Dobrodošli na forum "Moje iskustvo". Objavite svoje iskustvo ili razmenite iskustva sa svima online!
0 ocene
3.4k pregleda
Svako od vas se je bar jednom susreo sa problemima kao što su: začepljeno crevo u sudoperi i voda ne otiče, sporo otiče ... vraća se nazad, oseća se neugodan miris kao iz kanalizacije. To isto se dešava i u kupatilu na mestima kao što su lavabo, slivnik, wc šolja i kada odnosno tuš kabina.

Najveći problem sigurno nije loš majstor koji je postavio mrežu i sanitarije već su problem  vreme, loš kvalitet sanitarije ali i voda koju svakodnevno koristimo bilo da je tehnička (naješće) ili kobajagi pijaća. U tom slučaju, bez obzira koliko god potrošili para na skupocenu sanitariju, vreme, voda ali i naše navike će učiniti svoje da pre ili kasnije dođe do začepljenja.

Primera radi, posle godinu dana nema vode na slavini u kupatilu ... proverimo ventile, sve odrvrnuto i sve ok ali nema vode. Problem je u situ ventila na kome se gomila nečistoća, kamenac, prljavština. Znači na svakih godinu dana su kinezi predvideli da se čisti ova rešetka-sito. Glupost ali tako je. Mora nekada i majstoru nešto da se da :).

Problematika koja ženama ali i muškarcima zadaje glavobolju jeste kuhinja i to tačnije sudopera koja se non-stop koristi a kroz čiji slivnik prolazi hladna i topla voda, Upravo zato, sudopera prihvata najraznovrsnije masnoće, hemikalije ... itd. Kao takva, ona se mora adekvatno održavati. Majstori za odgušenja koriste ona gumena zvona kako bi vakuumom otčepili tromb.

Neki forumaši preporučuju da se koriste razna kupovna sredstva, kiseline, benzini ... itd. S druge strane, vrlo efikasno dejstvo na začepljeni odvod iz sudopere, lavaboa, kade, šolje ... itd ima soda bikarbona pomešana sa limontusom. Pomešajte pola pola soda - limontus i naspite u slivnik, neka sve to odstoji 10-ak minuta i onda nalivajte polako vrelu vodu preko ... da se podstakne hemijska reakcija koja za cilj ima razgradnju masnoća, odlepljivanje masnih naslaga sa sanitarija, cevi, creva, keramike, kao i olakšano ispiranje istih.

Još bolji efekat se postiže dako se prvo naspe u slivnik sodabikarbona a zatim jako alkoholno sirće ... sačeka se minut-dva a onda se nalije vrela voda ... po potrebi možete ponoviti u više navrata postupak ako je u pitanju teže začepljenje.

Na ovaj način ste neutralisali smrad iz odvoda, izvršili dezinfekciju sanitarnog odvoda i otčepili ste odvod kako bi otpadna voda nesmetano otišla putem gde je krenula ...
u Sam svoj majstor od | 3.4k pregleda

Vaš odgovor

Odgovorite na ovo pitanje, pitajte, postavite svoje iskustvo, ili dajte vaš savet.
Your name to display (optional):
Napomena: Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za slanje obaveštenja.
Anti-spam verifikacija (unesite ispod brojeve sa slike):
Da bi ovu verifikaciju u buduće izbegli, molimo vas da se ulogujete ili registrujete.

Sva iskustva na jednom mestu

Šta znači iskustvo ? Najpre, dobro došli na forum" Iskustva". Iskustvo znači stečeno znanje, veštine i sposobnosti čoveka kroz razne primene teorije ili prakse. Wikipedia takođe opisuje iskustvo na sličan način. Iskustvo blog povezuje iskustva " teorija + praksa". Najbolje iskustvo je ono od strane korisnika koji iskreno želi da ga podeli sa nama! Tu su korisni saveti, vesti, komentari i ideje, najbolji recepti, oglasi, servis, razmena linkova, odgovori na sva pitanja (kako, šta, gde, kuda, koliko)? Razmena linkova se obavlja objavom teksta na sajtu, pri čemu vaš tekst sa linkom treba da zadovolji kriterijume sadržaja (koristan i informativan tekst za čitaoce). Ovo je sajt za razmenu iskustava, ideja, korisnih informacija i sugestija.

Slična pitanja

0 ocene
0 odgovora
postavljeno Sep 17, 2019 u Sam svoj majstor od markopop991 | 73 pregleda
0 ocene
2 odgovora
postavljeno Avg 13, 2017 u Sam svoj majstor od Parket market | 17.3k pregleda
+1 ocena
1 odgovor
314 pitanja
827 odgovora
863 komentara
218 korisnika