje oko 4000 din a kad zategne ispod nule racun ide do 6500 din. Meni je to grejanje na rate, cisto, kulturno. Odrzavanje jednom godisnje. Sam operem filtere i to je sve. Preporuka!
od
Iz ličnog iskustva mislim da ne treba bacati pare na skupe uredjaje za grejanje. Ali, nije da sam nezadovoljan nego me je Vivax razocarao. Tek ne bih da kupim nista tipa Tesla, Fox … itd. Ne verujem u kvalitet za male pare.
od
Čini mi se da je bolji Gealan od Midea invertera.
+1 ocena
od

Inverter klima je odlična za grejanje zimi ! Ušteda struje se vrlo lako vidi kroz račun za struju, ali, daleko iznad proseka je čak i najjeftiniji inverter u odnosu na klimu. Ne kažem da treba da se stara klima menja inverterom ali predlažem da razmislite o tome.

Zaštita životne sredine, ne zagađujemo ljude oko nas dimnjakom jer ložimo šporet na drva li na pelet ili na ugalj.

Struja je uvek sinonim za TESLA ... pošto naš pronalazač Nikola Tesla nije izmislio Tesline sijalice niti ništa što mu se vremenom pridodalo pa kažu ljudi eto, Tesla nas je zeznuo sve. Pa nije.

Tesla nema veze sa sijalicama ali ima itekako veza sa uštedom struje i zaštitom naše okoline.

Preporuka za klima inverter uređaj bi bila Midea inverter, koji inače spada u srednju i višu klasu invertera. Pa tu sad vi guglate i dobijate razne akcije, popuste, jeftin inverter ... itd. Ne gledajte najpre oglase. Nemojte nasedati na priče.

Najbolji klima inverter će biti vaš u momentu kada se sve kockice slože.

Nije jeftin i nije prosečan već odgovara vašim potrebama. Takav klima inverter se kupuje srcem, jer je mozak u podsvesti već imao neke informacije o svemu.

+1 ocena
od
Šta je bolje kupiti za kvadraturu od 30 kvadrata ... inverter ili običnu klimu ? Da li se isplati ulaganje u inverter pošto se mini splav na Dunavu koristi samo u prelaznom periodu oktobar-decembar i mart-jun ?

Popularna iskustva


Šta znači iskustvo ? Dobro došli na sajt" Iskustva". Naš forum svakodnevno objavljuje nova online iskustva. Iskustvo znači stečeno znanje, veštine i sposobnosti čoveka kroz razne primene teorije ili prakse. Korisničko iskustvo treba da se podeli sa svima online !

Slična iskustva

0 ocene
10 odgovora 16.4k pregleda
+2 ocene
1 odgovor 725 pregleda
+1 ocena
1 odgovor 272 pregleda
+1 ocena
4 odgovora 3.0k pregleda
...