+1 ocena
809 pregleda
u Domovi zdravlja od

Najgore moguće iskustvo sam stekla u domu zdravlja Zvezdara. Naime, vi nemate način da se lečite kod svog izabranog lekara osim ako jedino nemate ili imate zatvor.

Inače, pošto sam išla privatno u  VIZIM-u na pregled jer me u DZ Zvezdara nisu primili kada sam rekla da me boli grlo i zapušeno mi je uvo. Već na šalteru u DZ sestre su jako neprijatne, maltene kada kažete da imate neki problem sa grlom, ne daj bože da imate temperaturu, kijavicu ili kašljete, odmah su to za njih tamo simptomi korone (covid-19) i izbace vas napolje iz DZ. Lekar neće da vas primi i samo vam kažu, vi niste za ovde nego idite u Covid ambulantu na testiranje, imate gore "Severac" ili "DZ Miirijevo".

Ja kažem da sam bila privatno kod lekara u VIZIM- u i da sam dobila terapiju "Panklav" a dijagnoza je akutni sinuzitis. Uz to sam uradila i test na koronu i negativan je. I to ne pomaže. Kažu da oni ne otvaraju bolovanje u DZ Zvezdara već to radi isključivo kovid ambulanta.

Ali, ja nemam koronu gospodo ... evo vam i napismeno. Ne može, prizna se samo negativan test iz njihove državne ambulante kažu. Pitam, jel zaista tako i jel to zakon tako kaže ili su izmislili ... na šta mi sestra kaže, pa evo probajte kod doktorke sa knjižicom ali ne verujem da će vas primiti jer je velika gužva celog jutra bila ...

Ispred mene 3 žene koje se žale na mokraću i na zatvor, uglavnom stomačni problemi ... i njih doktorka proziva, sva važna koliko je ona doktorka za zatvor. Psujem u sebi sama i struku i lekare i izabrane i neizabrane. Meni je potrebno samo da se otvori bolovanje na osnovu izveštaja koji imam ...

Ne može. Mora da me pregleda izabrani lekar, ali moram da lažem da imam zatvor ili zanokticu kako bi me primila u ordinaciju.

Ušla sam na kratko kada su svi otišli, pred kraj radnog vremena 12h tačno je bilo ... i doktorka me je oduvala samo tako. Kažem, izvinite sa šaltera me šalju da vas pitam ... znam znam šta hoćete, ne mogu zaista da vas primim, ja se ovde raspadam kaže, od jutros ne znam koliko sam pregleda imala ... ok, ali tek je 12 sati ? Izađite napolje ... dođite sutra u 7h ujutru i videćemo.

Tako da, ne znam šta da kažem. U ovoj faking državi, čovek ne sme da se razboli ili ako se razboli onda može samo da ima proliv, gasove, retku ili trvdu stolicu ... itd. Ako ima kijavicu ili kašlje, ako ima ili nema temperaturu ... to je sve korona.

To je sve gospodo dno dna odavno, a ovo je sada samo površina od fekalija u kojoj se svi bućkamo i hvatamo vazduh da bi smo preživeli. Udavljeni u fekalijama društva upali smo i u zdravstveni problem - najgori mogući ! Plaćamo zdravstveno osiguranje a ne možemo da se lečimo jer u tim DZ sede neradnici. Svaka čast ako znate nekog doktora koji je ok. Ja znam, ali ta doktorka je stalno na bolovanju i nikako ne mogu doći do nje.

Sve u svemu, čisto da znate da ako planirate da se pregledate u DZ Zvezdara, najbolje je da se pretvarate da vam nije ništa i bićete pregledani. Naravno, moraćete da prođete kroz torturu od strane sestara koje isto tako zakasuju sa kartonima i koje apsolutno ne rade baš ništa više od toga!

Prslo je zdravstvo, prsli su ljudi i teško nama u narednim godinama. Imam i dokaz da sam u pravu jer je sestra uspela sve da snimi kako se iživljavaju nadamnom (bolesnom) nadobudni zdravstveni radnici. Privatno je mnogo bolje lečenje, prijatniji su doktori, higijena je odlična ... cena je prihvatljiva ali eto, nisam znala da va privatno doktor ne može otvoriti bolovanje - to je već moj problem.

Molimo Vas da se ulogujete ili registrujete da bi ste odgovorili na pitanje.

