0 ocene
23.4k pregleda
u Kućni aparati od (16.7k poena)
Kupujem klimu već duže od mesec dana i nikako da se odlučim šta da kupim ? Vivax hrvatska klima kažu da je ok ali ima malo opcija i zimi smrzava (ne greje) a slabo hladi leti, Vox je kao bolji a Midea mi je ono ... nepoznata marka kao i Vivax. Naravno, da imam para cena klime mi ne bi bila problem, kupio bih Toshiba, Mitshubichi ... itd, mozda inverter. Otom potom.

Za sada me zanima  vaše iskustvo: koja je klima najbolja od pomenutih i na šta kao kupac treba da obratim pažnju ? Da li jeftina klima slabije hladi ili greje od skuplje klime ?

Garancija na klimu mi je takođe bitna jer sam upoznat da ti uređaji umeju da zeznu stvar..Klima servis treba da bude povoljan i to je još jedna bitna stavka.

Molimo Vas da se ulogujete ili registrujete da bi ste odgovorili na pitanje.

10 odgovora

+1 ocena
od
Pošto je kraj letnjim vrućinama, klime više nisu aktuelne pa će im i cene biti niže. Možda je sada pravo vreme da kupite klima uređaj po želji. Vivax je hrvatska klima i moje lično iskustvo je sasvim dobro. Ja sam kupio Vivax bez displeja na samoj unutrašnjoj jedinici pa temperaturu moram gledati na daljinskom. Inače, testirao sam je i zimi, na -5 je grejala bez problema. Inače, za malo veće pare može da se kupi Vox, Midea ... itd. Ko ima para, treba da kupi klima inverter (zimi greje, leti hladi) i to uz odlično racionalno trošenje struje.
+1 ocena
od
Pozdrav,

ja osobno imam perilicu za suđe Vox i odlična mi je. Sa Vivax-om sam imala samo servisnih problema (doduše ne sa klimom, ali sa svim ostalim aparatima), ali svekrva je ljetos kupila Midea klimu u Šidu i mogu vam reći da je odlična. Radila joj je cijelo ljeto i stvarno super hladi, također nije imala s njom problema. Nadam se da vam barem jedno ovo iskustvo pomaže.

Lp
+1 ocena
od

Zdravo. Ja sam kupila odličnu klimu i to veoma povoljno - cena bolja nego igde kod ovog servisa Klima uredjaji

odnosno Klima servis Frigo Freš Beograd.

Imam redovan godišnji servis, garanciju, veoma su tačni i samam montaža klime je bila brza i veoma kvalitetna.

od
Zdravo. Srećan Uskrs ! Niste napisali koja klima je u pitanju. Kakvo je vaš iskustvo sa klimom koju ste kupili ?
0 ocene
od
Poštovani, da li je potrebno baš pred svake letnje sezone servisirati klima uredjaj ? To jest, da li je obavezan godišnji servis i da li mogu sam da operem hepa filter ?
0 ocene
od (140 poena)
Pozdrav, imam problem sa spoljnom jedinicom klime, majstori su je ugradili unutar terase i sad je preko leta u terasi pakao. Video sam na netu neko resenje problema sa usmerivacima. Da li neko ima iskustva sa ovakvom problematikom?
od
Meni su klimu montirali takodje na terasi i izabrali su zid od terase koji je tanak, umesto da je postave na zid od zgrade. Vibracija, buka, vrucina ... pa sam ih zvao da je izmeste tamo gde treba. Dva puta sam platio zbog njihovog neznanja ili neumeća. Usmerivači ne rade posao. Mislim da ćete morati da izmestite spoljnu jedinicu van terase, na spoljni zid što je i preporuka da bi vam klima duže trajala.
+1 ocena
od

