Dobrodošli na forum "Moje iskustvo". Postavite svoje iskustvo ili razmenite iskustva sa svima online!
+1 glas
742 pregleda 1 4

Poštovani, imam problem za koji nadam se da ću dobiti savet za rešavanje.

smrdibubaNaime, u poslednjih nekoliko dana stan mi je bukvalno pod opsadom smrdibuba, tj. onih "smrdljivih Martina". Deluje da su se ugnezdili na terasi i da odatle izbijaju u ostatak stana. Ne gazim ih jer ostavljaju onaj nesnosan smrad, pa ih samo kupim papirom i bacam u WC šolju, ali to očigledno nije dovoljno jer ovih insekata kao da ima horda. Komšija sa sprata iznad ima isti problem, ali u nešto manjoj meri.

E sad šta da radim? Stručnjaci za dezinsekciju Beograd kažu da nebi trebalo da ih ubijam hemikalijama na svoju ruku. Ima li možda neki "prirodan" način da ih potamanim?

Hvala u napred na odgovorima.

smrdibuba, smrdljivi martin, dezinsekcija beograd, insekti u stanu, dezinsekcija
u Bolesti životinja od (130 poena) | 742 pregleda
   

Vaš odgovor

Odgovorite na ovo pitanje, pitajte, postavite svoje iskustvo, ili dajte vaš savet.
Your name to display (optional):
Napomena: Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za slanje obaveštenja.
Anti-spam verifikacija (unesite ispod brojeve sa slike):
Da bi ovu verifikaciju u buduće izbegli, molimo vas da se ulogujete ili registrujete.

4 odgovora

+1 glas
1
Kod mene su se dve smrdibube zavukle pored prozora od auta, ne znam kako ... i primetim odjednom izlaze ... užas! Koliko sam čula da za smrdibube nema rešenja osim da se radi dezinsekcija biološkim preparatima. Jeste da su dosadne ali ne vredi ih ubijati. Ako neko nađe ili već ima rešenje i meni bi dobro došlo :)
od
+1
Ја држим усисивач при руци, није сакривен у шпајзу него... како нешто улети, тако за пар секунди доспе у кесу :)
+1 glas
1

Mozete napraviti sprej, poprskajte ih i odmah padaju, ja sam probala i zaista deluje. Ide 60 ml deterdzenta za sudove, 120 ml sirceta i 240 ml vode, znaci odnos 1:2:3. 

od (220 poena)
0
Znaci, poprskas ih i - popadaju! Je l' smrde kad ih pipnes, ili treba i rukavice da "apliciram"? JBT, covek nam otkrio vrucu vodu oko usisivaca a ti bi da prodajes pricu sa sircetom i "deterdzentom za sudove" - kojim?
0
To nije moja ideja vec sam procitala na nekom sajtu. Ne bih rekla da smrde. Ja sam prskala bube na prozorima i zavrsavale su napolju. Uzmete papir i izbacite ih, sta god. Deterdzent za sudove bilo koji, probajte pa vidite sami.
0 glasa/ova
0
Samo prskanje spašava. Ali prskanje kao protiv komaraca, organizovano i na velikim površinama, to bi trebalo grad da preuzme i Institut za biocide. Pojedincu ostaje samo da ugradi komarnike, od najezde i kalamiteta insekata ništa ne pomaže.
od
0 glasa/ova
0

Dezinsekcija  protiv smrdibuba se vrši preparatima koji imaju ulogu u rasterivanju i odbijanju insekata da uđu u naše domove. U tu svrhu se koriste preparati koji nisu škodljivi po zdravlje i okolinu.

od

Sva iskustva na jednom mestu

Šta znači iskustvo ? Najpre, dobro došli na forum" Iskustva". Iskustvo znači stečeno znanje, veštine i sposobnosti čoveka kroz razne primene teorije ili prakse. Wikipedia takođe opisuje iskustvo na sličan način. Iskustvo blog povezuje iskustva " teorija + praksa". Najbolje iskustvo je ono od strane korisnika koji iskreno želi da ga podeli sa nama! Tu su korisni saveti, vesti, komentari i ideje, najbolji recepti, oglasi, servis, razmena linkova, odgovori na sva pitanja (kako, šta, gde, kuda, koliko)? Razmena linkova se obavlja objavom teksta na sajtu, pri čemu vaš tekst sa linkom treba da zadovolji kriterijume sadržaja (koristan i informativan tekst za čitaoce). Ovo je sajt za razmenu iskustava, ideja, korisnih informacija i sugestija.

Slična pitanja

+3 glasa/ova
0 odgovora
+2 glasa/ova
1 odgovor
+2 glasa/ova
3 odgovora
+1 glas
0 odgovora
304 pitanja
788 odgovora
855 komentara
214 korisnika