+2 ocene
13.0k pregleda
u Ovlašćeni servisi od (16.7k poena)
izmenjeno od

Da li ste imali iskustvo sa "Black Horse" akumulatorom koji u garantnom roku gubi voltažu ?

Naime, još uvek se u pojedinim prodavnicama auto delova mogu kupiti akumulatori ovog (propalog) proizvođača.

Zašto propalog ? Pa, pre svega mnogi kažu da  fabrika u Somboru više ne radi.

Ali, najbolji primer je kada to osetiš na vlastitoj koži. Garancija od 2 godine na kupljeni akumulator važi ili ne važi ?

Kada pozovete prodavnicu u kojoj ste kupili akumulator (konkretno KIT komerc), kažu vam da oni nisu u obavezi da  daju garanciju  i da pozovemo ovlašćeni servis koji zastupa "Black Horse". Da pogledamo na garantnom listu ... hmm. Ima dosta ovlašćenih servisa, ali ...

Par ovlašćenih servisa ne postoji, i konačno, kada smo pronašli servis koji je u obavezi da nam izađe u susret, a koji se na garantnom listu vodi kao "ovlašćeni servis", dobijamo isti odgovor. Jednostavno nema podrške. Ova priča važi za prethodnih par meseci od kako se "šuška" da fabrika akumulatora više ne radi.

Da li neko ima informaciju o tome ?

Koji akumulator Vi koristite ? Kakva su vaša iskustva ? Da li bolje kupiti VARTA ili BOSH akumulator ?

od
+1
Bežite što dalje od domaćih akumulatora - Blek Hors je teška kršina. To je nekada proizvodila Trepča i to su bilo ok akumulatori. Od kako je proizvodnja prešla u tem Somboru, samo je stagnirala i uspela da upropasti brend. Glasam za VARTA i BOSH akumulator ! Skuplji su za oko 2000 dinara ali vrede svaku paru. Leti i zimi pale ko kremen, nema pada napona, amperaža uvek konstantna a izdržljivost i dugotrajnost ... haha, 5-6 godina ako ne i više.
od
+1
Ako imate dizel auto, kupite što bolji akumulator - veće amperaže. Zima zna da zeza kod paljenja. Preporuka su Varta i Bosh. Glaam za "VARTA" bateriju. :) Benzinci lakše pale ali opet je bolje imati bilo kakav nov a ne polovan akumulator. Cena nije presudna kada je u pitanju auto koji se vozi non-stop i bilo kada.
od
+1
Black Horse akumulatori nisu bili loši, u prvo vreme su se pokazali odlično i bili rame  uz rame sa kvalitetnijim akumulatorima. Verovatno svi problemi firme o kojima se spekulisalo po štampi i jesu najveći razlog što je još jedna srpska fabrika tako završila. Potrebna nam je fabrika akumulatora ma kako se ona bude zvala.
od (16.7k poena)
Varta je Varta i ne treba puno eksperimentisati sa akumulatorima. Mala razlika u ceni a kvalitet zagarantovan. Sve što je nekad vredelo kod nas ispada da više ne vredi ili je propalo ... itd. Jednostavno, oduvek je uvozno i strano bilo kvalitetnije od našeg pa je tako i sa akumulatorima.

Molimo Vas da se ulogujete ili registrujete da bi ste odgovorili na pitanje.

6 odgovora

+1 ocena
od
Auùu al pljujete po somborski akumulator.
A nije tako licno u kolima imam domaci black hors od 75ah. Dve god. Je bila garancija a ja ga koristim vec tri ipo god. Znaci 1.5 god. Po isteku garancije. I radi jos uvek doduse malo otezano al pali auto. I posle tri ipo god. Cu ga zameniti novim istim bleck hors 75ah.
od
Bravo,tako je.
+1 ocena
od
Evo i ja malo da pohvalim black horse. Poceo je da gubi struju sam od sebe a kako i nebi kad mu je sedma godina verovali ili ne ali tako je.  Kada bi znao da ima da se kupi sada takav akumulator (black-horse plus) opet bi ga kupio.
od
Pozdrav. Moramo znati da se akumulator najviše ošteti tokom jutarnjeg zimskog prvog paljenja vozila.Dakle startovanje anlasera treba da je što kraće jer su tada gubici baterije najveći,što zbog gubitka napona u tim uslovima,a takođe i zbog povećanog otpora prenosnih kablova napajanja.

Dakle prenosni kablovi su bolji sa većim prećnikom jer manje gube  u prenosu, Kleme olovne su kvalitetnije jer neoksidišu na polovima i kao najvažnije za dugotrajnije korišćenje akumulatora je potreba kontrola elektrolita i dopunskog punjenja punjačem u toku ekstremnih hladnoća, jer alternator u tim uslovima uvek uskrati napunjenost  akumulatora za jutarnji start..

Predlažem akumulator Varta  i Bosch
+1 ocena
od
Ma kakva Varta. Ostalo jos 3 mes.do isteka garancije Vatra CRKLA i prodavac i ovlasceni servisi u Nisu " peru" ruke od garancije navodno propala firma koja davala garanciju,nisu oni vise nadlezni itd. Crni konj pali golfa 2 iz' dizela iz'84-e jos od 2015-e bez problema
od
Meni nude u radnji italijanski Fiamm umesto varte
od
Fiamm je po meni bolji nego Varta. Da, Varta je super ali ako se kupi preko. U BMW je fabrićki Vartin akumulator i traje deceniju pa i dve bez problema!
+1 ocena
od
Da li neko ima iskustvo sa Ciak akumulatorom ? Čuo sam da su dobri ali mi se još uvek ne menja BlackHorse, evo ga već 5 godina radi na puntu.
+1 ocena
od
Black horse sam čekao mesec dana (Bajina Basta i Užice). Hoću domaći proizvod. I trajao je 4,5g. Ovi pljuvači me ne zanimaju,prodali bi se za 2000 din.

I sada tražim black horse od 75ah
+1 ocena
od

Koji je najbolji akumulator za auto, da cene ne bude visoka a da zadovolji bare 10 godina bez zamene ? Nadam se da je Varta koji sam imao najbolji u BMW, ali pazite, za auto iz 2014 godine ako je akumulator sada košta 100 evra i više, da li ima opcija da se ugradi neki jeftiniji a približno dobar kao što je Vartin ? Čitam probleme sa domaćim, pa nema više domaći akumulator niti baterija Tesla za baterijske lampe od ranije ... sada je sve Kina i sada tu imamo bolju kinu i lošiju kinu ... 

Popularna iskustva


Dobrodošli na blog-forum Moje iskustvo ? Postoje razni tipovi iskustava, a o tome Wikipedia najbolje opisuje svako ponaosob. Moje iskustvo online svakodnevno objavljuje nova i korisna iskustva sa raznim proizvodima, alatima, uslugama, a svako vaše novo iskustvo je dobrodošlo!

360 pitanja

973 odgovora

942 komentara

226 korisnika

Slična iskustva

+1 ocena
1 odgovor 635 pregleda
+1 ocena
6 odgovora 1.9k pregleda
+1 ocena
4 odgovora 2.1k pregleda
postavljeno Apr 29, 2021 u Automobili od Sale
+1 ocena
1 odgovor 520 pregleda
...