+1 ocena
848 pregleda
u Društvo od

Poštovani, ja vozim dizelaša unazad 50 godina. Nije mi jasno kako sada odjednom je jeftinije voziti benzinca mada i to je neistina, a da ova država kojoj ne želim ni da spomenem ime sve vreme diže cenu derivata bez obrazloženja - zašto je cena dizel goriva i cena bezolovnog benzina u Srbiji porasla toliko da se zapitamo da li da idemo u Makedoniju ili u BiH gde je cena goriva upola manja nego ovde kod nas ?

Nisam još uvek čuo za protest vozača i onih koji smatraju da je kod nas u Srbiji cena goriva duplo skuplja nego u okruženju. Ako mi neko spomene cene u Austriji i Nemačkoj, ja to lepo sve oteram u PM jer standard i prosečna plata nas koji tamo radimo nije u korelaciji sa ovim stanjem u SR.

Oprostiti mi na vulgarnom rečniku jer ne želim da napadam nikoga ali mi smeta da nas dere rodjena drzava-zemlja u kojoj zivim (sada povremeno) jer sam pobegao upravo zbog toga što nas jaše sistem unazad već 20 godina ... nije idealno nigde ali barem se u EU neka pravila poštuju ...

Molimo Vas da se ulogujete ili registrujete da bi ste odgovorili na pitanje.

4 odgovora

+1 ocena
od
Nista licno - trazili ste gledajte ... ponekad samo okrenem neki online list srpski i vidim da vam cvetaju farme, kuce, nikad nije kasno, zvezde ... a u stvari je tuga i beda ostala kao i kada sam pobegao odatle ... po mom misljenju, placacate najskuplje gorivo na svetu samo zato sto ste tu ... na pogresnom mestu sve vreme ... imate sledece: najskuplja hrana, skupa odeca i obuca, skupa struja, skup zivot, standard ne postoji i plate su bedne ... ostalo necu da komentarisem ... svako dobro!
+1 ocena
od

Cena goriva je skuplja u Grčkoj nego u Srbiji. Provereno ove godine na ostrvima Krf i Rodos, ali je svuda manje više ista cena.Takodje meni nije jasno kako i zašto, obzirom da je Gr u EU i trebalo bi po meni da cene budu barem na nivou Nemačke gde je recimo litar benzina 1.3 eur dok je u Grčkoj 1.6 eur. Za Srbiju mi uopste nije cudno obzirom da niti ima zakona niti ikakve finansijske politike koja je na strani gradjana. Ali, ko ima kola ima i za benzin to jest dizel ... šta je tu je

+1 ocena
od
Cena goriva u Grčkoj je za nešto malo veća nego li cena goriva u Srbiji. Zapravo, u dinarima je to za oko 2o dinara u proseku je skuplje gorivo kod grkanego kod nas. Pri tome, kvalitet goriva u grčkoj nije baš neki i to mi je jedina zamerka. Inače, baš kao što je napisano gore, standard i plate u okruženju su na višem nivou a cena goriva je niža pa nikako pametnom čoveku ne ulazi u glavu dokle će da nas zamajavaju glupostima kako je evro u srbiji stabilan, kurs je pozitivan, suficit je i nema zime ... a inflacija radi svoj posao ...
0 ocene
od
Trenutno je akciza na dizel 100 dinara.

Po meni tu drzava uzima velike pare, jer je privreda na nuli, i nema proizvodnje. Osim toga benzin je jedna stavka gdje nas drzava krade i naplacuje nam sve i svasta samo da namiri svoje gubitke. Sta je tu je, ko zivi u Srbiji neka mu je Bog u pomoci.

Popularna iskustva


Dobrodošli na blog-forum Moje iskustvo ? Postoje razni tipovi iskustava, a o tome Wikipedia najbolje opisuje svako ponaosob. Moje iskustvo online svakodnevno objavljuje nova i korisna iskustva sa raznim proizvodima, alatima, uslugama, a svako vaše novo iskustvo je dobrodošlo!

360 pitanja

973 odgovora

942 komentara

225 korisnika

Slična iskustva

+1 ocena
1 odgovor 2.0k pregleda
+1 ocena
2 odgovora 671 pregleda
+1 ocena
1 odgovor 1.7k pregleda
...