menu search
brightness_auto
more_vert

Želim da iznesem moje iskustvo i mišljenje o privatnom domu zdravlja MediGroup u Beogradu.

Naime, otišao sam u ovaj dom zdravlja na Bulevaru Kralja Aleksandra sa simptomima prehlade (bol u grudima bez kašlja i temperatura svake druge večeri do 38 C) ... i tu nastaje sledeći scenario.

Pregledala me doktor pulmolog, koja konstantuje da otežano dišem, malo upaljeno grlo (pregled 4500 dinara). Za početak se radi spirometrija (2500 dinara), onda krvna slika (1500 dinara). Na osnovu toga što mi je uvećan CRP 80 i leukociti 12, lekar mi prepisuje injekcije Longacef 7 komada (1600 dinara je jedno davanje), ukupno (11.200 dinara). Primio sam injekciju, ali me doktorka poslala i na rentgen pluća i još jedno vađenje krvi (d-dimer) kod Kalenića, što me iskoštalo još 5000 dinara. Rentgen je bio čist bez znakova upale pluća ili bronhitisa. Posle 4-og longacefa meni nije bilo bolje, i dalje imam temperaturu i bol u grudima i odem u dom zdravlja da pitam da li da nastavim sa terapijom ? Oni zovu doktorku koja je toliko prezauzeta da radi kao dragstor u više njihovih ordinacija. Doktorka kaže, izvadite mu krv ... izvade mi (još 1200 din), a CRP 48, e pa kaže eto delovao je Longacef. Što meni nije bilo do smeha .. ali ok, isprimam ja i još te tri injekcije, pa mi opet vade krv (1200 din) a ono CRP 52 ... zovu oni doktorku. Ona telefonski meni kaže, sad ćemo da uvedemo Elfonis, antibiotik šireg spektra delovanja ... 10 dana se pije. Ispijem ja i taj lek i odem opet na vađenje krvi, CRP 50 ... moje stanje se nije popravilo od leka. Bio je to petak,  i zakazuje mi doktorka kontrolu za ponedeljak i 12.15 na Kaleniću. Odlazim u njihov dom zdravlja ... kažu 2.800 dinara ... reko mora da se šalite, pa doktorka mi zakazala kontrolu i nadam se da sam vam ostavio dovoljno para da barem ta kontrola može biti na popustu recimo kao što je to slučaj u Euromedik-u i ostalim privatnim domovima zdravlja. Zovu oni doktorku čije ime neću za sada da otkrivam ali kasnije hoću ... i ona kaže, da da, mora da plati 2800 dinara ... naravno ja odustanem od kontrole.

Obzirom da mi je preko puta blizu Konzilijum, za 2000 dinara su mi uradili kompletne analize krvi i urin. Već na prvi pogled je jasno da je CRP 11 a ne 50. U roku od 24h nije moguće da se tako strmoglavi bez terapije. Logično mi je bilo da me tu neko obmanjivao sve vreme. S tim rezultatom sam otišao kod drugog doktora - sačuvaj bože nikako i nikada više u MediGroup, na šta se čovek-doktor nasmejao i slegao ramenima. Terapija je uvedena i dala je rezultat vrlo brzo. Ne može se nešto lečiti a da nismo uradili baš sve potrebne parametre krvi i urina. Prepisati jake injekcije poput longacefa za običnu prehladu i upalu mokraćnih kanala ne da je preterano već je van svake pameti !

Najpre, analiza krvi i rezultati u MediGroup su u mom slučaju izgleda potpuno netačni i štelovani. Poštovani čitaoci, mene je neadekvatna terapija  koštala čitavih 27.100 dinara. Pri tome nisu našli za shodno da me udostoje kontrole što su u obavezi. Naravno, povrh svega je i cinična laž da je kontrola besplatna u roku od 3 dana, odnosno ako se radi zaključak. Meni je terapija trajala 14 dana i doktorka nije našla za shodno da mi zakaže termin za kontrolu već sam sve sam morao da potenciram. Obzirom da imam drugo mišljenje lekara, rezultate i sve što je potrebno,  obratio sam se nadležnim organima. Što se mene tiče, Ovo je najgori dom zdravlja u zemlji, najskuplji i apsolutno najneprofesionalniji. Čisto uzimanje para od naroda a terapije su nakaradne i napamet. Doktorsko znanje ne dolazi do izražaja. Ovim tekstom ne želim da vređam nikoga već samo iznosim svoj stav i iskustvo kao nezadovoljni pacijent kome je naplaćena usluga uredno sa fiskalnim računima ali je lečenje ostalo bez efekta i meni je imunitet drastično oslabljen jakim injekcijama.

thumb_up_off_alt 1 like thumb_down_off_alt 0 dislike

Molimo Vas da se ulogujete ili registrujete da bi ste odgovorili na pitanje.

