+1 ocena
36 pregleda
u Zdravlje, opšta pitanja od

Svidjaju mi se vaše diskusije ovde pa rekoh da zatražim malu pomoć. Imam jedan problem koji ne mogu da rešim sam. Naime, budim se noću skoro u isto vreme “izmedju 03 - 04h”. Imam 35 godina, bavim se marketingom. Uveče legnem u 23h i moje kratko spavanje se završi u 03h. Vrpoljim se po krevetu u nadi da ću zaspati, ali san se ne vraća.

Nesanica ili zdravstveni problem


Nisam siguran da li je klasična nesanica ili neki zdravstveni problem u pitanju ? Do pre samo mesec dana sam najnormalnije spavao 23.00-7.00h u kontinuitetu. Probao sam i sa tehnikom disanja 4-7-8 ali ne pomaže. Pomislio sam da je neka depresija naišla pa sam kupio kapi valerijane ali ni to nije pomoglo. Da li neko ima slično iskustvo sa insomnijom i kako spavati normalno bez budjenja u nezgodno vreme ?

Vaš odgovor

Odgovorite na ovo pitanje, pitajte, postavite svoje iskustvo, ili dajte vaš savet.
Your name to display (optional):
Napomena: Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za slanje obaveštenja.
Anti-spam verifikacija (unesite ispod brojeve sa slike):
Da bi ovu verifikaciju u buduće izbegli, molimo vas da se ulogujete ili registrujete.

2 odgovora

+1 ocena
od

Druže, imao sam vrlo sličan problem a koji nije nestao sam već sam morao da korigujem neke loše navike. Pre svega, nije strašno ako spavaš od 23-03h i ako ti je san kvalitetan. Opasno je ako si neispavan i smrvljen posle spavanja. Za početak se pitaš i zamisliš … zašto se budim noću u isto vreme dok svi drugi mirno spavaju ? Postoji razlog i verovatno je u tebi samom ključno rešenje.

  • Prvo, pokušaj da legneš malo ranije, recimo u 21.30-22h.
  • Promeni jastuk, kupi od bambusa, odličan je za spavanje, podešava se prema obliku glave, neće ti biti vruće. Dormeo ima jastuk "eukaliptus" koji je za mene najbolji na svetu!
  • Pokušaj da pre spavanja popiješ šoljicu toplog mleka a nikako čaj ili alkohol.
  • Batali mobilni telefon i knjige pre spavanja ... mojoj komšinici je pomogla joga recimo
  • Ako se budiš noću i dalje iz čista mira, možda možeš i da zatražiš pomoć nekog terapeuta ili probaš sa opuštajućom masažom kakva je "relax masaža".
0 ocene
od
Budim se noću jer dete pije mleko u tačno 02.45h. Dakle, možda moj san nije ok ali nespavanje nema veze sa poslom niti sa vrticem. Definitivno se spava dobro tek kad si umoran.

Sva iskustva na jednom mestu

Šta znači iskustvo ? Najpre, dobro došli na sajt" Iskustva". Naš sajt je jedinstven po tome što nije plagijat i online iskustva svakodnevno razmenjuje unazad deceniju i duže. Iskustvo znači stečeno znanje, veštine i sposobnosti čoveka kroz razne primene teorije ili prakse. Wikipedia takođe opisuje iskustvo na sličan način. Korisničko iskustvo treba da se podeli online sa svima !

Slična pitanja

+1 ocena
0 odgovora 13 pregleda
+1 ocena
2 odgovora 4.7k pregleda
+1 ocena
1 odgovor 305 pregleda
...