+2 ocene
20.5k pregleda
u Zdravlje, opšta pitanja od
izmenjeno

Poštovani, u potrazi sam za par iskrenih saveta u vezi sa bradavicama.

1. Kako da skinem bradavice sa ruke ?

2. Da li postoji prirodan lek protiv bradavica ili moram zaista kako kažu lekari pod nož ?

3. Koja je verovatnoća da će se bradavice ponoviti - vratiti ?

 

Inače, imam jednu krupnu i par sitnih bradavica na obe ruke, skoro na identičnom mestu - oko zglobova. Moj (privatni) lekar mi je rekao da su ove bradavice virusne i da moram ići na tretman tečnim azotom koji ih uspešno skida. Čitala sam na forumima da to boli i da nije 100% sigurno da se neće vratiti. Lečenje bradavica koje su virusne je komplikovano i treba da se radi na imunitetu organizma. Itd ...

Molim za bilo kakvo vaše lično iskustvo i savet kako skinuti bradavice sa ruku bezbolno ? Hvala

od
Sok (mleko) iz sveže smokve nakapati preko bradavice (otkinete smokvu i poteći će iz peteljke sok koji poteče je onaj pravi ... biće malo peckanja i svraba ali bi trebalo da je očisti. Najbolje dejstvo ima sok iz mlade smokve.  Takođe možete bradavice trljati školskom kredom par puta dnevno.
od
+1
Ako ste u prilici da dođete do Beograda, posetite ordinaciju dr Filip Šer na paliluli. Njegova procena će biti da li bradavice treba spaljivati ili ih lečiti nekim melemima. Inače ovaj dermatovenerolog je vrhunski stručnjak za skoro sve probleme na koži. Pozz
od
+1
Znači fora je da se bradavice (izrasline na koži) osuše i same otpadnu. To se postiže tečnim azotom ali to malo više boli. Takođe, sok iz lista smokve pomaže. U apoteci postoji i "alfa beta" melem koji zaista pomaže da se skinu bradavice. Ako su virusne, vraćaju se opet te je potrebno lečenje odnosno podizanje imuniteta organizma.
od
+1
Lečenje bradavica prati dugotrajan period, promena načina ishrane, čak i dijeta kako bi se organizam očistio od virusa ali i podstakla samoodbrambena sposobnost organizma (imunitet) da se izbori sa takvim virusima koji prouzrokuju bradavičavost. Mora da se proba sve, čak i ono što narodna medicina kaže mimo knjiga - babski lekovi i recepti ... pa ako ne biva, idemo na lekove i azot. Šta drugo ? Rezultat kod baba koje leče bradavice melemima je po meni 80% ...
od
Čula sam da krema REDERMA uspešno uklanja bradavice. To mi je potvrdio i jedna farmaceut jer u razgovoru sa ljudima svi su pohvalili kako Rederma skoro 100% skida bradavice. Vredi probati. Inače Rederma se skoro pojavila i sadrži salicil, ekstrakte nevena, gaveza, žalfije. Rederma ima keratolitičko dejstvo. Salicilna kiselina uklanja naslage suvog epitela i koži daje gladak izgled. Kombinacija navedenih lekovitih ekstrakata deluje protivupalno i stimuliše regeneraciju i obnavljanje oštećene kože. Mentol, svojim hladećim efektom, smanjuje subjektivni osećaj svraba i peckanja. Prvenstveno, Rederma se koristi za regeneraciju i obnavljanje suve, ispucale kože, kože koja se peruta i izložena je blagom crvenilu. Iskustvo je pokazalo i uspešno delovanje na bradavice i  psorijazu.
od
Ja sam probao Redermu i mogu vam reći da mi je od svega 3 puta skinula ekcem na obrazu koji se stalno perutao i bio jarko crven. Prethodno sam mazao raznoraznim kremama i melemima i nije pomoglo. Rederma je odlična krema, imam odlično iskustvo s njom i moja je topla preporuka !
od (100 poena)
Molim Vas za adresu ordinacije u kojoj radi dr Filip Ser, unapred se zahvaljujem!

Vaš odgovor

Odgovorite na ovo pitanje, pitajte, postavite svoje iskustvo, ili dajte vaš savet.
Your name to display (optional):
Napomena: Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za slanje obaveštenja.
Anti-spam verifikacija (unesite ispod brojeve sa slike):
Da bi ovu verifikaciju u buduće izbegli, molimo vas da se ulogujete ili registrujete.

3 odgovora

0 ocene
od (14.5k poena)

Poštovana Tanja, doktor Filip Šer radi u "Gradskom zavodu za kožne i venerične bolesti". To je na Paliluli, u Beogradu, Ulica Džordža Vašingtona 17. Drugi sprat je u pitanju i na šalteru možete pitati u vezi informacija. Uvek je gužva pa budite strpljivi.

 

Džordža Vašingtona 17, 11000 Beograd, Stari Grad
Telefon: 011/324-362

Gradski prevoz: 16 27E 32E 35 43 58 79 95 96 E6 2 5 9L ... itd.

od
Doktor Filip Šer više ne radi u državnoj službi već samo privatno negde na Vračaru. Možete slobodno savete i pregled zakazati i u KBC Zvezdara kod Dr.Predrag Majcan koji važi za vrhunskog dermatovenerologa.
0 ocene
od
Rederma za virusne bradavice i gljivice je provereno sredstvo. Uklonila mi je iz korena virusne bradavice na vratu i pupku.
0 ocene
od
Clavex melem bi trebalo da uspešno skida bradavice ispod pazuha. Koristio sam sok iz lista smokve i on dosta peče ali takođe pomaže. Par puta se namacka bradavica i za par dana se isuši i sama otpadne. Jeste malo neugodan osećaj, pecka jako ali mora se istrpeti. Pre toga sam probao staroplaninski melem za bradavice i nije pomogao pa sam shvatio da je sve individualno u lečenju bradavica. Inače, možete ako vas mnogo peče sok iz lista smokve probati i sok iz lista čuvarkuće, slabiji je ali ima dobro dejstvo, barem mi je drugarica tako rekla da je njoj to pomoglo da skine bradavice sa ruke.
od
AlfaBeta 2 ulje odnosno kapi za bradavice mislim da brzo skidaju bradavice ispod pazuha i vrata ... malo peče kad se nanese ujutro i uveče ali za par dana same otpadnu bez oziljka.

Popularna iskustva


Šta znači iskustvo ? Dobro došli na sajt" Iskustva". Naš forum svakodnevno objavljuje nova online iskustva. Iskustvo znači stečeno znanje, veštine i sposobnosti čoveka kroz razne primene teorije ili prakse. Korisničko iskustvo treba da se podeli sa svima online !
...