0 ocene
4.1k pregleda
u Sam svoj majstor od

Začepljena sudopera, lavabo, bide ... nije problem.

Svako od vas se je bar jednom susreo sa problemima kao što su: začepljeno crevo u sudoperi i voda ne otiče, sporo otiče ... vraća se nazad, oseća se neugodan miris kao iz kanalizacije. To isto se dešava i u kupatilu na mestima kao što su lavabo, slivnik, wc šolja i kada odnosno tuš kabina.

Najveći problem sigurno nije loš majstor koji je postavio mrežu i sanitarije već su problem  vreme, loš kvalitet sanitarije ali i voda koju svakodnevno koristimo bilo da je tehnička (naješće) ili kobajagi pijaća. U tom slučaju, bez obzira koliko god potrošili para na skupocenu sanitariju, vreme, voda ali i naše navike će učiniti svoje da pre ili kasnije dođe do začepljenja.

Primera radi, posle godinu dana nema vode na slavini u kupatilu ... proverimo ventile, sve odrvrnuto i sve ok ali nema vode. Problem je u situ ventila na kome se gomila nečistoća, kamenac, prljavština. Znači na svakih godinu dana su kinezi predvideli da se čisti ova rešetka-sito. Glupost ali tako je. Mora nekada i majstoru nešto da se da :).

Problematika koja ženama ali i muškarcima zadaje glavobolju jeste kuhinja i to tačnije sudopera koja se non-stop koristi a kroz čiji slivnik prolazi hladna i topla voda, Upravo zato, sudopera prihvata najraznovrsnije masnoće, hemikalije ... itd. Kao takva, ona se mora adekvatno održavati. Majstori za odgušenja koriste ona gumena zvona kako bi vakuumom otčepili tromb.

Neki forumaši preporučuju da se koriste razna kupovna sredstva, kiseline, benzini ... itd. S druge strane, vrlo efikasno dejstvo na začepljeni odvod iz sudopere, lavaboa, kade, šolje ... itd ima soda bikarbona pomešana sa limontusom. Pomešajte pola pola soda - limontus i naspite u slivnik, neka sve to odstoji 10-ak minuta i onda nalivajte polako vrelu vodu preko ... da se podstakne hemijska reakcija koja za cilj ima razgradnju masnoća, odlepljivanje masnih naslaga sa sanitarija, cevi, creva, keramike, kao i olakšano ispiranje istih.

Još bolji efekat se postiže dako se prvo naspe u slivnik sodabikarbona a zatim jako alkoholno sirće ... sačeka se minut-dva a onda se nalije vrela voda ... po potrebi možete ponoviti u više navrata postupak ako je u pitanju teže začepljenje.

Na ovaj način ste neutralisali smrad iz odvoda, izvršili dezinfekciju sanitarnog odvoda i otčepili ste odvod kako bi otpadna voda nesmetano otišla putem gde je krenula ...

Molimo Vas da se ulogujete ili registrujete da bi ste odgovorili na pitanje.

Popularna iskustva


Dobrodošli na blog-forum Moje iskustvo ? Postoje razni tipovi iskustava, a o tome Wikipedia najbolje opisuje svako ponaosob. Moje iskustvo online svakodnevno objavljuje nova i korisna iskustva sa raznim proizvodima, alatima, uslugama, a svako vaše novo iskustvo je dobrodošlo!

360 pitanja

973 odgovora

942 komentara

225 korisnika

Slična iskustva

+1 ocena
7 odgovora 3.1k pregleda
+1 ocena
0 odgovora 330 pregleda
+1 ocena
1 odgovor 1.5k pregleda
+1 ocena
3 odgovora 537 pregleda
+1 ocena
1 odgovor 501 pregleda
...