Dobrodošli na forum "Moje iskustvo". Objavite svoje iskustvo ili razmenite iskustva sa svima online!
+3 ocene
1.4k pregleda
Novi paket mera Vlade Republike Srbije za racionalizaciju troškova i uštede kao neminovnost donosi i povećanje PDV-a na računare i opremu. I, kao i uvek do sada, trgovci najverovatnije neće čekati 1. januar 2014. god., da povećaju cene proizvoda.

Porast PDV-a na računare početkom 2014  bi definitivno značilo još jedan direktan udarac na plitak džep građana Srbije. Novi paket mera koji je predstavila Vlada, koja je recimo računare nazvala "neegzistencijalnim dobrom" , prevešće iste iz niže u višu kategoriju. Što praktično znači poskupljenje računara i računarskih komponenti za oko 10%. Ako su računari luksuz i ako su neegzistencijalna dobra, čemu onda sva priča i o velikoj potrebi za IT stručnjacima kod nas? Čime će to država pomoći omladini da se zadrži u zemlji, računarski se opismeni i doprinese sveukupnom boljitku ?

Prema rečima ministra, povećanje PDV-a, ne samo na kompjutere, nego i na ostala (egzistencijalna) dobra je neminovnost. Međutim, svi dobro znamo da je PDV na mnoge proizvode već više puta povećan. Ovime će se samo nastaviti agonija u kojoj se nalazi stanovništvo koje je na ivici egzistencije.

 

Kakav je vaš komentar na ovakve poteze i pakete mera u vidu povećanja PDV-a  ?
u Ekonomija, banke, pošta od (13.4k poena)
ponovna kategorizacija od | 1.4k pregleda
0
PDV na računare i delove je nedopustivo. Čime smo mi to zaslužili da plaćamo kompjutere skuplje nego u EU ? Sve više mi ova zemlja liči na karantin sa dobrom izolacijom od pravih saznanja. Povećanje pdv-a nije opravdano ali ko to može da spreči  ?
0
Kada bi svi ovi vladari u vladi prestali da muzu naš narod i smanjili sebi astronomske plate, valda bi nešto ostalo i za nas. Prima se više plata, radi se u više odbora, mućka se sa svim i svačim i sve to - sav taj novac ide vani naravno jer niko nije lud da u Srbiju dočeka penziju sa sumnjivim parama. :D. Oprostite ako smeta što pišem ovako nepristojno i uvredljivo (obrišite komentar ako nije na mestu), ali mi nije jasno kako bre skoro 5 miliona ljudi ćuti i ne reaguje na poskupljenje, povećanje PDV-a, goriva, struje, grejanja, cene  hrane i životnih namirnica ? Mi izgleda zaista nismo normalna nacija ili smo pod jakom narkozom ?
0
Obična pljačka. A ionako je bila mala prevara jer nisu sve komponente bile na 8% već smao neke i celi računarski sklopovi, dobro netbook i laptopovi jesu. Nakupovala vlast za sebe i svoje, pa sad da dignu cene za sirotinju, pa kad budu trebali da menjaju opet će da spuste... bar se nadam.  :D
0
Pratim forume pa i ovaj ... i lično smatram da dranje naroda kroz PDV ubija svaku motivaciju da se krene napred. Oduvek su kompjuteri bili skupi ali čemu to dizanje PDV-a usred ovako loše finansije u državi ? Lepo je njima u fotelji, dobro ste rekli ali oni ne umeju da koriste laptop - valjda to primećujete i na TV-u. Gledaju u PC kao milka u trafostanicu :D
0
Ja cu svoje misljenje izraziti na izborima, posebno jer je ovo samo jedan u nizu mudrih poteza nove a uskoro vec bivse vlasti.

Vaš odgovor

Odgovorite na ovo pitanje, pitajte, postavite svoje iskustvo, ili dajte vaš savet.
Your name to display (optional):
Napomena: Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za slanje obaveštenja.
Anti-spam verifikacija (unesite ispod brojeve sa slike):
Da bi ovu verifikaciju u buduće izbegli, molimo vas da se ulogujete ili registrujete.

Sva iskustva na jednom mestu

Šta znači iskustvo ? Najpre, dobro došli na forum" Iskustva". Iskustvo znači stečeno znanje, veštine i sposobnosti čoveka kroz razne primene teorije ili prakse. Wikipedia takođe opisuje iskustvo na sličan način. Iskustvo blog povezuje iskustva " teorija + praksa". Najbolje iskustvo je ono od strane korisnika koji iskreno želi da ga podeli sa nama! Tu su korisni saveti, vesti, komentari i ideje, najbolji recepti, oglasi, servis, razmena linkova, odgovori na sva pitanja (kako, šta, gde, kuda, koliko)? Razmena linkova se obavlja objavom teksta na sajtu, pri čemu vaš tekst sa linkom treba da zadovolji kriterijume sadržaja (koristan i informativan tekst za čitaoce). Ovo je sajt za razmenu iskustava, ideja, korisnih informacija i sugestija.

Slična pitanja

+1 ocena
1 odgovor
postavljeno Avg 1, 2019 u Zdravlje, opšta pitanja od Miloš | 293 pregleda
0 ocene
0 odgovora
+1 ocena
4 odgovora
+1 ocena
3 odgovora
postavljeno Jan 17, 2017 u Web dizajn i SEO od Marko IT,IT bgd | 661 pregleda
314 pitanja
827 odgovora
863 komentara
218 korisnika