+2 ocene
727 pregleda
u Društvo od

Želela bih da podelim sa vama moje iskustvo u vezi sa problemom koji se odnosi na kršenje kućnog reda u stambenoj zgradi. U mojoj zgradi ima 5 spratova i ukupno 15 stanova. Uglavnom su svi stanovi vlasnički i u njima žive vlasnici osim jednog u prizemlju koji se izdaje. Upravo u tom stanu se unazad par godina dešava nepodnošljivo maltretiranje nas ostalih stanara koji ne znamo kako da rešimo problem. Probali smo da kontaktiramo vlasnika tog stana ali se on ne javlja.

Zastrašujuće je to što sam saznala da komunalna policija ne može da kazni one koji u večernjim satima krše javni red i mir i kućni red. Naime, par studenata koji se stalno smenjuju u prizemlju zgrade doneli su sto za stoni tenis i svake večeri njih sedmoro ili osmoro počev od 20h pa do kasnih jutarnjih sati ping ponguju, pijanče, narkomanišu se, urlaju, deru se na sav glas i pri tome niko od komšija ne sme da siđe da ih upozori i kaže da to nije u redu. Više puta sam zvala komunalnu policiju koja navodno zabeleži adresu i izađe na teren ali kažu da im oni ne otvore vrata ili kada im otvore sve je mirno i čim okrenu leđa oni nastave da divljaju.

Posle mesec dana agonije, jedna osoba iz komunalne policije me je savetovala da je neophodno da se u slučaj uključi komunalna inspekcija koja može da kažnjava ali je neophodno da se napiše dopis u ime zgrade. Zapravo, potrebno je da predsednik stanara uputi dopis komunalnoj inspekciji u cilju rešavanja problema sa kršenjem kućnog reda. Obzirom da komunalna inspekcija ne radi noću, teško bi bilo da se utvrdi da li zaista dotični studenti prave problem u iznajmljenom stanu. To samo znači da komunalna policija nije kadar da ništa uradi pa sam primorana da se obratim našem predsedniku da on dalje rešava muke.

U prvi mah je prihvatio rekavši da je pametnije da se  najpre priča sa studentima pa i sa vlasnikom, u čemu naravno nije uspeo, pa je morao da pošalje dopis. Čekamo da vidimo šta će uraditi i komunalna inspekcija.

Nadam se da u ovom  Beogradu u kome je došlo mnogo nevaspitanih i bezobraznih pojedinaca (čast izuzecima) postoji način da se stane na put bezobrazluku, barem u vidu zaštite kućnog reda i mira unutar stambene zajednice. Ako li toga nema, nama nema spasa.

Molimo Vas da se ulogujete ili registrujete da bi ste odgovorili na pitanje.

Popularna iskustva


Dobrodošli na blog-forum Moje iskustvo ? Postoje razni tipovi iskustava, a o tome Wikipedia najbolje opisuje svako ponaosob. Moje iskustvo online svakodnevno objavljuje nova i korisna iskustva sa raznim proizvodima, alatima, uslugama, a svako vaše novo iskustvo je dobrodošlo!

360 pitanja

973 odgovora

942 komentara

226 korisnika

Slična iskustva

0 ocene
1 odgovor 572 pregleda
+1 ocena
2 odgovora 254 pregleda
+1 ocena
0 odgovora 243 pregleda
postavljeno Jul 1, 2020 u Društvo od Somborac
+3 ocene
0 odgovora 1.6k pregleda
...