+1 ocena
897 pregleda
u Internet od

Eto, da i ja iznesem jedno moje iskustvo u vezi pretrage na internetu.

Naime, stalno tragam za nekim člancima oko vinarija, jer sam i sam degustator vina / diplomirani :).

Naime, kada u pretrazi na Google.rs ukucam recimo "kiselo vino" odmah na prvom mestu mi izlazi stalno neki ruski sajt hor.sadfans.ru i to pre sajta vino.rs.

Ali to ne bi bio problem da i još za neke pojmove opet izlaze ruski sajtovi sa beskorisnim informacijama. Dakle, treba ukloniti uopšte takve beskorisne prevode i kopirane tekstove. To Google uopšte nije radio poslednjih godina koliko primećujemo. Ne bavi se više time i eto prioritet daje ru sajtu u odnosu na rs. Pa dragi moji ameri, gde vam je tu etika i vaš neki profesionalizam ... mozda vam je u podrumu neki rus zarobljen i hakuje vam sistem protiv srbije ... ili zeli da pobegne u srbiju jer je ovde sada na snazi zlatno doba ?

Oni kao da prevode naš sajtove i to Google naravno aminuje i uzima kao dobro za nas ali apelujem na

GOOGLE.RS

... molim vas zaboga, ne skrnavite srpski jezik i kulturu i ne mešajte ruse i nas u isti koš ! Mi i rusi nismo isti i nikada nećemo biti isto. Ali ako to vi ne možete da razumete u redu je. Samo se rukovodite smernica koje i vi sami stalno objavljujete.

Ne dozvolite da vas baš toliko mrzi srpski narod zato što stalno brkate pojmove i regije i nacionalnosti.

Pa nismo mi, zaboga miloga indijanci i ne želimo da se ponašamo kao tirani. Mi volimo ameriku i američki narod i ne smeta nam što nas vi ne volite na taj isti način jer ne znate gde je ta mala Srbija mala, i nije mala jer je tri put ratovala.

Učinite nešto da se vaša svetska pretraga usaglasi lokalno i da tu nema rezultata od 1000 - 5000 km daleko ... samo zato što je neko kopirao tekst ... to vam je zadatak !

Hvala

Molimo Vas da se ulogujete ili registrujete da bi ste odgovorili na pitanje.

2 odgovora

+1 ocena
od
Ruski sajtovi koriste nakon domena /bs i to najčešće Wordpress translate. Savim loš je prevodm mnogo njih je navodno programeri koji su iz rusije došli u Beograd i onda kucaju li kucaju tekstove, kopiraju sve i svašta ... i to na kraju ne liči na ništa. E, sad, Gugl to svakako indeksira ne znam kako i zašto ali opet kažem WP-Wordpress je miljenik i provlače se samim tim tekstovi i sve živo navodno da je predviđeno na srpsko govorno područje.

Savet je da pazite šta i kako otvarate od sajtova na vašem laptopu  ili desktop računaru pa i android ili ios telefonu. Mnogo linkova je praćeno od strane hakera koji jedva čekaju da vas upecaju naforu. Recimo, tražite jeftin bojler sa ugradnjom, e tu će vas sačekati mnogo sajtova sa kompletnim uputstvom kako da sami zamenite bojler bez da ukažu na neki srpski servis za bojlere recimo  ... a pozadina su u stvari ruski /bs domeni sa plagiranim tekstovima.

Nemam ništa protiv ali mi realno smeta takav nastup.
0 ocene
od (360 poena)

Google je sajt kao i svaki drugi sajt. Tačka. 

Google nije "internet" niti obaveza niti uslov. Odlično su se nametnuli svima i to je to.

Google zarađuje od oglasa, za uzvrat ima najbolji algoritam za rangiranje sajtova.

Algoritam kaže ovako: ono što ljudi čitaju ide na bolje mesto. Sajtovi koji imaju puno čitanog sadržaja jacaju u penju se u pretrazi.

Činjenica je da ti ruski sajtovi imaju veliki autoritet i zato se pojavljuju.

Činjenica je takođe da ako vino . rs odradi dobru optimizaciju sajta može da se pomeri iznad ruskih sajtova.

Oni mnogo rade na izgradnji sajtova. Zašto u popularnim kategorijama nema ruskih sajtova? Jer vlasnici sajtova rade seo optimizaciju ili plaćaju nekoga da to odradi umesto njih.

Globalno tržište. 

od
Naročito bode oči to što rusi kradu tekstove sa srpskih sajtova i preko Google translate sve objavljuju na svojim wordpreas / bs  … a još gore je kad neko umeće linkove u tekst kako bi pokazao kako se to radi SEO optimizacija  u Srbiji … užas. Kvalitet se gubi sa svakim takvim pisanjem i bezrazložnim linkovanjem!

Popularna iskustva


Dobrodošli na blog-forum Moje iskustvo ? Postoje razni tipovi iskustava, a o tome Wikipedia najbolje opisuje svako ponaosob. Moje iskustvo online svakodnevno objavljuje nova i korisna iskustva sa raznim proizvodima, alatima, uslugama, a svako vaše novo iskustvo je dobrodošlo!

360 pitanja

973 odgovora

942 komentara

225 korisnika

Slična iskustva

+2 ocene
1 odgovor 1.9k pregleda
+1 ocena
1 odgovor 347 pregleda
+1 ocena
2 odgovora 375 pregleda
+1 ocena
2 odgovora 5.6k pregleda
0 ocene
1 odgovor 567 pregleda
...