Dobrodošli na forum "Moje iskustvo". Postavite pitanja, dajte odgovore i besplatno razmenjujte iskustva.
+1 glas
670 pregleda 1 1

Poštovani, kao hobista želim da postavim par pitanja u vezi parketa,a ako je pogrešna kategorija molim vas da me ispravite. Naime, želim da po principu sam svoj  majstor postavim parket. Imam parket koji je duže vremena stajao na potkrovlju ali nije propao. Znači, proverio sam, svaki paket ima par komada za bacanje tipa čvor, ne uklapa se pero (nut), loš izgled ...itd.

Mene zanima sledeće:

  1. Da li se na površinu koja je betonska može lepiti parket ?
  2. Koji lepak je najbolji za lepljenje parketa ?
  3. Koja šmirgla se koristi za hoblovanje parketa koji je svež, čisto drvo, nelakiran ...
  4. Koji lak i fug masa se koriste za takav parket ?
Sve u svemu, imam dobru volju i hobrericu sam nabavio novu kao i ugaonu, i vičan sam tome da uradim sve perfektno ali me brine samo ovaj deo oko materijala za lepljenje i obradu ? Šta mi predlažete ? Hvala unapred. Milenko, Aranđelovac

u Hobi i razonoda od | 670 pregleda
   

Vaš odgovor

Odgovorite na ovo pitanje, pitajte, postavite svoje iskustvo, ili dajte vaš savet.
Your name to display (optional):
Napomena: Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za slanje obaveštenja.
Anti-spam verifikacija (unesite ispod brojeve sa slike):
Da bi ovu verifikaciju u buduće izbegli, molimo vas da se ulogujete ili registrujete.

1 odgovor

0 glasa/ova
0
Ako je betonska površina neravna, mora da se najpre poravna. Ukoliko su te neravnine sitne, možete pre postavljanja parketa prepeglati sve lepkom za keramiku, recimo sa C11. Što površina bude ravnija, manje će vam lepka za parket otići a on nije baš jeftin. Tako da vam je isplativije da prvo izravnate pod. Dalje, lepak za parket ... može bez problema Maxikol, hvale ga majstori. Šmirgla, ide prvo grublja, recimo 60 ili 40 a onda ide finija 80, 100, 120 ... pa poliranje ... po želji,

Lak za parket po želji. Na vodenoj bazi ne miriše, brzo suši i recimo Vitex-ov je ok. Mat ili mali procenat sjaja deluje baš efektno. Ako volite nitro i to pun sjaj, malo ćete morati brže da radite i pedantnije jer se prelazi vide ako niste vešti u lakiranju. I jedan i drugi se nanose valjkom a oko lajsni i lajsne četkom.

Fug masa za parket ... parketari koriste mešavinu piljevine i komponente za to ali možete i kupiti specijalno za fugovanje ... važno je da se lepo i kompletno popune sve rupice, da se špahtlom odnosno gletericom pregletuje bukvalno sav parket a onda se obrusi na želejnu finoću.

Kada se završi brušenje, veoma važno je detaljno usisati parket od piljevine, pa onda i prebrisati ga jedva vlažnom krpom kako bi se dodatno pokupile čestice i onda kreće lakiranje parketa.
od (12,930 poena)

Sva iskustva na jednom mestu

Dobro došli na forum-blog-portal" Iskustvo". Iskustvo znači stečeno znanje, veštine i sposobnosti čoveka kroz razne primene teorije ili prakse. Wikipedia takođe opisuje iskustvo na sličan način. Iskustvo forum povezuje iskustva " teorija + praksa". Tu su korisni saveti, vesti, komentari i ideje, najbolji recepti, oglasi, servis, razmena linkova, odgovori na sva pitanja (kako, šta, gde, kuda, koliko)? Razmena linkova se obavlja objavom teksta na sajtu, pri čemu vaš tekst sa linkom treba da zadovolji kriterijume sadržaja (koristan i informativan tekst za čitaoce). Ovo je sajt za razmenu iskustava, ideja, korisnih informacija i sugestija.

Slična pitanja

+1 glas
0 odgovora
+1 glas
1 odgovor
postavljeno Sep 30, 2016 u Alati od Nikola | 4,121 pregleda
0 glasa/ova
2 odgovora
postavljeno Avg 13, 2017 u Sam svoj majstor od Parket market | 16,230 pregleda
275 pitanja
737 odgovora
849 komentara
211 korisnika