+1 ocena
66 pregleda
u Razna iskustva od
Da li me neko iz svog iskustva može posavetovati u vezi selidbe? Naime, treba se preseliti iz stana u Beogradu u porodičnu kuću nadomak Beograda (10 km). Da li je bolje angažovati kamion i radnike za iznošenje stvari ili postoji neka firma koja radi selidbe uključujući i prevoz i uslugu nošenja recimo veš mašine, frižidera, ugaone garniture … itd, i lz stana u kuću ?

Svaki predlog je dobrodošao.
od
Moj savet ti je da platiš selidbu firmi koja se bavi selidbom. Iz iskustva znam, dva puta sam se selio i uvek je pukla kičma i iscimao sam drugare itd. Ovako ste mirni a jedino je vas zadatak da pazite da se nesto u toku selidbe ne osteti.

Vaš odgovor

Odgovorite na ovo pitanje, pitajte, postavite svoje iskustvo, ili dajte vaš savet.
Your name to display (optional):
Napomena: Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za slanje obaveštenja.
Anti-spam verifikacija (unesite ispod brojeve sa slike):
Da bi ovu verifikaciju u buduće izbegli, molimo vas da se ulogujete ili registrujete.

4 odgovora

+1 ocena
od
selektovano od
 
Najbolji odgovor

Pozvao sam Selidbe Milošević u Beogradu i vrlo brzo smo se dogovorili u vezi prevoza stvari. Naveo sam šta sve želim da se preveze, krupne stvari uglavnom, takođe odakle se stvari iznose i gde se unose da ne bi bilo eventualija ... cena je brzo dogovorena.

Uz sve to, zaštita stvari u selidbi je bitna pa su mi preporučili da ne brinem jer imaju sve što treba za selidbe - folije, kartoni ... itd. Naravno, ono što se mora rasklopiti kao što je francuski ležaj i ugaona garnitura to je moj posao. Mada, smatram da bi to i oni mogli uraditi bez problema jer su profesionalci za selidbu.

Lično smatram da selidba treba da se poveri ipak ljudima koji taj posao rade zato što ga vole i to su izabrali kao svoj posao i tu nema dileme.

+1 ocena
od

Sve agencije koje rade selidbe moraju da imaju uslugu koja te zanima, da unesu sve stvari. Možeš da se dogovoriš i da ti ih nameste, daš im ključeve pa dođeš kada bude gotovo. Što se tiče cena, evo jedan cenovnik, manje više svi su tu negde ako si vešta u  cenkanju možžda i spuste, ali neće puno. 

Možeš da uštediš tako što ćeš iznjmiti kombi u nekoj rent a car agenciji, pa ako imaš ko da diže stvari sami se preselite. Ali to je već cimanje. 

od
Odličan link! Taman cu pozvati da se dogovorimo oko cene i datuma selidbe. Ja sam sve već spakovala od sitnih stvari u kutijama. Ostale su samo krupne stvari i bela tehnika. Ali vazno mi je da ima ko to da sa drugog sprata donese do kombija prevoznika. To sam i trazila, kompletnu uslugu selidbe sa iznošenjem i unošenjem stvari - hvala puno !!!
0 ocene
od

Kada se selimo, veoma važno je da se napravi plan selidbe. To znači sve staviti na papir i ići redom. Najpre se nabave kartonske kutije za selidbu, manje i veće. Ne bacajte novac na skupe nove kutije jer ćete ih i onako nakon selidbe baciti u reciklažu. Kutije možete nabaviti u obližnjoj trgovini, apoteci ili prodavnici auto delova. 

Dakle, prvo pakujete sve sitne stvari u kutijama prilagođene da što bolje stane i sav prostor bude iskorišćen.

Napakovane kutije lepite selotejpom i odlažete za transport. Sledi komadni nameštaj koji ćete zaštititi od oštećenja takođe kartonom i uviti u samolepljivu foliju. 

Za sam kraj u fazi preseljenja vam ostaju najteže stvari i bela tehnika. Frižider, francuski ležaj, ugaona garnitura, klavir, komoda, tv i akvarijum ako ga imate.

Zgodno je angažovati ljude koji se bave selidbom, imaju veći kombi ili kamion za selidbu. Uglavnom kombi prevoz nude profesionalci koji umeju sa stvarima, imaju rutinu i brzo rade iznošenje i unošenje stvari.

Cena nije velika a kičma vam neće stradati jer ste se već dovoljno iscimali oko pakovanja itd.

Da ne bi nužno bilo ispoštovana izreka “ko se seli taj se ne veseli”, olakšati sebi život u tom stresnom momentu puno znači. Sačuvana energija će vam dobro doći za novi početak!

0 ocene
od
Zimi niko skoro ne radi selidbe ili baš ako neko mora i zato cena selidbe ne bi trebalo da je ista kao u proleće ili leto. Proveriti nije teško kod više agencija ili privatnika koji rade profi selidbu, pa dogovor je moguć uvek koliko znam. Ja sam se selio tri puta kao građevinac koji ima alate, mašine i uvek nosim sa sobom i nameštaj ... znam da nije lako ali uvek nađem dobru full uslugu da mi kompletno sve iznesu i unesu da se ne cimam jer sam i onako umoran posle posla. Predlog je svakako da se angažuje neko ko radi selidbe profi, da ume sa stvarima i da ima ljude da to sve napakuju i raspakuju tamo u novom prostoru. Nije skupo, lako je i brzo ako naiđete na prave ljude!

Popularna iskustva


Šta jeiskustvo ? Dobro došli na sajt" Iskustva". Naš forum svakodnevno objavljuje nova online iskustva. Iskustvo znači stečeno znanje, veštine i sposobnosti čoveka kroz razne primene teorije ili prakse. Korisničko iskustvo treba da se podeli sa svima online !

Slična iskustva

+1 ocena
4 odgovora 774 pregleda
postavljeno Maj 28, 2019 u Bolesti životinja od Dejanm (130 poena)
+1 ocena
7 odgovora 1.3k pregleda
+3 ocene
16 odgovora 35.7k pregleda
+1 ocena
1 odgovor 486 pregleda
+2 ocene
3 odgovora 1.0k pregleda
...