menu search
brightness_auto
more_vert
Razmišljam jutros nakon što sam po ko zna koji put rekao da više neću čitati online novine kao što su blic, kurir, alo ... itd, ali eto, nešto me vuklo da pročitam udarnu vest - Novi namet i udar na džep vozača!

Realno, jesam vozač i vozim taman auto koji je 2003 godište (euro 3), uvezen iz Nemačke. Ništa na njemu ne fali, ima malo korozije ispod (nije strašno), auto boli glava ...

Boli glava kada se nađe neko pametan da uvede tehnički pregled (provera tehničke ispravnosti) na 6 meseci ... jel to ne zvuči malo ironično ?

Imao bih par pitanja za one koji brinu o bezbednosti vozača i učesnika u saobraćaju:

Zašto auto koji je star 20 godina nije bezbedan za vožnju  ako ima sitne korozije na blatobranu? Koliko saobraćajnih prekršaja je učinjeno vozilima koja su starija od 15 godina ? Zašto se registracija vozila ne uvede na 2 godine kao u nemačkoj - ako već pričamo o ulasku u EU ? Gde su vinjete ? Zašto su nam putevi rupičasti i dovode do kvara na trapu vozila ? Ko je odgovoran za rupe na putu ?

To nije provera krvi već provera džepa građana. Da li će vozači izdržati još i ovu proveru ? Ako izdrže, onda će stići nova provera ... džepovi su izgleda prepuni, kasa se preliva, živimo toloko lepo da mogu svi oko nas da nam zavide. Red i disciplina uz nerad i sve što proističe iz toga doveli su nas tu gde jesmo. Na dobrom smo putu da uđemo u EU, samo bez kože ...
thumb_up_off_alt 1 like thumb_down_off_alt 0 dislike

Vaš odgovor

Odgovorite na ovo pitanje, pitajte, postavite svoje iskustvo, ili dajte vaš savet.
Your name to display (optional):
Napomena: Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za slanje obaveštenja.
Anti-spam verifikacija (unesite ispod brojeve sa slike):
Da bi ovu verifikaciju u buduće izbegli, molimo vas da se ulogujete ili registrujete.

6 odgovora

more_vert
A jel ovaj debeljko sa bradicom što je navodno neki stručnjak za saobraćaj sposoban da vozi auto stariji od 15 godina ? Taj bradonja se vozi u dzipu od 30.000 evra jer mu drzava to omogucila a plus prima platu dve sa strane. Nije problem u automobilima vec u mazgovima koji ih voze.

Prijatelji dragi, eto se javljaju ministarka i  ministri i povećan je limit brzine sa 120 na 130 km na sat ... radosna vest za srbe ... radost, sreća ...

Nigde kraja glupostima i verovatno će ovo biti period kada je Srbija najviše nazadovala po pitanju kulture, znanja i umeća ... isplivalo je očigledno sve na površinu ali da li ima ko to da vidi ?
thumb_up_off_alt 0 like thumb_down_off_alt 0 dislike
more_vert
Blic komentari ne postoje ... to su obični botovi i pokušajte da postavite kometar na blicu pa ćete videti dal će biti odobren ?

Drugo, slažemo se da je jedino cena sporna - cena tehničkog pregleda gde se trazi provera auta od pola sata po ceni toj i toj ...

