Dobrodošli na forum "Moje iskustvo". Postavite pitanje, dajte odgovor ili učestvujte u komentarima.
+2 glasa/ova
6,931 pregleda

Da li ste imali iskustvo sa "Black Horse" akumulatorom koji u garantnom roku gubi voltažu ?

Naime, još uvek se u pojedinim prodavnicama auto delova mogu kupiti akumulatori ovog (propalog) proizvođača.

Zašto propalog ? Pa, pre svega mnogi kažu da  fabrika u Somboru više ne radi.

Ali, najbolji primer je kada to osetiš na vlastitoj koži. Garancija od 2 godine na kupljeni akumulator važi ili ne važi ?

Kada pozovete prodavnicu u kojoj ste kupili akumulator (konkretno KIT komerc), kažu vam da oni nisu u obavezi da  daju garanciju  i da pozovemo ovlašćeni servis koji zastupa "Black Horse". Da pogledamo na garantnom listu ... hmm. Ima dosta ovlašćenih servisa, ali ...

Par ovlašćenih servisa ne postoji, i konačno, kada smo pronašli servis koji je u obavezi da nam izađe u susret, a koji se na garantnom listu vodi kao "ovlašćeni servis", dobijamo isti odgovor. Jednostavno nema podrške. Ova priča važi za prethodnih par meseci od kako se "šuška" da fabrika akumulatora više ne radi.

Da li neko ima informaciju o tome ?

Koji akumulator Vi koristite ? Kakva su vaša iskustva ? Da li bolje kupiti VARTA ili BOSH akumulator ?

postavljeno u Ovlašćeni servisi od (11,950 poena)
izmenjeno od | 6,931 pregleda
   
Bežite što dalje od domaćih akumulatora - Blek Hors je teška kršina. To je nekada proizvodila Trepča i to su bilo ok akumulatori. Od kako je proizvodnja prešla u tem Somboru, samo je stagnirala i uspela da upropasti brend. Glasam za VARTA i BOSH akumulator ! Skuplji su za oko 2000 dinara ali vrede svaku paru. Leti i zimi pale ko kremen, nema pada napona, amperaža uvek konstantna a izdržljivost i dugotrajnost ... haha, 5-6 godina ako ne i više.
Ako imate dizel auto, kupite što bolji akumulator - veće amperaže. Zima zna da zeza kod paljenja. Preporuka su Varta i Bosh. Glaam za "VARTA" bateriju. :) Benzinci lakše pale ali opet je bolje imati bilo kakav nov a ne polovan akumulator. Cena nije presudna kada je u pitanju auto koji se vozi non-stop i bilo kada.
Black Horse akumulatori nisu bili loši, u prvo vreme su se pokazali odlično i bili rame  uz rame sa kvalitetnijim akumulatorima. Verovatno svi problemi firme o kojima se spekulisalo po štampi i jesu najveći razlog što je još jedna srpska fabrika tako završila. Potrebna nam je fabrika akumulatora ma kako se ona bude zvala.
Varta je Varta i ne treba puno eksperimentisati sa akumulatorima. Mala razlika u ceni a kvalitet zagarantovan. Sve što je nekad vredelo kod nas ispada da više ne vredi ili je propalo ... itd. Jednostavno, oduvek je uvozno i strano bilo kvalitetnije od našeg pa je tako i sa akumulatorima.

Vaš odgovor

Odgovorite na ovo pitanje, pitajte, postavite svoje iskustvo, ili dajte vaš savet.
Your name to display (optional):
Napomena: Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za slanje obaveštenja.
Anti-spam verifikacija (unesite ispod brojeve sa slike):

Da bi ovu verifikaciju u buduće izbegli, molimo vas da se ulogujete ili registrujete.

2 odgovora

0 glasa/ova
Auùu al pljujete po somborski akumulator.
A nije tako licno u kolima imam domaci black hors od 75ah. Dve god. Je bila garancija a ja ga koristim vec tri ipo god. Znaci 1.5 god. Po isteku garancije. I radi jos uvek doduse malo otezano al pali auto. I posle tri ipo god. Cu ga zameniti novim istim bleck hors 75ah.
odgovoreno od
+1 glas
Evo i ja malo da pohvalim black horse. Poceo je da gubi struju sam od sebe a kako i nebi kad mu je sedma godina verovali ili ne ali tako je.  Kada bi znao da ima da se kupi sada takav akumulator (black-horse plus) opet bi ga kupio.
odgovoreno od

Sva iskustva na jednom mestu


Dobro došli na forum-blog-portal" Iskustvo". Iskustvo znači stečeno znanje, veštine i sposobnosti čoveka kroz razne primene teorije ili prakse. Wikipedia takođe opisuje iskustvo na sličan način. Iskustvo forum povezuje iskustva " teorija + praksa". Tu su korisni saveti, vesti, komentari i ideje, najbolji recepti, oglasi, razmena linkova, odgovori na sva pitanja (kako, šta, gde, kuda, koliko)? Razmena linkova se obavlja objavom teksta na sajtu, pri čemu vaš tekst sa linkom treba da zadovolji kriterijume sadržaja (koristan i informativan tekst za čitaoce). Zato nam pošaljite vaš sajt za razmenu linkova. Hvala.
eXTReMe Tracker

Slična pitanja

+1 glas
0 odgovora
+2 glasa/ova
7 odgovora
206 pitanja
421 odgovora
708 komentara
173 korisnika