Dobrodošli na forum "Moje iskustvo". Postavite pitanja, dajte odgovore i besplatno razmenjujte iskustva.
+1 glas
4,994 pregleda 1 7

Želim da iznesem moje iskustvo i mišljenje o privatnom domu zdravlja MediGroup u Beogradu.

Naime, otišao sam u ovaj dom zdravlja na Bulevaru Kralja Aleksandra sa simptomima prehlade (bol u grudima bez kašlja i temperatura svake druge večeri do 38 C) ... i tu nastaje sledeći scenario.

Pregledala me doktor pulmolog, koja konstantuje da otežano dišem, malo upaljeno grlo (pregled 4500 dinara). Za početak se radi spirometrija (2500 dinara), onda krvna slika (1500 dinara). Na osnovu toga što mi je uvećan CRP 80 i leukociti 12, lekar mi prepisuje injekcije Longacef 7 komada (1600 dinara je jedno davanje), ukupno (11.200 dinara). Primio sam injekciju, ali me doktorka poslala i na rentgen pluća i još jedno vađenje krvi (d-dimer) kod Kalenića, što me iskoštalo još 5000 dinara. Rentgen je bio čist bez znakova upale pluća ili bronhitisa. Posle 4-og longacefa meni nije bilo bolje, i dalje imam temperaturu i bol u grudima i odem u dom zdravlja da pitam da li da nastavim sa terapijom ? Oni zovu doktorku koja je toliko prezauzeta da radi kao dragstor u više njihovih ordinacija. Doktorka kaže, izvadite mu krv ... izvade mi (još 1200 din), a CRP 48, e pa kaže eto delovao je Longacef. Što meni nije bilo do smeha .. ali ok, isprimam ja i još te tri injekcije, pa mi opet vade krv (1200 din) a ono CRP 52 ... zovu oni doktorku. Ona telefonski meni kaže, sad ćemo da uvedemo Elfonis, antibiotik šireg spektra delovanja ... 10 dana se pije. Ispijem ja i taj lek i odem opet na vađenje krvi, CRP 50 ... moje stanje se nije popravilo od leka. Bio je to petak,  i zakazuje mi doktorka kontrolu za ponedeljak i 12.15 na Kaleniću. Odlazim u njihov dom zdravlja ... kažu 2.800 dinara ... reko mora da se šalite, pa doktorka mi zakazala kontrolu i nadam se da sam vam ostavio dovoljno para da barem ta kontrola može biti na popustu recimo kao što je to slučaj u Euromedik-u i ostalim privatnim domovima zdravlja. Zovu oni doktorku čije ime neću za sada da otkrivam ali kasnije hoću ... i ona kaže, da da, mora da plati 2800 dinara ... naravno ja odustanem od kontrole.

Obzirom da mi je preko puta blizu Konzilijum, za 2000 dinara su mi uradili kompletne analize krvi i urin. Već na prvi pogled je jasno da je CRP 11 a ne 50. U roku od 24h nije moguće da se tako strmoglavi bez terapije. Logično mi je bilo da me tu neko obmanjivao sve vreme. S tim rezultatom sam otišao kod drugog doktora - sačuvaj bože nikako i nikada više u MediGroup, na šta se čovek-doktor nasmejao i slegao ramenima. Terapija je uvedena i dala je rezultat vrlo brzo. Ne može se nešto lečiti a da nismo uradili baš sve potrebne parametre krvi i urina. Prepisati jake injekcije poput longacefa za običnu prehladu i upalu mokraćnih kanala ne da je preterano već je van svake pameti !

Najpre, analiza krvi i rezultati u MediGroup su u mom slučaju izgleda potpuno netačni i štelovani. Poštovani čitaoci, mene je neadekvatna terapija  koštala čitavih 27.100 dinara. Pri tome nisu našli za shodno da me udostoje kontrole što su u obavezi. Naravno, povrh svega je i cinična laž da je kontrola besplatna u roku od 3 dana, odnosno ako se radi zaključak. Meni je terapija trajala 14 dana i doktorka nije našla za shodno da mi zakaže termin za kontrolu već sam sve sam morao da potenciram. Obzirom da imam drugo mišljenje lekara, rezultate i sve što je potrebno,  obratio sam se nadležnim organima. Što se mene tiče, Ovo je najgori dom zdravlja u zemlji, najskuplji i apsolutno najneprofesionalniji. Čisto uzimanje para od naroda a terapije su nakaradne i napamet. Doktorsko znanje ne dolazi do izražaja. Ovim tekstom ne želim da vređam nikoga već samo iznosim svoj stav i iskustvo kao nezadovoljni pacijent kome je naplaćena usluga uredno sa fiskalnim računima ali je lečenje ostalo bez efekta i meni je imunitet drastično oslabljen jakim injekcijama.

u Domovi zdravlja od | 4,994 pregleda
   

Vaš odgovor

Odgovorite na ovo pitanje, pitajte, postavite svoje iskustvo, ili dajte vaš savet.
Your name to display (optional):
Napomena: Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za slanje obaveštenja.
Anti-spam verifikacija (unesite ispod brojeve sa slike):
Da bi ovu verifikaciju u buduće izbegli, molimo vas da se ulogujete ili registrujete.