3 odgovora

0 ocene
od
Bitno je samo da je korona, a koga briga da li je neki drugi virus u pitanju. Nama je klinac iz vrtića doneo neki virus koji razara nos i grlo ... Najpre je on imao temperaturu 38.5 dva dana ... jedva smo je obarali. Dobio je terapiju od pedijatra u DZ Zvezdara  - Amoksicilin. I to je rešilo primarni problem. Naknadno je imao samo kašalj i pomalo kijavicu ... sporadično. Nas je to isto, samo bez temperature (peckanje u nosu, bol u grlu, zeleni slajm i slina zelena sa sukrvicom - čak i krv) zadesilo tačno posle 5 dana ... i otišli smo da se testiramo na covid-19 ... negativno !!! Dijagnoza je "akutni sinuzitis". Terapija Panklav i dosta vitamina ... prošlo sve. Dakle, u  Zvezdarskom domu zdravlja jedino lepo radi pedijatrija. Vrlo stručne lekare imaju. Ono gore za odrasle je cirkus ... haos, naplašeni lekari i sestre ... javašluk i nerad. Raspadaju se da, vidi se to, šetkaraju se usporeno od vrata do vrata, domunđavaju, tračare ... od posla oko pacijenata nema tu ništa. Moje iskustvo je 0 sa lekarima u dz ... zato redovno idem prinvatno, uglavnom euromedik ili milenijum.
0 ocene
od
Ne bih se baš složio sa vama jer lično znam par odličnih lekara opšte prakse. Moje iskustvo opovrgava vaše navode koje nisu na mestu. Ja uglavnom zakažem pregled i nemam problem sa čekanjem. Dok nisu uveli zakazivanje, čekao sam jer matorci prave problem, ulaze non-stop u fazonu "samo nešto da pitam" i tako u krug. U takvim okolonostima doktor gubi koncentraciju, nervira se sigurno jer radi isprekidano. Od kako je počela korona pandemijja, lekari malte ne ne prave pauzu, rade stalno. Sestre na šalteru za prijem pacijenata imaju pauzu od 10.00h - 10.30h i to znam da poštuju ! Sve u svemu, Zvedara je velika opština i Dom Zdravlja Zvezdara je kompleksan sistem koji prima mnogo pacijenata. Imaju odlične lekare i to trvrdim i potpisujem. A vi ste samo verovatno naišli u nezgodnom trenutku kada je ili bio kraj radnog vremena ili vas je nešto drugo iznerviralo u međuvremenu. Svako dobro.
0 ocene
od
Ma to uopšte nije tačno. Ja zovem recimo od ujutru u 7h, pa probam opet u 9h pa u 11h pa tek mi se jave oko 12.30h ... kad odem tamo i pitam zašto se ne javljaju kažu mije moguće, evo, pogledajte da se javljamo, da se ne javimo onda ne bi bilo ovoliko kartona ovde ... pravda se mala matora sestra a  meni kaže da moram da budem uporan. Ja po prirodi uopšte nisam upran ali spazim da im je slušalica podignuta i spuštena sa strane, i ja zovem i pitam tu matorku zašto se ne javljaju sada jer evo zovem ... juuuu slušalica nije lepo spuštena. Kulira me i doktorka i ne proziva me namerno jer su joj kompjuterski javili da me odugovlači ... zato što sam im preko vizira rekao sve što bi i svako od vas. Tako da, bezobrazluk, javašluk, nerad, nedisciplina, drskost ... sve u jednom je opis za sestre u dz zvezdara. Treba primiti mlađe, lepše, brže, visprenije ... jer ipak i one moraju da imaju neki osmeh i da leče osmehom a ne da streljaju pacijente. Svaka im čast.

Popularna iskustva


Dobrodošli na blog-forum Moje iskustvo ? Postoje razni tipovi iskustava, a o tome Wikipedia najbolje opisuje svako ponaosob. Moje iskustvo online svakodnevno objavljuje nova i korisna iskustva sa raznim proizvodima, alatima, uslugama, a svako vaše novo iskustvo je dobrodošlo!

360 pitanja

973 odgovora

942 komentara

225 korisnika

Slična iskustva

+2 ocene
0 odgovora 1.8k pregleda
0 ocene
0 odgovora 477 pregleda
postavljeno Sep 20, 2022 u Domovi zdravlja od Ljubica davidović
...