Snimanje procesa kamerom ok, ne zameramo, potrebno je mozda, ako bas ne verujete tom tehnickom pregledu ... svrha je da se uzmu pare, da se izvuce jos koji dinar iz dzepa gradjana srbije ... pa turci su to radili isto pre par stotina godina, eto kako se moda vraca ... sada je moderno vreme, zivite i ne pitajte zasto vam je tako kako je :)
thumb_up_off_alt 1 like thumb_down_off_alt 0 dislike
more_vert
Koji bre blic komentari, o čemu se vi zezate ... čitam, jeste dnevne novine, prilistavanje naslova uglavnom, ali mi online smeta samo tako... neko objavi nešto i odmah tu ima 50-ak komentara, laž i prevara .. komentari su izmišljeni, pišu ih sami oni koji su i pisali tekst ... navodno je mnogo čitan članak. Sve i da jeste ... pa ako ste fer dozvolite da se obratimo :). Ne vredi, cenzura medija u Srbiji je veliki problem ... niko od tih medija ne želi da ih neko pljuje a prihvataju samo lep komentar ili recenziju. Strašno, arogantno, urnebesno, užasno, nesvakidašnje i bezobrazno se ponašaju sve te novine ... te vesti koje su izmišljene da zamajavaju čitaoce. Za izbegavanje su !
thumb_up_off_alt 0 like thumb_down_off_alt 0 dislike
more_vert
Iz ove Srbije se mora pobeći bilo kako. To što se ovde radi pa to nema nigde ! Sve će biti gore i gore, harač, nameti, bezobrazluk ... narod se ništa ne pita, sve se radi samovoljno ... itd. Decu sam poslao preko, a i ja ću za njim pa neka glasaju posle nepismeni za koga god žele ... ne želim da znam za ovu zemlju više.
thumb_up_off_alt 1 like thumb_down_off_alt 0 dislike
more_vert
Plus poskupljenje goriva za 5 dinara po litru jer je Tramp napustio nuklearni program ... idemo peške ... prevozom, bus plus u beogradu a na jugu ćemo se vratiti na čeze, zaprege, kočije ... malo se vraćamo unazad čini mi se, za oko 500 godina ... gde ste sada zlatni turci da nas izbavite iz ropstva ovih poturica ?
thumb_up_off_alt 1 thumb_down_off_alt 0
more_vert
Znači, država je svesno najpre dozvolila uvoz polovnih vozila starijih od 15 godina da bi sada mogla da retroaktivno kazni sve vlasnike istih. Ne razumem opet nešto: ok, ako se utvrdi da moj golf ima neispravan prednji trap i ja zamenim kompletno sve, stavim nove delove sa garancijom ... zašto bih opet morao na tehnički posle 6 meseci ?

Bezbednost saobraćaja nije ugrožena uopšte, da se ne lažemo, starim automobilima već je problem u glavi i nesavesnosti vozača. Deda Mirko vozi juga od rođenja i star je 30 godina i nikada nije napravio ni jedan propust i redovno održava jugića, kao nov je, kao iz fabrike. Ali zato Boža koji radi u nekom ministarstvu je poklonio sinu BMW X3 i klinac od 16 godina je već imao 3 nezgode ... ali tata ga spašava. I, onda ajdemo Mirko na tehnički  ... sve glupost do gluposti u ovoj jadnoj državi.
thumb_up_off_alt 0 like thumb_down_off_alt 0 dislike
more_vert
Ako treba verovati Nebojši, obavezan tehnički pregled ostaje na godišnjem nivou ali će biti pooštren, što znači da će se gledati svaka sitnica na autu. Što mu ljudi dođe na isto, manje više. Pooštravamo kontrolu i teramo ljude da zbog sitne korozije na naubi moraju da idu kod limara koji dere s cenama. Razumem da se na taj način otvaraju nova radna mesta ili će mehaničari, autolakireri i ostali auto majstori malo živnuti u ovoj posrnuloj privredi i zemlji gde krpimo kraj sa krajem. Uplašeni vozači su s radošću dočekali ovu vest ne znajući da iza svega ipak stoji veliko ALI. Hajde da malo sačekamo i da vidimo kako će nam izgledati naredni tehnički pregled pa da komentarišemo sve ovo.
thumb_up_off_alt 0 like thumb_down_off_alt 0 dislike

Popularna iskustva


Dobrodošli na forum Moje iskustvo ? Postoje razni tipovi iskustava, a o tome Wikipedia najbolje opisuje svako ponaoosob. Moje iskustvo svakodnevno objavljuje nova lična i korisna iskustva, a svako vaše novo iskustvo je dobrodošlo!

Slična iskustva

thumb_up_off_alt 1 like thumb_down_off_alt 0 dislike
4 odgovora
thumb_up_off_alt 0 like thumb_down_off_alt 0 dislike
0 odgovora
thumb_up_off_alt 1 like thumb_down_off_alt 0 dislike
2 odgovora
thumb_up_off_alt 1 like thumb_down_off_alt 0 dislike
1 odgovor
thumb_up_off_alt 0 like thumb_down_off_alt 0 dislike
0 odgovora
...