Dobrodošli na forum "Moje iskustvo". Registrujte nalog i učestvujte u diskusijama.
+1 glas
1,421 pregleda

Dobar dan. Kupio sam nedavno tuš bateriju Minotti za kupatilo koja je kombinacija tuš i česma. E sad, postoji jedan ogroman problem ! Obzirom da ja koristim bunarsku i gradsku vodu s vremena na vreme, dolazi do sledeceg problema. 

Kada je jak pritisak na gradskoj mrezi - gradski vodovod, onda tuš baterija radi fino i onaj deo što se podiže da bi se tuširali to jest da voda ide na tuš radi. Međutim, kada promenim ventile i pustim bunarsku vodu, tuš ne drži.

Dolazio je vodovodžija i rekao mi da je pritisak u gradskoj mreži veći i da ova Minotti česma reaguje na pritisak - trazi veci pritisak. Tako da ne mogu da se tusiram kada sam na bunarskoj vodi jer moj Sever hidrofor nabije u mrežu tek 3-4 bara sto je malo.

Takođe, na ariston bojleru sam promenio i fabrički ventil od 6 bara i stavio od 9 bara, ali ni to nije pomoglo.

Odlucio sam se da ne reklamiram Minotti česmu već da je demontiram i vidim u čemu je problem. Moja brza popravka se isplatila i vremena i zivaca pošto uživam u tome da popravim sam nešo :).

Kao prvo. Minotti je sasvim ok, jer za male pare se dobije neki kvalitet ali ima tu i začkoljica 

..minoti cesma

Skidam tuš bateriju i nailazim na dva mala sita - a sita su puna prljavštine, narošito sito koje je na vrućoj vodi iz bojlera. 

minotti sita

Isperem sita i vratim česmu na svoje mesto i sada tuš baterija radi perfektno !

Još jednu caku bi dodao sada a to je da ipak proverite feder - oprugu koja se vrlo lako skida kleštima i nalazi se tu na sredini česme - pipa. Probajte da tu oprugu malo prstima sabijete pa je vratite nazad na bateriju. 

minotti opruga feder

Kada ste sve ovo obavili kako valja, prišrafite tuš bateriju i probajte da sada miksate vodu. Trebalo bi da taj mali ventilic drzi lepo i tuš radi normalno.

postavljeno Nov 23, 2015 u Razna iskustva od Gagi | 1,421 pregleda
   

Vaš odgovor

Odgovorite na ovo pitanje, pitajte, postavite svoje iskustvo, ili dajte vaš savet.
Your name to display (optional):
Privatnost: Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za slanje ovih notifikacija.
Anti-spam verifikacija:
Da bi ovu verifikaciju u buduće izbegli, molimo vas da se ulogujete ili registrujete.

1 odgovor

0 glasa/ova
Što se mene tiče, najbolje je da se feder-opruga skine i tada baterija-česma radi OK. Iz mog ugla, uopšte mi nije jasno zašto se neko dosetio da stavi takvu oprugu koja samo remeti normalno funkcionisanje baterije. Probao sam i ja da malo skratim oprugu ali ni to nije pomoglo. Znači, slobodno odvrnite ventil - regulator sa česme i izvucite oprugu.i rešen problem.
odgovoreno Dec 18, 2015 od Mile vodovodzija

Dobro došli na forum-blog-portal" Iskustvo". Iskustvo znači stečeno znanje, veštine i sposobnosti čoveka kroz razne primene teorije ili prakse. Wikipedia takođe opisuje iskustvo na sličan način na Iskustvo Wiki. Ovaj forum predstavlja nova i stara, pozitivna i negativna iskustva. Tu su korisni saveti, vesti, komentari i ideje, najbolji recepti, oglasi, razmena linkova, odgovori na sva pitanja. Razmena linkova se obavlja ubacivanjem vašeg relevantnog linka u tekst na sajtu, pa nam zato pošaljite vaš sajt za razmenu linkova. Hvala.
167 pitanja
266 odgovora
606 komentara
177 korisnika