Dobrodošli na forum "Moje iskustvo". Postavite pitanje, dajte odgovor ili učestvujte u komentarima.
+4 glasa/ova
32,552 pregleda 4 11

Dijeta, kao način ishrane podstiče mršavljenje i zdrav način života ! Iskustva su različita pa bi trebalo pronaći rešenje koje najbolje odgovara vašem organizmu.

Kako da smršam ?

Upravo mi je na jednom simpozijumu  u Inzbruku rekla predavačica o dijeti da je najpametnije kloniti se destruktivne dijete. Takva dijeta može biti pogubna po naš organizam. Pitala me zatim i kako sam smršala ?

Ja sam se zaista pitala dugo "kako da smršam" a da pri tome ne bude opasno po zdravlje ?

Naime, ako želite da smršate, mršavite tako da ne narušite svoje zdravlje. Nikako nemojte dovesti organizam do pada imuniteta, malaksalosti i isrpljenja. Dijeta može biti prirodna i veštačka - zdrava i nezdrava.

  1. Kako smršati ? Dijeta da ili ne ?
  2. Zdrava dijeta da li postoji ?
  3. Mršavljenje bez lekova
  4. Dijetalna hrana svakog dana
  5. Saveti za dijetu
  6. Kako smršati bez vežbanja
  7. Vežbe za mršavljenje
  8. Dijetalno brzo i sigurno

Na ova i još mnoga pitanja u vezi dijete pomoći će vam naši "Saveti za mršavljenje".

Da li postoji 100 % prirodan i efektan recept za mršavljenje ? Odgovor će vam se sam ukazati ako promenite svoj stav o dijeti i o svojim navikama.  Fizički napor je sam po sebi zdrav i kao takav jeste jedini način da se sagori sav višak masnoća. Međutim, najvažnija stavka kod dijete jeste veličina kašike i broj zamaha njome. smiley. Tu počinje mršavljenje. Zdravo mršavljenje je dostižno uz određene dijete, i treba samo biti uporan i disciplinovan. Kako izgledaju dobri saveti za mršavljenje ? Jutro je početak svega pa i mršavljenja. Popijte veliku čašu vode (čista prirodna voda). Tek kada baš jako osetite glad, dozvolite želucu, stomaku i crevima ... uopšte organizmu da krene da vari na prazno. Popijte još malo vode. Doručak neka vam bude lagan (jabuka, banana, neki dvopek ili slobodno i rol viršla), Voda obavezno posle doručka. Završili ste sve do sledećeg krčanja creva. Isto sve ponovite a obrok za ručak neka vam bude bilo šta. To bi trebalo da bude oko 17h popodne. Večera je nužna samo u početku dok se ne naviknete da do (18 h) jedete sitne obroke uz dosta vode. Postoji mišljenje a i naučno je dokazano da hrana ima najbolji efekat ako se uzima do 18 h. Sve posle toga nema značajniji uticaj. E, pa, ako je tako, slobodno preskočite 17 h za ručak, ili neka to bude bela kafa i recimo grisini. Čisto da zalažete želudac. Oko 19 h lepo sednite i jedite po želji. Večera nek vam bude nagrada za gladovanje u toku dana. Organizam će imati dovoljno vremena da svari hranu i da posle spavanja, sledećeg jutra lagano možete olakšati svoj stomak. Uhvatite ritam i zapamtite: sitni obroci, dosta vode, pauza između obroka dok ne krče creva, obavezno jutarnje olakšavanje probavnih organa uz kaficu i rešavanje ukrštenih reči (ako se ima vremena).

Odličan recept odnosno hrana za dijetu je i domaći musli.

Na sledećoj slici su predstavljeni proizvodi koje što više trebate konzumirati kako bi ste bili zdravi i spremni za bilo kakav oblik dodatne dijete.

zdrava-hrana-za-dijetu

Svakodnevno nađite sebi neku fizičku aktivnost, makar to bilo i obično pešačenje. Posebno je efikasno penjanje stepenicama koje troši jako puno kalorija. Dijeta samo pomaže da se što pre višak kilograma stopi.

Ako imate celulit, ne posežite odmah za dijetom. Ništa strašno, jer celulit danas ima svako. Uveče, pre spavanja možete na mestima gde imate celulit naneti anti-celulit gel, ali birajte samo kvalitetne preparate. To nisu jeftini preparati iz Lilly već iz uvoza. Konsultujte apoteke koje prodaju Eucerin i slično. Taj program ima odličan efekat. Preporuka za Eucerin preparate na sniženju je Apoteka Beograd. U Apoteci Beograd možete naći kompletna program od Eucerina.

Čuli ste verovatno da je neka osoba smršala po sistemu "probušena kašika". Svaki obrok je smanjen za više od trećine. To je zaista jedini način da se suočite sa sobom. Da stanete pred ogledalo i upitate se: "Zašto jedem puno i mogu li ja uopšte manje jesti" ?

Najčešće na internetu možete pročitati o sledećim tipovima dijeta:

1. Mesečeva dijeta - vrši detoksifikaciju organizma i ubrzava mršavljenje do neverovatnih 3 kg dnevno ! Ova dijeta zahteva da budete mesečar, da pratite položaj meseca na nebu i tako gladujete i po 24 sata i duže ... u razmacima.

mesečeva-dijeta-mlad-mesec

Isposnički život je dobar ali samo ako planirate da se zamonašite.

