Dobrodošli na forum "Moje iskustvo". Postavite pitanja, dajte odgovore i besplatno razmenjujte iskustva.
+1 glas
440 pregleda 1 1
Od kako je termin "black friday" postao popularan i kod nas baš kao i noć veštica, nije mi se dalo da nešto često obilazim velike tržne centre u nadi da ću pronaći nešto jeftino. Uglavnom sve što mi treba kupim radnim danima u radnjama na bulevaru ... itd.

Međutim, na nagovor prijatelja krenuo sam u jedan popodnevni šoping do obližnjeg Big Fešn (big fashion) shopinh centra na Karaburmi. Najpre, pronaći parking je teško, sve je popunjeno od podruma do vrha zgrade, svi nivoi. Kada smo krenuli da obilazimo radnje meni se u glavi vrtelo sve od cena koje vidim ... pa porveravam po par puta da li dobro vidim da košulja košta 3900 dinara a pre popusta iliti redovna cena je 8500 din !!!

Očigledno je samo jedno, da se unapred dignu cene za 50% a sada daju na popustu od 30%. Nema nikakve logike da su patike koštale 12.000 dinara kada te iste sada u Đak sportu koštaju regularno 8000 din. Sniženja nema već je sve marketinški trik da se zavaraju oči dok stvarna cena nije istaknuta.

Ovom narodu su baš nedostajali ogromni šoping centri u kojima baš sve ima, samo treba pripremiti džep za taj crni petak - "blek frajle seksi hend" što bi rekla komšinica i bog da te vidi.

Sve u svemu, popusti ne postoje kod nas, sve je namešteno tako da samo izgubite vreme, možda ponešto kupite ali bićete razočarani jer niste dobili ništa jeftinije od onoga što već plaćate po redovnoj ceni bilo gde.
u Društvo od | 440 pregleda
   

Vaš odgovor

Odgovorite na ovo pitanje, pitajte, postavite svoje iskustvo, ili dajte vaš savet.
Your name to display (optional):
Napomena: Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za slanje obaveštenja.
Anti-spam verifikacija (unesite ispod brojeve sa slike):
Da bi ovu verifikaciju u buduće izbegli, molimo vas da se ulogujete ili registrujete.

1 odgovor

0 glasa/ova
0
Nije bitno, za par procenata ako uopšte postoji popust dobro dođe da se ponešto kupi, Fora jeste u marketingu i marketinške akcije su zapravo način opstanka u surovom svetu konkurencije.

Meni uopšte nije jasno da je Srbija tako siromašna zemlja gde proizvodnje nema, gde samo usluge rade a pri tome svi voze skupa kola i kafići su prepuni ... a takođe i teretane, svi su nabildovani, i muška i ženska populacija ... nešto nije u redu. Ako to imamo u vidu, onda izlazak u kupovinu kada je petak, pa još taj black friday onda ima smisla.

Ja uvek pitam za popust kada kupujem, bilo da je pijaca, radnja, piljara, osim u ovim većim lancima i marketima gde je logično da nećete ostvariti nikakav popust - može se dobiti nalepnica za lego ili tiganj u maxi-ju :).

Iskreno, nisam za kupovinu kada baš svi idu petkom kada je gužva jer tu jednostavno ne možete da kupite ništa pametno a da bude jeftino.
od

Sva iskustva na jednom mestu

Dobro došli na forum-blog-portal" Iskustvo". Iskustvo znači stečeno znanje, veštine i sposobnosti čoveka kroz razne primene teorije ili prakse. Wikipedia takođe opisuje iskustvo na sličan način. Iskustvo forum povezuje iskustva " teorija + praksa". Tu su korisni saveti, vesti, komentari i ideje, najbolji recepti, oglasi, servis, razmena linkova, odgovori na sva pitanja (kako, šta, gde, kuda, koliko)? Razmena linkova se obavlja objavom teksta na sajtu, pri čemu vaš tekst sa linkom treba da zadovolji kriterijume sadržaja (koristan i informativan tekst za čitaoce). Ovo je otvoreni direktorijum za razmenu iskustva, korisne ocene i sugestije čitaoca.

Slična pitanja

+1 glas
4 odgovora
postavljeno Mar 24, 2018 u Saveti od GameName (190 poena) | 3,375 pregleda
0 glasa/ova
0 odgovora
postavljeno Dec 16, 2017 u Društvo od moderna veza | 158 pregleda
+1 glas
1 odgovor
postavljeno Apr 26, 2019 u Građevinske usluge od Stopsol | 188 pregleda
0 glasa/ova
4 odgovora
postavljeno Nov 3, 2017 u Razna iskustva od Maja | 2,822 pregleda
267 pitanja
725 odgovora
842 komentara
221 korisnika