7 odgovora

+1 glas
1
Ne znam, neko mi reče da je isto bio u taj medigrup i da su ga odrali a nisu ga izlečili. Dečko je imao upalu srednjeg uha a lečili ga od sinusa. Na kraju su mu pogoršali stanje hroničnih sinusa a uho je lečio na VMA.  Očigledno je vama skupo izašlo lečenje prehlade. Ako je 250 evra obična prehlada onda koliko treba da košta grip ili lečenje neke komplikovane infekcije ? Predlažem vam da sakupite sve račune i odete u njihov centar na Nbg i reklamirate i žalite se na tretman i uslugu. U redu je da ste platili ali ako vama nije bolje i očigledno da je terapija pogrešna, onda neka vam vrate novac. Nema tu mnogo filozofije. Koliko znam u Euromedik-u, Milenijum-u, i u još nekim privatnim klinikama je kontrolni pregled besplatan. Što se Konzilijuma tiče, oni su najbolja laboratorija i njihovi rezultati su priznati svuda u svetu. Provereno u Nemačkoj, Češkoj, Grčkoj ... itd.
od
+1 glas
1
Ako malo bolje pogledate ko sve radi u tim privatnim klinikama i ne čudi što lečenje nema efekta. Pa ti doktori nemaju nikakav radni staž niti iskustvo. Nigde nisu radili ozbiljno da bi ispekli praksu i nabavili znanje lekara koje je neophodno za pravilno lečenje. Poštujem samo one doktore koji rade u državnom domu zdravlja, na VMA, gradskim bolnicama, Kliničkom ... itd, a povremeno rade i privatno. Kod takvih doktora slobodno možete ići i nema šanse da budete nezadovoljni.
od
+1 glas
1
Ja imam primedbe na rad doktora koji rade u medi group-u. Prvenstveno su neljubazni, prebacuju loptu sa jednog na drugog doktora, kod njih čistačice drže glavnu reč ... bukvalno gore nego u državnom domu zdravlja. Doktori u medi group su da ne kažem polupismeni jer je meni zbog pritiska 130/90 ladno prepisao doktor lekove tritace i norvasc ... naravno nisam hteo da to pijem jer je pritisak bio posledica promene vremena kad smo došli s mora u srbiju ... pa jel se lekovi za pritisak tako prepisiju ljudi moji ? Razocaran sam tim privatnim domom zdravlja ... nek su zivi i zdravi ti doktori neznalice ali bolje bi bilo da se sami zatvore nego da pogresno lece narod!
od
0 glasa/ova
0
Muskarac sam i radim u Medigroupu kao portir i cesto trpim diskriminaciju od zenskog osoblja,traze mi dlaku u jajetu jer verovatno nisam dovoljno musko,zaradjujem malo ili njihove bracne frustracije izlaze na videlo.Ima normalnih ali naravno nevaspitani kolo vode.
od
0 glasa/ova
0
Vrlo su neljubazni i  neozbiljni u call centru !!!!!
od
0 glasa/ova
0
Potpuno se slažem pravi pravcati prevaranti! Vodio sam dete kod pedijatra pregledao ga uradio gomilu analiza i poslao nas kući,sve to je doooobro naplaćeno. Kad je detetu preko noći pozlilo rekli su nam da idemo u Tiršovu jer ne zbrinjavaju decu. Sram ih bilo pravi pravcati prevaranti!!!
od
0 glasa/ova
0
Medigroup, zaobilazite u sirokom luku! Doktori su u najmanju ruku kriminalci, svaki put kad sam otisla kod pulmologa dr Dragoljuba Popovica, ispostavilo se da on mora da mi naplati pregled, a ne kontrolu, delovao je nezainteresovano, preglrdi su trajalu po minut i po! Najgore je kada covek dodje do nekih para, pa zaboravi da je njegova primarna delatnost pomaganje ljudima, a ne dranje koze s tudjih ledja!!!
od

Sva iskustva na jednom mestu

Dobro došli na forum-blog-portal" Iskustvo". Iskustvo znači stečeno znanje, veštine i sposobnosti čoveka kroz razne primene teorije ili prakse. Wikipedia takođe opisuje iskustvo na sličan način. Iskustvo forum povezuje iskustva " teorija + praksa". Tu su korisni saveti, vesti, komentari i ideje, najbolji recepti, oglasi, servis, razmena linkova, odgovori na sva pitanja (kako, šta, gde, kuda, koliko)? Razmena linkova se obavlja objavom teksta na sajtu, pri čemu vaš tekst sa linkom treba da zadovolji kriterijume sadržaja (koristan i informativan tekst za čitaoce). Ovo je sajt za razmenu iskustava, ideja, korisnih informacija i sugestija.

Slična pitanja

+1 glas
0 odgovora
0 glasa/ova
1 odgovor
postavljeno Okt 15, 2017 u Operativni sistemi (OS) od JANOS KASPER | 181 pregleda
275 pitanja
738 odgovora
849 komentara
211 korisnika