Dobrodošli na forum "Moje iskustvo". Registrujte nalog i učestvujte u diskusijama.
+4 glasa/ova
8,225 pregleda

Mineralna voda "kisela voda" se razlikuje po mnogo čemu u odnosu na "Soda Voda" napitak.

Špricer napravljen sa kiselom vodom daje vinu određeni procenat kiseline, pa ume često puta da izazove i neprijatnost kod konzumenata. S druge strane, soda voda oduzima višak kiseline koju ima vino pa je špricer baš po meri konzumenta.

Sodadžija (majstor koji pravi soda vodu)  je danas pravi raritet. Trebamo se pomučiti da ga pronađemo kako bi smo uživali u ukusu soda vode.

Primera radi, cena za 1 L soda vode u Beogradu je oko 40 dinara. Jedini sodadžija se nalazi na vračaru. U Zaječaru  1L soda vode košta 15 dinara i takođe ima samo jednog sodadžije.

Koju vodu koristiti za špricer ? Kakva su vaša iskustva sa špricerom ? Da li ste probali soda vodu ? Da li u vašem mestu ima sodadžije ? Podelite iskustvo sa nama.

postavljeno Okt 10, 2013 u Hrana i piće od iskustvo (10,490 poena) | 8,225 pregleda
   
Ima sodadžija i u Kumodražu.
Gde tačno u Kumodražu radi sodadžija i koja je cena za litar soda vode ?
Soda voda se može kupiti u Zaječaru kod sodadžije Siniše.

Vaš odgovor

Odgovorite na ovo pitanje, pitajte, postavite svoje iskustvo, ili dajte vaš savet.
Your name to display (optional):
Privatnost: Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za slanje ovih notifikacija.
Anti-spam verifikacija:
Da bi ovu verifikaciju u buduće izbegli, molimo vas da se ulogujete ili registrujete.

1 odgovor

+1 glas

Ništa bez sode ! 

Prvo, soda voda je zdravija od kisele vode u svakom pogledu. Ne smeta i ne nadima stomak. Smanjuje kiselinu - tačno.

Sifon nije izmišljen tek tako. E, sad, btno je kakvu nam sodu sodadžije sipaju u plastične Coca Cola flaše. Manja cena po 1 L znači i manji procenat sode u flaši.

Obzirom da sam sigurna da većina sodadžija danas izbegava da puni staklene flaše bez zaštitne mrežice, gledajte da vam flaša bude isprana i bez ikakvog mirisa. Trebalo bi flašu prati između svaka dva punjenja.

soda voda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trenutno se pije Tikveš Smederevka + Soda za promenu posle "Skovin" belog ... ali polako prelazimo na Roze. cheeky

 

odgovoreno Okt 12, 2013 od Saveti (2,200 poena)
izmenjeno Maj 21, 2016
Belo ili crveno / rose vino u kombinaciji sa soda-vodom je više nego odličnog ukusa. Soda razbija kiselinu vina i  daje poseban šmek "nameštaju". Posle dobrog pečenja ili roštilja, špricer legne samo tako. Kisela voda, s druge strane, nije dobra za štitnu žlezdu i treba je maksimalno izbegavati.
Na ulazu u Mutapovoj ulici kod Kalenić pijace u Beogradu, Slavica Lazić drži sodadžijsku radnju. Odlična soda voda se može kupiti ovde ! Svakog dana i vikendom sodadžijka puni sodu veoma povoljno. Sifoni za soda vodu se takođe mogu kupiti ovde, a boca mora biti od Coca Cole. Oko 130 dinara je sifon sa flašom.
(d)

Dobro došli na forum-blog-portal" Iskustvo". Iskustvo znači stečeno znanje, veštine i sposobnosti čoveka kroz razne primene teorije ili prakse. Wikipedia takođe opisuje iskustvo na sličan način na Iskustvo Wiki. Ovaj forum predstavlja nova i stara, pozitivna i negativna iskustva. Tu su korisni saveti, vesti, komentari i ideje, najbolji recepti, oglasi, razmena linkova, odgovori na sva pitanja. Razmena linkova se obavlja ubacivanjem vašeg relevantnog linka u tekst na sajtu, pa nam zato pošaljite vaš sajt za razmenu linkova. Hvala.
167 pitanja
268 odgovora
606 komentara
177 korisnika