Dobrodošli na forum "Moje iskustvo". Postavite svoje iskustvo ili razmenite iskustva sa svima online!
+1 glas
142 pregleda 1 3

Poliranje farova na autu nije komplikovano ako se ima dobar alat i pasta za poliranje.

Međutim, poliranje fara pastom za zube mi je najgluplja moguća ideja koju sam pročitao na mnogim forumima i portalima koji prepisuju gluposti jedni od drugih!

poliranje farrova
Prvo i prvo, far ako nije izgreban nije ni potrebno da se polira već se samo opere ili obriše čistom pamučnom krpom. Vremenom se na staklu nakupi prljavština, tvrdokorni sloj masnoće i mrlja od buba, koji se teško može skinuti i puškiranjem pa i klasičnim pranjem sunđerom. Često će trebati neko jače, abrazivno sredstvo za skidanje prljavštine sa farova.

Ako ipak postoji zamućenje na faru/farovima, žutilo ili kao da je far šmirlan onda tu sigurno neće pomoći pasta za zube pomešana sodom bikarbonom.

Za poliranje fara da izgleda kao nov, kristalno čist i proziran, trebaće vam fina šmirgla 1500, 2000, 3000, pa i 4000. Nakon šmirglanja, sledi superfino poliranje pastom za tu namenu.

Pasta za poliranje fara može se kupiti u tubici recimo K2 lamp doctor, ima i Sonax, možete jeftinije proći ako odete u farbaru ili prodavnicu auto lakova gde se prodaju brusni papiri, polirke, sunđeri, auto kozmetika, paste. LAV auto ima tako nešto.

Imam iskustvo sa poliranjem, ručno i mašinski i sve fore i fazone bih mogao da vam pokažem a nikako kažem ili napišem. Svakako da nije nikakva nauka trljati i trljati dok ne padnete u nesvest.

Znači, zaboravite na kaladont varijante, pastu za zube koristite samo za zube a soda bikarbona ima neke druge namene. Čitajući razne vesti i savete sa raznih portala gubićete samo vreme i nećete uraditi ništa. Kad se samo zapitam koliko saveta ima u vezi medicine, zdrave hrane ... itd, kosa na glavi da se digne čoveku !

u Automobili od | 142 pregleda
   

Vaš odgovor

Odgovorite na ovo pitanje, pitajte, postavite svoje iskustvo, ili dajte vaš savet.
Your name to display (optional):
Napomena: Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za slanje obaveštenja.
Anti-spam verifikacija (unesite ispod brojeve sa slike):
Da bi ovu verifikaciju u buduće izbegli, molimo vas da se ulogujete ili registrujete.

3 odgovora

0 glasa/ova
0
Ručno poliranje farova traje dugo. Polirka bilo kakva će brže izpolirati svetla ali tu vam treba iskustvo. Jako dobra zaštita oko fara krep trakom iz vise slojeva. Polirka po mogućstvu mala ekscentrična. Šmirgla 800,1000,2000 i 3000. Pasta kvalitetna. Sundjer za poliranje farova moze medium ali preferiram profi varijante sundjera koji “režu” fino i bez muke. Sve dok ne dobijete kristalno čiste farove trljajte i polirajte uporno. Nikakva nauka, samo strpljenje i efekat će biti zagarantovan!
od
0 glasa/ova
0
Hteo sam da poliram farove i sve sam radio postupno. Probao sam i polirkom-masinski i rucno smirglom poliranje i nisam uspeo.  Cak mi se cini da je sad gore stanje farova nego pre. Mozda je problem u sundjeru za poliranje ili pasti koju sam kupio u radnji “Pulena”, mada ne bi trebalo jer je original Sonax pasta uzeta. Moracu ipak da gledam kako se to radi pa da ukradem zanat :).
od
0 glasa/ova
0

Poliranje farova najbolje u Beogradu radi majstor Vlada. To je na Zvezdari, Dimitrija Tucovića 92. Jedini problem je što je uvek majstor u gužvi jer radi auto limariju, lakiranje automobila, farbanje, sređivanje limarije i branika ... itd. Možete pogledati za kontakt na linku  Majstor auto limar Vlada Beograd

od

Sva iskustva na jednom mestu

Šta znači iskustvo ? Najpre, dobro došli na forum" Iskustva". Iskustvo znači stečeno znanje, veštine i sposobnosti čoveka kroz razne primene teorije ili prakse. Wikipedia takođe opisuje iskustvo na sličan način. Iskustvo blog povezuje iskustva " teorija + praksa". Najbolje iskustvo je ono od strane korisnika koji iskreno želi da ga podeli sa nama! Tu su korisni saveti, vesti, komentari i ideje, najbolji recepti, oglasi, servis, razmena linkova, odgovori na sva pitanja (kako, šta, gde, kuda, koliko)? Razmena linkova se obavlja objavom teksta na sajtu, pri čemu vaš tekst sa linkom treba da zadovolji kriterijume sadržaja (koristan i informativan tekst za čitaoce). Ovo je sajt za razmenu iskustava, ideja, korisnih informacija i sugestija.

Slična pitanja

+1 glas
1 odgovor
postavljeno Apr 28 u Društvo od Dragoljub | 38 pregleda
+1 glas
0 odgovora
postavljeno Dec 6, 2019 u Saobraćaj od Milan Jovanovic | 368 pregleda
0 glasa/ova
0 odgovora
postavljeno Mar 9, 2019 u Razna iskustva od Jelena G | 323 pregleda
306 pitanja
800 odgovora
857 komentara
218 korisnika