+3 ocene
10.5k pregleda
u Ishrana od (16.7k poena)
ponovo tagovano od

Poštovani, ako ste konzument piva i imate bilo kakvo iskustvo sa tradicionalnim  ukusom piva, valjda vam nije promaklo sledeće:

1. Piva skoro mesečno menjaju arome i ukuse. Čas su gorka, čas kisela ... čas teraju na podrigivanje pa i na mučninu u stomaku i nered po kući. Kontrola kvaliteta je pojam koji u Srbiji nema nikakvog značaja.

2. Cena piva kod nas je astronomska u odnosu na evropu. Plaćamo pivo koje je skuplje nego na Oktobar Fest-u u Minhenu. Ali, tamo se barem zna šta piješ u krigli od litre. Piju se jaka piva, punog ukusa, prepoznatljivog mirisa.  Ovde kod nas je pitanje od kakvih sastojaka prave pivo, kakav je kvalitet vode i kakve sve dodatke sipaju u pivo te izazivaju mučninu, glavobolju i gasove kod konzumenata.

Konkretno, Zaječarsko pivo u Zaječaru, u onim, takozvanim "zidarskim flašama" je bio do skoro pun pogodak. Ali zaječarsko pivo van Zaječara nema ama baš nikakav ukus. Sada već jako podseća na MB koje ima neku tužnu aromu. MB pivo ne verujem da neko kupuje jer ima neprijatan ukus. Ali, da li je moguće da je Zaječarsko pivo sada, početkom oktobra 2013, u svojim flašama od 2 L dobilo novu punionicu u Novom Sadu gde se puni i prodaje po diskontima pića i marketima širom Srbije MB u ambalaži starog i poznatog "Zaječarca". Definitivno bi o ovome trebalo obavestiti obe pivare, da ne obmanjuju kupce. Nije problem da se u flašama zaječarskog piva pakuje MB, ali o tome bi trebalo da se obaveste kupci, jasnom etiketom ili natpisom na flašama. S druge strane, čemu sve to ? Voda u Novom Sadu nikako ne može da se poredi sa vodom u Zaječaru. Obzirom da je voda u Zaječaru veoma kvalitetna, otuda, uz odličan recept za pivo i veoma kvalitetan ukus piva. To, na žalost nije slučaj u Novom Sadu. Možda bi bilo bolje kad bi samo takva Minakva uzela flašu piva u svoje ruke.

Jasno je da zbog manjeg kapaciteta proizvodnje Zaječarsko pivo prinuđeno na proširenje proizvodnog kapaciteta. Ali, proširenje kapaciteta u vidu izmeštanja proizvodnje u razne delove Srbije je generalno loš potez i samo dovodi Zaječarsko pivo u lošu poziciju i pitanje do kada će se isto kupovati. Konkretno, u Beogradu, više i ne pomišljamo da kupimo zaječarsko jer je gorko, nadima i zaista ima aromu mirođije i lavande. U početku je bilo ok, ali evo, od letos je iskvareno i ne liči na ništa. Tera na povraćanje, mučninu, od par flaša kreće gorušica i kiselina davi.

Ako je neko primetio nešto slično, bilo bi dobro da o tome malo diskutujemo. Da li je zaječarsko pivo van zaječara zaista  MB pivo ?

zaječarsko pivo original zidarska flaša        niskopasterizovano zaječarsko pivo

Usput, pored pomenutog zaječarsko u Zaječaru, dobar ukus imaju još jedino: Badvajzer (do nedavno bespovratne flaše - sad se plaća kaucija),  Löwenbräu iz Bavarske - sad polako počinje da liči na čaj od Lipe. E, sad opet, nikako ukus piva iz Apatina se ne može meriti sa onim originalnim, bez obzira na licence i sve ostalo. Original pivo je original i pije se tamo gde je i rođeno. Kako može Nikšićko pivo biti dobro kad se puni u Vojvodini ? Zašto se piva pune tamo gde nema dobre pijaće vode ? Čudno.

U sledećoj anketi molimo vas da budete krajnje transparentni i ocenite pivo koje vam se najviše dopada.

Podrazumeva se, morate biti registrovani član ovog sajta da bi glasali.