2. Dijeta sa jabukama - Pre svakog obroka trebalo bi pojesti po jednu jabuku. Zaista, jabuka je veoma zdrava i svojom vlaknastom strukturom može izazvati zasićene i odlaganje obroka. AKo ovo uspemo, onda smo blizu onog efekta "šuplja kašika". Dijeta sa jabukama je zdrava u svakom slučaju i u bilo kom obliku.

Sticajem okolnosti, upoznala sam čoveka koji mi je rekao da je smršao i svoj visoki krvni pritisak i malokrvnost normalizovao jabukama u kojima je zabadao eksere. Kaže da su ekseri pod dejstvom jabučne kiseline oksidirali i tako jabuku napunili gvožđem. Svake večeri iste eksere zabada u nove jabuke ... Jabuke i ekseri ? O, bože. Pa to je kao Tonus hleb, hleb bez brašna. Ne, hvala, meni se još živi. Međutim, na stranu sujeverje. Nešto mnogo bolje od svega je i "kupus dijeta" koja je takođe proglašena za lošim izborom. Kupus dijeta navodno oslabljuje organizam što uopšte nije tačno. Nešto više o ovoj dijeti pisaćemo uskoro.

3. Dijeta sa jajima - dakle ako ste rešili da dotučete sebe tako što ćete jesti samo tvrdo kuvana jaja i piti vodu ili sok od grejpfruta ...onda vama zaista nije problem kilaža već nešto sasvim drugo. smiley. Gubljenje 5 kilograma za mesec dana nije moguće jajima.

Znate one stare reklame o biomedu ? Da si biomed pila u autobus bi bila ... itd.  Danas ima mnogo više reklama koje potajno mame sve nas da isprobamo sve i svašta. Ali, zdravlje je nešto što je krhko i lako se naruši.

U apotekama se mogu naći najrazličitiji preparati za mršavljenje. Tu su sve češće i sredstva na bazi aronije.  Međutim, postoji potencijalna opasnost kod konzumiranja, ako organizam ima problem sa imunitetom. Zato je najbolje pokušati najpre besplatno mršavljenje a zatim da konsultujete nekog lekara.

Mogu biti zanimljiva i vaša iskustva: Kako smršati Kakva je dijeta sigurna ? Dijeta za zdravo mršavljenje. Recept za mršavljenje ...

u Dijeta od (2,200 poena)
izmenjeno | 32,552 pregleda
   
0
Kakvo je vaše iskustvo sa kupus dijetom ? Kupus je jako zdrav i bogat vitaminom C ali mi nije jasno kako utiče na mršavljenje ? Svaki savet i iskustvo su dobrodošli. Hvala.
0
Da li postoje neki saveti za kupus dijetu koja ne mora da uključuje svakodnevne obroke isključivo od kupusa ? Ne volim uopšte kupus, ali čula sam da je kupus dijeta zdrava i da daje odličan  efekat već nakon par dana. Da li je to istina ?
0
Ako želite da smršate morate da zavolite mnogo toga a mnogo toga istovremeno da izbacite iz ishrane. Najpre beli hleb apsolutno izbacite. Umesto njega jedite polubeli, raženi, integralni ... itd. Kupus podstiče mršavljenje i pokazao se kao odličan za zdravo mršavljenje tokom cele godine. Naročito je dobar kiseli kupu a još bolje rasol koji je dobro fermentisan (recimo 30 - 45 dana star) pa naizmenično koristite i jedno i drugo. Svima pričam kako sam mršavljenje isprobala unazad 5 godina, jela i pila svašta iz apoteke i padala u nesvest, zakačila aritmiju srca ... itd. Samo sam sa kupusom uspela da smršam. Probajte, ne može vam škoditi i da ga jedete svakodnevno što više, samo će vam topiti masne naslage i smanjiti kilograme.

Vaš odgovor

Odgovorite na ovo pitanje, pitajte, postavite svoje iskustvo, ili dajte vaš savet.
Your name to display (optional):
Napomena: Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za slanje obaveštenja.
Anti-spam verifikacija (unesite ispod brojeve sa slike):
Da bi ovu verifikaciju u buduće izbegli, molimo vas da se ulogujete ili registrujete.

11 odgovora

0 glasa/ova
0

Dosta je ovih dana poopularna keto dijeta, 

Neki su smršali, ali ova veoma stroga dijeta može da vodi ka problemima pa i bolestima. 

Potrebno je možda i doktor da se uključi pre nego što se počne sa keto ishranom 

od

Sva iskustva na jednom mestu

Dobro došli na forum-blog-portal" Iskustvo". Iskustvo znači stečeno znanje, veštine i sposobnosti čoveka kroz razne primene teorije ili prakse. Wikipedia takođe opisuje iskustvo na sličan način. Iskustvo forum povezuje iskustva " teorija + praksa". Tu su korisni saveti, vesti, komentari i ideje, najbolji recepti, oglasi, servis, razmena linkova, odgovori na sva pitanja (kako, šta, gde, kuda, koliko)? Razmena linkova se obavlja objavom teksta na sajtu, pri čemu vaš tekst sa linkom treba da zadovolji kriterijume sadržaja (koristan i informativan tekst za čitaoce). Ovo je otvoreni direktorijum za razmenu iskustva, korisne ocene i sugestije čitaoca.

Slična pitanja

+1 glas
2 odgovora
postavljeno Nov 14, 2016 u Internet, Web, Marketing od Web master | 403 pregleda
258 pitanja
674 odgovora
825 komentara
240 korisnika