Dobrodošli na forum "Moje iskustvo". Postavite pitanja, dajte odgovore i besplatno razmenjujte iskustva.
+1 glas
416 pregleda 1 4

Poštovani, ja vozim dizelaša unazad 50 godina. Nije mi jasno kako sada odjednom je jeftinije voziti benzinca mada i to je neistina, a da ova država kojoj ne želim ni da spomenem ime sve vreme diže cenu derivata bez obrazloženja - zašto je cena dizel goriva i cena bezolovnog benzina u Srbiji porasla toliko da se zapitamo da li da idemo u Makedoniju ili u BiH gde je cena goriva upola manja nego ovde kod nas ?

Nisam još uvek čuo za protest vozača i onih koji smatraju da je kod nas u Srbiji cena goriva duplo skuplja nego u okruženju. Ako mi neko spomene cene u Austriji i Nemačkoj, ja to lepo sve oteram u PM jer standard i prosečna plata nas koji tamo radimo nije u korelaciji sa ovim stanjem u SR.

Oprostiti mi na vulgarnom rečniku jer ne želim da napadam nikoga ali mi smeta da nas dere rodjena drzava-zemlja u kojoj zivim (sada povremeno) jer sam pobegao upravo zbog toga što nas jaše sistem unazad već 20 godina ... nije idealno nigde ali barem se u EU neka pravila poštuju ...

u Društvo od | 416 pregleda
   

Molimo Vas da se ulogujete ili registrujete da bi ste odgovorili na pitanje.

4 odgovora

+1 glas
1
Nista licno - trazili ste gledajte ... ponekad samo okrenem neki online list srpski i vidim da vam cvetaju farme, kuce, nikad nije kasno, zvezde ... a u stvari je tuga i beda ostala kao i kada sam pobegao odatle ... po mom misljenju, placacate najskuplje gorivo na svetu samo zato sto ste tu ... na pogresnom mestu sve vreme ... imate sledece: najskuplja hrana, skupa odeca i obuca, skupa struja, skup zivot, standard ne postoji i plate su bedne ... ostalo necu da komentarisem ... svako dobro!
od
+1 glas
1

Cena goriva je skuplja u Grčkoj nego u Srbiji. Provereno ove godine na ostrvima Krf i Rodos, ali je svuda manje više ista cena.Takodje meni nije jasno kako i zašto, obzirom da je Gr u EU i trebalo bi po meni da cene budu barem na nivou Nemačke gde je recimo litar benzina 1.3 eur dok je u Grčkoj 1.6 eur. Za Srbiju mi uopste nije cudno obzirom da niti ima zakona niti ikakve finansijske politike koja je na strani gradjana. Ali, ko ima kola ima i za benzin to jest dizel ... šta je tu je laugh

od
+1 glas
1
Cena goriva u Grčkoj je za nešto malo veća nego li cena goriva u Srbiji. Zapravo, u dinarima je to za oko 2o dinara u proseku je skuplje gorivo kod grkanego kod nas. Pri tome, kvalitet goriva u grčkoj nije baš neki i to mi je jedina zamerka. Inače, baš kao što je napisano gore, standard i plate u okruženju su na višem nivou a cena goriva je niža pa nikako pametnom čoveku ne ulazi u glavu dokle će da nas zamajavaju glupostima kako je evro u srbiji stabilan, kurs je pozitivan, suficit je i nema zime ... a inflacija radi svoj posao ...
od
0 glasa/ova
0
Trenutno je akciza na dizel 100 dinara.

Po meni tu drzava uzima velike pare, jer je privreda na nuli, i nema proizvodnje. Osim toga benzin je jedna stavka gdje nas drzava krade i naplacuje nam sve i svasta samo da namiri svoje gubitke. Sta je tu je, ko zivi u Srbiji neka mu je Bog u pomoci.
od

Sva iskustva na jednom mestu

Dobro došli na forum-blog-portal" Iskustvo". Iskustvo znači stečeno znanje, veštine i sposobnosti čoveka kroz razne primene teorije ili prakse. Wikipedia takođe opisuje iskustvo na sličan način. Iskustvo forum povezuje iskustva " teorija + praksa". Tu su korisni saveti, vesti, komentari i ideje, najbolji recepti, oglasi, servis, razmena linkova, odgovori na sva pitanja (kako, šta, gde, kuda, koliko)? Razmena linkova se obavlja objavom teksta na sajtu, pri čemu vaš tekst sa linkom treba da zadovolji kriterijume sadržaja (koristan i informativan tekst za čitaoce). Ovo je sajt za razmenu iskustava, ideja, korisnih informacija i sugestija.

Slična pitanja

+1 glas
1 odgovor
postavljeno Sep 14, 2018 u Razna iskustva od Evropljanin | 1,493 pregleda
+1 glas
2 odgovora
postavljeno Apr 14, 2018 u Deca i dom od Ivona | 250 pregleda
+1 glas
1 odgovor
+2 glasa/ova
0 odgovora
271 pitanja
729 odgovora
845 komentara
209 korisnika