Dobrodošli na forum "Moje iskustvo". Registrujte nalog i učestvujte u diskusijama.
+1 glas
5.1k pregleda

PVC stolarija

Meni je pvc stolarija sasvim ok opcija bar kada je reč o izolaciji (zvučna i termo). Međutim, kao i svaki drugi kupac i ja sam imao malo respekta prema njoj. Mene je kao i vas zanimala cena pvc stolarije a cene su zaista različite na tržištu pa treba biti obazriv kod izbora na osnovu ponude. Pošto nisam imao baš nikakvo iskustvo oko ugradnje, naručio sam da mi vrata i prozori budu ugrađeni. Pošto sam se odlučio da pvc stolarija zameni svu drvenu, došlo je do manjih problema sa kondenzacijom već sa prvim hladnim danima. Što je napolju hladnije, unutra je više kondenza iako sam uradio i termoizolaciju - fasadu spolja a iznutra takođe sve po propisu.

Problem sa PVC-om: Poštovani, ono što sam primetio kod PVC stolarije je da se preterano znoje zidovi i to uglavnom ćoškovi. Sve dok je bila drvena stolarija ovaj problem nije bio vidjiv. Kada sam pitao majstora za pvc stolariju koji mi je ugrađivao rekao je da trebam češće ventilirati - provetravati prostorije. Stakla, iako punjena argonom se takođe krope i voda se tokom noći sliva niz pvc dasku-klupicu i pada na parket. Zbog toga moram stavljati krpu ispod prozora da pokupi vodu.

pvc prozorKondenzacija: Neću puno pisati o kondenzaciji jer svi dobro znamo šta je kondenzacija. Usled razlike u temperaturi, pojava kada se zidovi i plafoni, kao i svi ostali predmeti u prostoriji počnu znojiti, vlažiti i mokriti ukazuju na pomenutu pojavu - kondenzovanje - lepljenje vlage. Proizvod kondenzacije je takozvani "kondenzat".

Rešenje - Savet za kondenzaciju: Ugradio sam aspirator u kuhinji i dnevnoj sobi. U toku dana bar jednom otvorim sve prozore na kip. mali prozorčić od kuhinje obavezno. Kada kuvam, obavezno su otvoreni prozori. Dakle, česta ventilacija soba izvlači višak vlage koja se lepi na hladne površine ( staklo, hladan zid, ćošak),i tako uz vrlo malo grejanja uspem da prostorije održavam suvim. Obzirom da je poznato da kada svež vazduh uđe u sobu da se ista brže zagreje, rešio sam i to pitanje. Nema memle, nema buđi, nema kondenza.

Hteo sam reći da nije problem u pvc prozorima i da je zabluda da vas je proizvođač prevario ugradivši vam nekvalitetnu stolariju. Plastična stolarija odlično dihtuje i zbog toga je neophodno samo dozvoliti da para, vlaga ... voda iz prostorije izađe vani.

povezano sa odgovorom na: PVC ili ALU stolarija za terasu ?
postavljeno u PVC i ALU stolarija od (2.2k poena)
izmenjeno od | 5.1k pregleda
   

Vaš odgovor

Odgovorite na ovo pitanje, pitajte, postavite svoje iskustvo, ili dajte vaš savet.
Your name to display (optional):
Privatnost: Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za slanje ovih notifikacija.
Anti-spam verifikacija:
Da bi ovu verifikaciju u buduće izbegli, molimo vas da se ulogujete ili registrujete.

11 odgovora

0 glasa/ova

Slažem se u vezi kondenzacije, ali je itekako bitno obratiti pažnju na kvalitet stolarije, jer se danas na tržištu može naći jako loša i nekvalitetna pvc stolarija.

odgovoreno od

Sva iskustva na jednom mestu


Dobro došli na forum-blog-portal" Iskustvo". Iskustvo znači stečeno znanje, veštine i sposobnosti čoveka kroz razne primene teorije ili prakse. Wikipedia takođe opisuje iskustvo na sličan način. Iskustvo forum povezuje iskustva " teorija + praksa". Tu su korisni saveti, vesti, komentari i ideje, najbolji recepti, oglasi, servis računara, razmena linkova, odgovori na sva pitanja (kako, šta, gde, kuda, koliko)? Razmena linkova se obavlja objavom teksta na sajtu, pri čemu vaš tekst sa linkom treba da zadovolji kriterijume sadržaja (koristan i informativan tekst za čitaoce). Zato nam pošaljite vaš sajt za razmenu linkova. Hvala.
eXTReMe Tracker
179 pitanja
304 odgovora
629 komentara
181 korisnika