Moram da Vam iznesem moje negativno iskustvo sa VIVAX klima uredjajem :
Svakih 5 godina menjam klimu, kupujem novu i sad sam se odlucio za 12-cu inverter marke VIVAX. Dosli iz servisa, ugradili i posle par dana sam reklamirao jer od buke spoljasnje jedinice nije moglo da se izdrzi. Bucna je kao avion kad polece. Komsije su mi se zalile da ne mogu da spavaju od buke a i meni je smetalo. Snimio sam telefonom koliko se cuje i poslao servisu video. Prihvatili su garanciju i dosli jutros sa drugim uredjajem, nov neotpakovan i kad su zamenili sve i ukljucili opet isto tj malo manja buka ali opet nepodnosljivo.
Skinuli su i nju, vratili mi novac i za uredjaj i za ugradnju i izvinuli se. Znam da nije do njih ali jbga.
Porucio sam drugu marku i u drugom klima servisu VENTING VSAF - 12 HRD pa cu javiti kako se pokazala.
Znaci bezite od marke VIVAX 

od
Takođe, odluka je bila kupiti klimu Vox ili Vivax i odlučim se za Vivax. Ugradnja je bila od ovlašćenog servisera. Odmah posle ugradnje se trese zid, nesnosna buka se čula iako je u pitanju betonski zid debljine 30 cm - stara gradnja. Obzirom da me mrzelo da se mlatim sa zamenom klime jer je to bila opcija ali em sam daleko em doći do majstora za klimu na selu je užas ... zato sam uzeo da samostalno rešim problem jer mi nije problem da odvrnem par šrafova i resena stvar. Sam svoj majstor što bi se reklo. Na svih 4 mesta gde se klima šrafi u zid, odvrnuo sam šrafove i podbacio parče gume ... to je kao podloška koju sam makazama isekao tako da guma odvoji - amortizuje vibracije od klime. To je rešilo problem. Znam da je bezveze što sad ovo pišem ali sličnu situaciju sam imao i sa starijom klimom Kopernikus i tako sam rešio sve dok je radila.

Vivax klima nema displej, vrlo je blentava, mlitava, ne radi kako treba, baguje, startuje kompresor sporo ... kada se podesi na 30 C čak i leti, ona ne može da ostvari temperaturu ... ali hlađenje je sasvim ok, prihvatljivo. Tako da ocena Vivax od 1-10 jedna skromna 3 - trojka.
0 ocene
od
Kaze mi komsija da imaju da se kupe te gumene podloske tkz amortizeri za spoljnu jedinicu klime i da u gradu u prodavnicama kostaju 550 din a serviseri ih naplacuju 1200 din
0 ocene
od
Bergen ili gree (ista firma) druže, jeftino a provereno dobro
0 ocene
od
Ja sam ugradio dve klime, nisu imali Gree, koji je najbolji u klasi, pa mi uvalili Mideu. videćemo kao će to da šljaka
+1 ocena
od

Ako mene pitate, preporuka je da se klima uopšte ne koristi jer nije zdravo, čak šta više većinu respiratornih bolesti može izazvati upravo klima koja se neredovno dezinfikuje. Uglavnom zbog klime prvo sinusi pate a zatim i ceo čovekov organizam.

Popularna iskustva


Dobrodošli na blog-forum Moje iskustvo ? Postoje razni tipovi iskustava, a o tome Wikipedia najbolje opisuje svako ponaosob. Moje iskustvo online svakodnevno objavljuje nova i korisna iskustva sa raznim proizvodima, alatima, uslugama, a svako vaše novo iskustvo je dobrodošlo!

360 pitanja

973 odgovora

942 komentara

225 korisnika

Slična iskustva

+1 ocena
4 odgovora 8.7k pregleda
+1 ocena
5 odgovora 2.5k pregleda
+1 ocena
1 odgovor 437 pregleda
postavljeno Dec 15, 2021 u Ishrana od Olja
+1 ocena
0 odgovora 288 pregleda
+1 ocena
3 odgovora 1.6k pregleda
...