menu search
brightness_auto
more_vert

Na svakih sedam dana čitam po online vašim novinama u srbiji blic, b92 kurir, novosti ... itd da nemačkoj kobajagi fale radnici svih profila (gradjevinci, lekari, automehaničari, vozači ...itd) i to mnogo ! Dobro, tu i tamo ponegde neko i nadje posao ovde. Moram da vas obeshrabrim odmah da to i nije baš ni približno tako kao što vas obmanjuju te novine. Prvo i prvo, nemačka ima dovoljno radne snage i nikada to nije bio problem. Ne znam ko to izmislja stalno i tako, zarad čitanosti puni naslove i kolumne kao da nemaju o cemu drugome da pisu - pa i nemaju. Drugo, čak i ako se desi da u nekom sektoru bude deficit radne snage, nemačka politika je takva da će se vrlo brzo naći rešenje za taj problem. Treće, smatram da je u pitanju samo zaluđivanje naroda da eto, ima posla samo srbi neće da rade, daleko je nemačka a tako dobra plata, med i mleko je ovde, jedva se čekaju da dodju srbi koji su poznati kao najvredniji narod na svetu. Gluposti ! Veliki priliv emigranata je doneo i novu selekciju. Nisu baš svi neradnici i nisu baš svi radnici, može da se probere nešto.

Gadi mi se kad god otvorim neku online novinu iz srbije, jer tu je crna hronika na prvom mestu, zamajavanje naroda ubistvima, tračevima, veliki brat, farma, a pesma kao lek više je postala kuknjava i galama jer se pojedini estradni nazovi umetnici glupiraju do dna, pošto su to što jesu - prosta masa. Gde je nestao onaj stari dobri humor, zezanje, gde su lepi naslovi jer nije sve tako crno-crveno pošto se očigledno odvajkada u srbiji sve i delilo na crveno-bele i crno-bele, kao da druge boje ne postoje.

Muka mi je od stalnog kukanja kako se teško živi u srbiji i da su plate male. To nije tačno. Shodno standardu, ko koliko radi toliko i zaradi. Neradnik ne može i ne treba da ima ništa a ne sme ni da prosi jer nije ugrožen samo zbog toga što je lenj. Svako može da se snađe i neće biti socijalni slučaj ako želi da radi.

Dodjite u nemačku da vidite kako se radi, koliko posla ima, da li je lako naći posao i kolika je plata ? Dodjite da probate život koji se svodi na rad, rad i samo rad i vikend koji je uvek praznik jer se radujemo njemu. Ako niste vredni, ne znate dobro nemački jezik, nemate nikakvo obrazovanje ... nemojte da dolazite jer ćete se brzo vratiti odakle ste došli. Pozdrav za sve vase nline novine koje vas sistematski obmanjuju da nemacka place za radnom snagom i vrlo brzo ce propasti ako ne uveze radnike iz srbije.

thumb_up_off_alt 0 like thumb_down_off_alt 0 dislike

Molimo Vas da se ulogujete ili registrujete da bi ste odgovorili na pitanje.

Popularna iskustva


Dobrodošli na blog-forum Moje iskustvo ? Vaša iskustva su dobrodošla i mogu pomoći u pronalaženju korisnih rešenja i saveta. Mojeiskustvo.com non-stop objavljuje nova i korisna iskustva sa raznim proizvodima, alatima, uslugama, poslovima ... itd.

360 pitanja

973 odgovora

942 komentara

229 korisnika

Slična iskustva

thumb_up_off_alt 0 like thumb_down_off_alt 0 dislike
0 odgovora
thumb_up_off_alt 1 like thumb_down_off_alt 0 dislike
0 odgovora
thumb_up_off_alt 0 like thumb_down_off_alt 0 dislike
0 odgovora
thumb_up_off_alt 0 like thumb_down_off_alt 0 dislike
0 odgovora
thumb_up_off_alt 1 like thumb_down_off_alt 0 dislike
1 odgovor
...