menu search
brightness_auto
more_vert

Začepljena sudopera, lavabo, bide ... nije problem.

Svako od vas se je bar jednom susreo sa problemima kao što su: začepljeno crevo u sudoperi i voda ne otiče, sporo otiče ... vraća se nazad, oseća se neugodan miris kao iz kanalizacije. To isto se dešava i u kupatilu na mestima kao što su lavabo, slivnik, wc šolja i kada odnosno tuš kabina.

Najveći problem sigurno nije loš majstor koji je postavio mrežu i sanitarije već su problem  vreme, loš kvalitet sanitarije ali i voda koju svakodnevno koristimo bilo da je tehnička (naješće) ili kobajagi pijaća. U tom slučaju, bez obzira koliko god potrošili para na skupocenu sanitariju, vreme, voda ali i naše navike će učiniti svoje da pre ili kasnije dođe do začepljenja.

Primera radi, posle godinu dana nema vode na slavini u kupatilu ... proverimo ventile, sve odrvrnuto i sve ok ali nema vode. Problem je u situ ventila na kome se gomila nečistoća, kamenac, prljavština. Znači na svakih godinu dana su kinezi predvideli da se čisti ova rešetka-sito. Glupost ali tako je. Mora nekada i majstoru nešto da se da :).

Problematika koja ženama ali i muškarcima zadaje glavobolju jeste kuhinja i to tačnije sudopera koja se non-stop koristi a kroz čiji slivnik prolazi hladna i topla voda, Upravo zato, sudopera prihvata najraznovrsnije masnoće, hemikalije ... itd. Kao takva, ona se mora adekvatno održavati. Majstori za odgušenja koriste ona gumena zvona kako bi vakuumom otčepili tromb.

Neki forumaši preporučuju da se koriste razna kupovna sredstva, kiseline, benzini ... itd. S druge strane, vrlo efikasno dejstvo na začepljeni odvod iz sudopere, lavaboa, kade, šolje ... itd ima soda bikarbona pomešana sa limontusom. Pomešajte pola pola soda - limontus i naspite u slivnik, neka sve to odstoji 10-ak minuta i onda nalivajte polako vrelu vodu preko ... da se podstakne hemijska reakcija koja za cilj ima razgradnju masnoća, odlepljivanje masnih naslaga sa sanitarija, cevi, creva, keramike, kao i olakšano ispiranje istih.

Još bolji efekat se postiže dako se prvo naspe u slivnik sodabikarbona a zatim jako alkoholno sirće ... sačeka se minut-dva a onda se nalije vrela voda ... po potrebi možete ponoviti u više navrata postupak ako je u pitanju teže začepljenje.

Na ovaj način ste neutralisali smrad iz odvoda, izvršili dezinfekciju sanitarnog odvoda i otčepili ste odvod kako bi otpadna voda nesmetano otišla putem gde je krenula ...

thumb_up_off_alt 0 like thumb_down_off_alt 0 dislike

Vaš odgovor

Odgovorite na ovo pitanje, pitajte, postavite svoje iskustvo, ili dajte vaš savet.
Your name to display (optional):
Napomena: Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za slanje obaveštenja.
Anti-spam verifikacija (unesite ispod brojeve sa slike):
Da bi ovu verifikaciju u buduće izbegli, molimo vas da se ulogujete ili registrujete.

Popularna iskustva


Dobrodošli na forum Moje iskustvo ? Postoje razni tipovi iskustava, a o tome Wikipedia najbolje opisuje svako ponaoosob. Moje iskustvo svakodnevno objavljuje nova lična i korisna iskustva, a svako vaše novo iskustvo je dobrodošlo!

Slična iskustva

thumb_up_off_alt 1 like thumb_down_off_alt 0 dislike
7 odgovora
thumb_up_off_alt 0 like thumb_down_off_alt 0 dislike
0 odgovora
thumb_up_off_alt 1 like thumb_down_off_alt 0 dislike
1 odgovor
thumb_up_off_alt 1 like thumb_down_off_alt 0 dislike
3 odgovora
thumb_up_off_alt 1 like thumb_down_off_alt 0 dislike
1 odgovor
...