13 odgovora

more_vert
Ne znam, neko mi reče da je isto bio u taj medigrup i da su ga odrali a nisu ga izlečili. Dečko je imao upalu srednjeg uha a lečili ga od sinusa. Na kraju su mu pogoršali stanje hroničnih sinusa a uho je lečio na VMA.  Očigledno je vama skupo izašlo lečenje prehlade. Ako je 250 evra obična prehlada onda koliko treba da košta grip ili lečenje neke komplikovane infekcije ? Predlažem vam da sakupite sve račune i odete u njihov centar na Nbg i reklamirate i žalite se na tretman i uslugu. U redu je da ste platili ali ako vama nije bolje i očigledno da je terapija pogrešna, onda neka vam vrate novac. Nema tu mnogo filozofije. Koliko znam u Euromedik-u, Milenijum-u, i u još nekim privatnim klinikama je kontrolni pregled besplatan. Što se Konzilijuma tiče, oni su najbolja laboratorija i njihovi rezultati su priznati svuda u svetu. Provereno u Nemačkoj, Češkoj, Grčkoj ... itd.
thumb_up_off_alt 1 like thumb_down_off_alt 0 dislike
more_vert
Ako malo bolje pogledate ko sve radi u tim privatnim klinikama i ne čudi što lečenje nema efekta. Pa ti doktori nemaju nikakav radni staž niti iskustvo. Nigde nisu radili ozbiljno da bi ispekli praksu i nabavili znanje lekara koje je neophodno za pravilno lečenje. Poštujem samo one doktore koji rade u državnom domu zdravlja, na VMA, gradskim bolnicama, Kliničkom ... itd, a povremeno rade i privatno. Kod takvih doktora slobodno možete ići i nema šanse da budete nezadovoljni.
thumb_up_off_alt 1 like thumb_down_off_alt 0 dislike
more_vert
Ja imam primedbe na rad doktora koji rade u medi group-u. Prvenstveno su neljubazni, prebacuju loptu sa jednog na drugog doktora, kod njih čistačice drže glavnu reč ... bukvalno gore nego u državnom domu zdravlja. Doktori u medi group su da ne kažem polupismeni jer je meni zbog pritiska 130/90 ladno prepisao doktor lekove tritace i norvasc ... naravno nisam hteo da to pijem jer je pritisak bio posledica promene vremena kad smo došli s mora u srbiju ... pa jel se lekovi za pritisak tako prepisiju ljudi moji ? Razocaran sam tim privatnim domom zdravlja ... nek su zivi i zdravi ti doktori neznalice ali bolje bi bilo da se sami zatvore nego da pogresno lece narod!
thumb_up_off_alt 1 like thumb_down_off_alt 0 dislike
more_vert
Muskarac sam i radim u Medigroupu kao portir i cesto trpim diskriminaciju od zenskog osoblja,traze mi dlaku u jajetu jer verovatno nisam dovoljno musko,zaradjujem malo ili njihove bracne frustracije izlaze na videlo.Ima normalnih ali naravno nevaspitani kolo vode.
thumb_up_off_alt 0 like thumb_down_off_alt 0 dislike
more_vert
Vrlo su neljubazni i  neozbiljni u call centru !!!!!
thumb_up_off_alt 0 like thumb_down_off_alt 0 dislike
more_vert
Potpuno se slažem pravi pravcati prevaranti! Vodio sam dete kod pedijatra pregledao ga uradio gomilu analiza i poslao nas kući,sve to je doooobro naplaćeno. Kad je detetu preko noći pozlilo rekli su nam da idemo u Tiršovu jer ne zbrinjavaju decu. Sram ih bilo pravi pravcati prevaranti!!!
thumb_up_off_alt 0 like thumb_down_off_alt 0 dislike
more_vert
Medigroup, zaobilazite u sirokom luku! Doktori su u najmanju ruku kriminalci, svaki put kad sam otisla kod pulmologa dr Dragoljuba Popovica, ispostavilo se da on mora da mi naplati pregled, a ne kontrolu, delovao je nezainteresovano, preglrdi su trajalu po minut i po! Najgore je kada covek dodje do nekih para, pa zaboravi da je njegova primarna delatnost pomaganje ljudima, a ne dranje koze s tudjih ledja!!!
thumb_up_off_alt 0 like thumb_down_off_alt 0 dislike
more_vert
MEDI GROUP PREVARANTSKA KLINIKA Telefonskim putem smo zakjazali KARDIOLOŠKI  pregled 3.1.2021.g.Odrađen je EKG i pregled lekara,uradjena analiza krvi da se proveri da nije infarkt.Data inekcija protiv bolova u grudima. račun 9500,00 din.Nakon naplate pogledam izveštaj lekara a u potpisu spec.opšte medicine NEFROLOG.Tako da uopšte niste sigurni ko vas je pregledao,a naplaćen je pregled kao da vas je pregledao spec.koga ste tražili. KLINIKA ZA OTIMANJE PARA.
thumb_up_off_alt 0 like thumb_down_off_alt 0 dislike
more_vert
Imam slicno negativno iskustvo sa bolnicom Medi group (Novi Beograd). Osoblje neprofesionalno i nestrucno. U 37. nedelji trudnoce sam radila CTG kod njih. Nisu me dobro prikljucili na aparat, iako je doktorka sugerisala da ne izlazi papir sa srcanom radnjom... U svakom slucaju, medicinska sestra je kao lesinar pocela da obigrava oko mene sa idejom da mi rade briseve, samo da bi prikrila svoje greske. Na kraju su mi dali kovertu sa misljenjem, jer im se pokvario aparat, pa nisu imali CTG zapis na papiru. Sve su mi uredno naplatili 3400din. Kada sam ih pitala za CTG zapis, obrazlozenje je bilo da on ostaje kod njih u arhivi. Etika nula.
thumb_up_off_alt 0 like thumb_down_off_alt 0 dislike
more_vert
Zakazana mi je operacija u medi grup ali mi je otkazana zbog kvara aparata a ja sam iz vranja dosla i oni mi kazu izvinite otkazana vam je operacija zbog kvara aparata
thumb_up_off_alt 0 like thumb_down_off_alt 0 dislike
more_vert
Zvala sam dA se raspitam da li im je u funkciji aparat a sestra mi kaze nije jos uvek to nije do nas imamo vas na spisku pozvacemo vas a ako ne mozete da cekate snadjite se na drugom mestu a lecim se u mefi grup od juna meseca
thumb_up_off_alt 0 like thumb_down_off_alt 0 dislike
more_vert
Potpuno se slažem da se radi o smišljenoj pljački i prevari, a ne dobijate ništa. Naime, zvala sam da zakažem pregled kod kardiologa, telefonom i žena mi je rekla da ima slobodan termin tog dana u Jedru i rečeno mi je da pregled košta 4300 dinara. Ja sam pristala. Kada sam došla, ispostavilo se da treba da me pregleda "profesor"...elem, ušla sam u sobu za pregled, sela na krevet i dr me je pitao za razlog doladka, kada ulazi sestra i kaže mi da je došlo do greške i da mi je rečeno da pregled košta 4300 din, ali eto nisu mi rekli da "profedor" ima posebne cene, jer je profesor i eto tako, njegov pregled košta 8000 din. Znači, jedna uigrana šema, jedne neljudske bande, koji igraju na kartu psihologije, jer vi kad dodjete medju lekare i sestre ne očekujete da budete prevareni i namagarčeni, već uplašeni zbog zdravlja pristajete na sve. I verujem da 99% ljudi pristane na to, kao i ja, iako sam odmah videla da sam prevarena. Ono što sam dobila je jedan šturi pregled, tj. ništa, čak sam mislila da je doktor umoran i da jedva čeka da završi, posle sam videla da me ništa nije ni pitao od onog što je napisao u izveštaju. Znači, hohštapleri, koji ne prezaju da vam oderu kožu s ledja, tako da ne preporučujem nikome. Čak se nisu ni izvinili, a trebalo je oni svoju grešku da plate.

