+1 ocena
2.0k pregleda
u Razna iskustva od

Poštovani, tražio sam na mnogo mesta informacije o cenama putarine u Srbiji da bih jednostavno video razliku i odnos prema cenama putarine u Evropi i nisam našao ništa konkretno. Na sajtu AMSS je virus koji me stalno prebacuje na neki drugi sajt te nisam uspeo da pronadjem info.

Recimo, poređenja radi, u nemačkoj se ne plaća putarina, a da bi ste koristili autoput kroz celu Austriju i to 10 dana, platićete svega 10 eur (1850 dinara). Kroz madjarsku je cena vinjete 8 eura (za 10 dana). Ulaskom u srbiju, situacija je toliko alarmantna da izgleda da nigde na svetu ne postoji tako nesto: naplata putarine po deonici autoputa u jednom pravcu i to po ceni koja uopšte nije za smeh.

Na žalost, da bih 10 dana putovao kroz srbiju od Subotice do Vranja, kao turista, koristeći autoput, trebalo bi, sračunao sam da platim izmedju 33.000 - 70.000 dinara !!!

Zašto u srbiji nije uveden sistem vinjeta ? Vinjeta je super stvar, smanjuje guzve, nema maltretiranja, nema stresa ... a u srbiji na svakih stotinak kilometara eto ga, rampa, plati ili dalje neces moci ...

Obzirom da od Subotice do Beograda može da se vozi brzinom ne većom od 70-80 km/h, ironično je prilično što je neko svuda postavio znakove ograničenje brzine na 130 km/h. Smešno nije dragi vozači. Ukoliko niste nikada izašli van ove zemlje, predlažem vam da izadjete na kratko pa da se vratite. Čisto da uporedite i vidite gde živite. Ne bih da pričam o ceni goriva i bilo čemu drugom jer je to i sve ostalo najskuplje u srbiji ... a u odnosu na standard da se čoveku ogadi i vazduh i voda ... Vidim, ovih dana pišu da će poskupeti putarina za strance, pošto je evro u srbiji isto skuplji izgleda nego bilo gde u EU.

Molimo Vas da se ulogujete ili registrujete da bi ste odgovorili na pitanje.

1 odgovor

+1 ocena
od
Vi u Srbiji imate sve najskuplje i sve je najbolje, pa zato vam tako dobro ide. Pošto sam radio kao vozač, tačno znam da je putarina i tada bila papreno skuplja nego bilo gde u svetu. Praktično se više isplati da putuješ autobusom (povratna karta) nego li da kolima biješ put i potrošiš brdo para. Od kako sam pobego iz Srbije u potrazi za boljim životom, nisam se pokajao ni jednog trenutka jer sam i pre 15 godina znao da bolje nikada tu neće biti kao što i nije, već je sve gore i gore. Ne znam, možda je sada malo bolje, barem se tako može naslutiti iz žute štampe ali verujte mi da mi je slađi svaki evro koji zaradim ovde kao konobar nego li da u Srbiji budem šef ili direktor koga svi pljuju. Naročito je u ono vreme bilo besmisleno biti radnik jer plate nema a računi moraju da se plate ili seku struju, isključuju vodu ... itd. Nezaposlenost je bila velika i to je razlog što smo masovno bežali iz Srbije, što je, kako čujem i sada slučaj. Kada li će se okrenuti karta sreće pa da se počne puniti budžet građana i da svi budu srećni ?
od
+1
Blago vama ! Pa u pravu ste da se ne isplati putovati kolima. Recimo, ja kada se odlučim da iz Beograda odem u rodni kraj na jug Srbije, tačnije u Leskovac, treba mi za gorivo 7.000 din i za putarinu do Niša 800 dinara plus još jedna naplatna rampa u Doljevcu 250 din ... znači tamo i ovamo izađe oko 100 evra. Autobuska karta, povratna košta 2200 dinara. Ja zaista ne znam gde živimo i jel realno ovo ? I da, u Nemačkoj se stvarno ne plaća putarina a Austrija i Mađarska naplaćuju 7-10 dana vinjete po 8-10 evra. Dranje do koske. Samo pobeći odavde i ništa drugo !

Popularna iskustva


Dobrodošli na blog-forum Moje iskustvo ? Postoje razni tipovi iskustava, a o tome Wikipedia najbolje opisuje svako ponaosob. Moje iskustvo online svakodnevno objavljuje nova i korisna iskustva sa raznim proizvodima, alatima, uslugama, a svako vaše novo iskustvo je dobrodošlo!

360 pitanja

973 odgovora

942 komentara

225 korisnika

Slična iskustva

+3 ocene
2 odgovora 15.1k pregleda
+1 ocena
4 odgovora 848 pregleda
+1 ocena
2 odgovora 671 pregleda
+1 ocena
1 odgovor 683 pregleda
postavljeno Avg 10, 2016 u Posao od Marko
+1 ocena
6 odgovora 705 pregleda
...