### nije pronadena nijedna anketa!
od
Novo Zaječarsko pivo je odlično. Popravljen je ukus i aroma, nema davljenja niti gorušice. Osatlo je na 4,5% alkohola ali je to sasvim ok. Ima malo i dalje razlike između piva u ZA i ovog iz NS ali je smanjena.
od
+1
Ipak Lav pivo i Apatinsko pivo kao i Nikšićko pivo imaju gorak ukus i nisu uopšte dobra za želudac. Ova piva u količini većoj od 2 L / 1 h (4 flaše po satu) izazivaju gorušicu. Provereno da se radi o hemiji i nešto niža cena apatinca je samo navlakuša.
od
+1
Zaječarsko je Ok, ali pazite drugari.

Kupujte pivo samo u podrumu pića - zašto ?

Zašto da platimo 60 - 80 dinara skuplje flašu piva od 2 L ?

Kako ?

Lepo, Maxi, IDEA, DIS, IntereX ... itd, staln reklamiraju akcije, mućkaju s cenama, i varaju nas cenama.

Recimo, Nikšićko pivo 2L u Maxi košta 246 dinara, a u podrumu pića Tim 99 je svega 200 din. APatinsko pivo u podrumu je 167 din, u veletrgovinama 200 din. Jelen pivo u podrumu je 187 din, a u Maxi 240 dinara.

Ovo samo ukazuje na obavezno praćenje cena i uštedu.

Ispada da je pivo najskuplje piće u Srbiji, i ako nemamo pivo ni ispod minimum minimuma kvaliteta.

Žalosno kako nas ova država obmanjuje time što dozvoljava da veletrgovine manipulišu cenom istog artikla kako žele.
od (16.7k poena)
Zaječarsko pivo se popravilo i sada je na nivou od ranije. Do skoro ga nije bilo u Beogradu u starim "zidarskim flašama". Sada ga ima, cena je ok a kvalitet piva odličan !
od (16.7k poena)
Zaječarac se nije popravio. Pivo koje se proizvodi i puni / pakuje u Zaječaru je daleko boljeg kvaliteta nego ovo novo iz Novog sada. Novi Sad nema nikakvu vodu pa je i pivo loše i teško pada na želudac.Međutim, jedan lik iz ZA koji živi blizu pivare kaže da je ranije ta pivara mirisala na hmelj, kvasac ... lepo a danas na hemiju, tako da su sva piva čista hemija, aromatizacija i navlakuša za široku masu pivopija.

Molimo Vas da se ulogujete ili registrujete da bi ste odgovorili na pitanje.

2 odgovora

0 ocene
od (16.7k poena)

Zaječarsko pivo prema jednoj anketi koju smo sproveli u nekoliko supermarketa i par poznatijih podruma pića širom Beograda i na nivou Srbije zauzima prvo mesto po potrošnji. Takođe, na letu u avionima WizzAir-a se može kupiti zaječarsko pivo u limenci zapremine 0.25 odnosno 0.33 L. Uglavnom su ljudi veoma zadovoljni kvalitetom i ukusom piva, pri čemu je i cena piva veoma prihvatljiva (trenutno oko 50 dinara flaša piva od 0,5 L).

0 ocene
od
Probao sam zaječarsko pšenično pivo i mogu vam reći da mi se uopšte ne dopada. Kupio sam čak 5 flaša u Maksiju i jedva sam uspeo da popijem jednu čašu. Ponudio sam i gostima kod mene i oni su rekli da je čudno pivo i da ne može da se pije ... pa stoga mislim da je pšenično (belo) pivo čist promašaj !

Popularna iskustva


Dobrodošli na blog-forum Moje iskustvo ? Postoje razni tipovi iskustava, a o tome Wikipedia najbolje opisuje svako ponaosob. Moje iskustvo online svakodnevno objavljuje nova i korisna iskustva sa raznim proizvodima, alatima, uslugama, a svako vaše novo iskustvo je dobrodošlo!

360 pitanja

973 odgovora

942 komentara

226 korisnika

Slična iskustva

+1 ocena
0 odgovora 93 pregleda
postavljeno Okt 24, 2023 u Ishrana od milošmi (300 poena)
0 ocene
3 odgovora 1.3k pregleda
postavljeno Nov 27, 2021 u Ishrana od iskustvo (16.7k poena)
+1 ocena
0 odgovora 1.1k pregleda
+1 ocena
4 odgovora 1.0k pregleda
+2 ocene
1 odgovor 1.1k pregleda
postavljeno Okt 10, 2013 u Recepti od iskustvo (16.7k poena)
...