Nikad više u Jedro!!!
thumb_up_off_alt 0 like thumb_down_off_alt 0 dislike
more_vert
Meni je upravo doktor u Medigroup "bolnici" na Dorcolu izazvao krvarenje uretre obicnim vadjenjem brisa iz iste.

Sada umesto na posao idem kuci da perem krvav ves i pantalone i da se pitam da li ce biti nekih posledica.

Tako sam i naisao na ovu stranu. Bezite od njih.
thumb_up_off_alt 0 thumb_down_off_alt 0
more_vert
Generalno nemam losa iskustva sa njima, imala sam cak i jedno divno. Medjutim vise ne idem tamo zbog iskustva sa MR. Radiolog izuzetno neprijatan i bezobrazan, svadja se sa ljudima. Nije mi objasnio proceduru iako sam rekla da se prvi put snimam, bio je i besan sto zelim panic dugme. Prekinula sam snimanje i zao mi je sto nisam odmah otisla cim sam videla sa kakvim likom imam posla. Neprofesionalno!
thumb_up_off_alt 0 like thumb_down_off_alt 0 dislike

Popularna iskustva


Dobrodošli na blog-forum Moje iskustvo ? Vaša iskustva su dobrodošla i mogu pomoći u pronalaženju korisnih rešenja i saveta. Mojeiskustvo.com non-stop objavljuje nova i korisna iskustva sa raznim proizvodima, alatima, uslugama, poslovima ... itd.

360 pitanja

973 odgovora

942 komentara

229 korisnika

Slična iskustva

thumb_up_off_alt 0 like thumb_down_off_alt 0 dislike
0 odgovora
thumb_up_off_alt 1 like thumb_down_off_alt 0 dislike
1 odgovor
thumb_up_off_alt 0 like thumb_down_off_alt 0 dislike
0 odgovora
thumb_up_off_alt 1 like thumb_down_off_alt 0 dislike
0 odgovora
thumb_up_off_alt 0 like thumb_down_off_alt 0 dislike
1 odgovor
...