+1 ocena
671 pregleda
u Deca i dom od

Poštovani, moram da napišem moje iskustvo sa kupovinom bebi opreme u Srbiji. Razočarana sam pre svega cenom, jer cena je odlučujući faktor kod kupovine bilo čega pa i opreme za bebu. Cena bebi opreme je u Srbiji najveća na svetu. Oprema za bebe je kod nas na nivou EU a plate su nam i standard znamo gde.

Hoću da kupim ljuljašku za bebu, njihalica marke INGENUITY, koja preko, iz uvoza košta 70-110 $. Kod nas takva ista ljuljaška košta 39.000 dinara.

Pokušala sam da nabavim polovnu njihalicu, znači da sama može da njiše bebu, bilo na struju/baterije, bilo kako i pronašla sam da postoje oglasi preko kupujem prodajem, kupindo i preko halo oglasa nešto. E, sada ... u prepisivanju sa oglašivačima ulazim u konfilkt. Kada ih pitam kako je moguće da polovna ljuljaška-njihalica za bebu košta duplo više nego nova iz uvoza, dobijem ban - zabranu poruka. O ceni ne želi niko da razgovara. Svi bi da prodaju polovno kao da je novo plus da zarade još neki evro preko.

Onda sam jednostavno sve njih pozvala na telefone i postavila im sledeće pitanje: Izvinite, jel vi prodajete preko oglasa ljuljašku za bebe ? Da, u redu. A zašto vi, tu vašu polovnu i upišanu ljuljašku niste poklonili, kao pravi roditelji nekim vašim najbližim prijateljima ? Da ste Vi neki roditelji, vi ne bi ste dopustli da neko dete nema ljuljašku dok vi ne plaćate PDV državi i plus preprodajete robu koja realno polovna ne može i ne sme da košta više nego nova.

Ovo je dragi moji samo primer bezobrazluka kako se u Srbiji zarađuje na polovnoj bebi opremi. U moje vreme je postojao crveni krst ili već kako se zove organizacija koja prikuplja korišćene i polovne stvari i poklanja deci kojima je to potrebno.

Da sam ja vlast, ja bih sve redom sa oglasa koji prodaju opreme za bebe po nerealnim tržišnim cenama pozvala da plate porez državi za ponovnu prodaju jer se tako oštećuje budžet zemlje - umanjuje se kupovina novih dečijih stvari ili se bitno dovodi u zabludu kupac koji razmišlja šta da kupi, novo ili polovno?

Molimo Vas da se ulogujete ili registrujete da bi ste odgovorili na pitanje.

2 odgovora

0 ocene
od (16.7k poena)
Poštovana Ivona, razumemo vaš gnev i nezadovoljstvo tretmanom koji nam pruža naša država. Moramo se, ipak, uvek voditi činjenicom da mi nemamo drugu državu - drugi dom. Tu gde živimo, tu radimo i trošimo svoj novac. E, sada, nama nikako nije jasno zašto se i dalje na bebi opremu plaća PDV, da bi zatim roditelji tražili povraćaj tog istog PDV-a. Znači, prave se troškovi bespotrebno. To se izgleda neće nikada rešiti !

Kada je reč o oglasima, tu tek nema nikakve logike. Skuplje je kupiti polovno nego novo, i to postoji opet samo kod nas. Oglasi koji nude svašta nešto prave dodatnu zbrku u celoj priči. Svako može da oglasi šta hoće ida stavi cenu koliko mu treba. Cena polovnih stvari je uglavnom veća nego za nove.

Nemojte očajavati i tražiti razlog tome jer to predugo traje i neće se ništa promeniti. Kada ste pomenuli dobrotvornu organizaciju "CRVENI KRST", lično smatramo da više nije IN.

Moderan fazon se izgleda zasniva na tome da taj koji je kupio ljuljašku za bebu po ceni od 50 evra, želi da sada, posle godinu dana  zaradi 100 evra  iako je već iskoristio igračku. Taj koji nije spreman da pokloni potrebnu igračku rodbini i prijateljima je, zapravo siromah  koji će biti loš uzor ljudima oko sebe. Takav prodavac polovne bebi opreme preko oglasa nije vredan pomena.
0 ocene
od
Šta da kažem. Kupila sam mnogo toga preko kupujemprodajem sajta, koristim i kupindo zapravo limundo, isti mi je nalog, imam nalog i na malioglasi, prodajemkupujem, lift oglasi, kp, halo oglasi ... ja sad gledam i sama sam pronašla gomilu nebuloza. Sve ono što ljudi prodaju kao polovno je skuplje nego novo. Retko se desi da neko realno skine cenu. Skidanje cena kod nas nije praksa izgleda već da se cena namontira da  taman pokrijemo vrednost robe koju smo platili u momentu kupovine.

Bezveze!

Popularna iskustva


Dobrodošli na blog-forum Moje iskustvo ? Postoje razni tipovi iskustava, a o tome Wikipedia najbolje opisuje svako ponaosob. Moje iskustvo online svakodnevno objavljuje nova i korisna iskustva sa raznim proizvodima, alatima, uslugama, a svako vaše novo iskustvo je dobrodošlo!

360 pitanja

973 odgovora

942 komentara

225 korisnika

Slična iskustva

0 ocene
0 odgovora 551 pregleda
postavljeno Jul 8, 2017 u Deca i dom od Sasa
0 ocene
1 odgovor 452 pregleda
+1 ocena
1 odgovor 2.0k pregleda
+1 ocena
4 odgovora 848 pregleda
0 ocene
2 odgovora 624 pregleda
...