menu search
brightness_auto
more_vert

Eto, da i ja iznesem jedno moje iskustvo u vezi pretrage na internetu.

Naime, stalno tragam za nekim člancima oko vinarija, jer sam i sam degustator vina / diplomirani :).

Naime, kada u pretrazi na Google.rs ukucam recimo "kiselo vino" odmah na prvom mestu mi izlazi stalno neki ruski sajt hor.sadfans.ru i to pre sajta vino.rs.

Ali to ne bi bio problem da i još za neke pojmove opet izlaze ruski sajtovi sa beskorisnim informacijama. Dakle, treba ukloniti uopšte takve beskorisne prevode i kopirane tekstove. To Google uopšte nije radio poslednjih godina koliko primećujemo. Ne bavi se više time i eto prioritet daje ru sajtu u odnosu na rs. Pa dragi moji ameri, gde vam je tu etika i vaš neki profesionalizam ... mozda vam je u podrumu neki rus zarobljen i hakuje vam sistem protiv srbije ... ili zeli da pobegne u srbiju jer je ovde sada na snazi zlatno doba ?

Oni kao da prevode naš sajtove i to Google naravno aminuje i uzima kao dobro za nas ali apelujem na

GOOGLE.RS

... molim vas zaboga, ne skrnavite srpski jezik i kulturu i ne mešajte ruse i nas u isti koš ! Mi i rusi nismo isti i nikada nećemo biti isto. Ali ako to vi ne možete da razumete u redu je. Samo se rukovodite smernica koje i vi sami stalno objavljujete.

Ne dozvolite da vas baš toliko mrzi srpski narod zato što stalno brkate pojmove i regije i nacionalnosti.

Pa nismo mi, zaboga miloga indijanci i ne želimo da se ponašamo kao tirani. Mi volimo ameriku i američki narod i ne smeta nam što nas vi ne volite na taj isti način jer ne znate gde je ta mala Srbija mala, i nije mala jer je tri put ratovala.

Učinite nešto da se vaša svetska pretraga usaglasi lokalno i da tu nema rezultata od 1000 - 5000 km daleko ... samo zato što je neko kopirao tekst ... to vam je zadatak !

Hvala

thumb_up_off_alt 1 like thumb_down_off_alt 0 dislike

Molimo Vas da se ulogujete ili registrujete da bi ste odgovorili na pitanje.

2 odgovora

more_vert
Ruski sajtovi koriste nakon domena /bs i to najčešće Wordpress translate. Savim loš je prevodm mnogo njih je navodno programeri koji su iz rusije došli u Beograd i onda kucaju li kucaju tekstove, kopiraju sve i svašta ... i to na kraju ne liči na ništa. E, sad, Gugl to svakako indeksira ne znam kako i zašto ali opet kažem WP-Wordpress je miljenik i provlače se samim tim tekstovi i sve živo navodno da je predviđeno na srpsko govorno područje.

Savet je da pazite šta i kako otvarate od sajtova na vašem laptopu  ili desktop računaru pa i android ili ios telefonu. Mnogo linkova je praćeno od strane hakera koji jedva čekaju da vas upecaju naforu. Recimo, tražite jeftin bojler sa ugradnjom, e tu će vas sačekati mnogo sajtova sa kompletnim uputstvom kako da sami zamenite bojler bez da ukažu na neki srpski servis za bojlere recimo  ... a pozadina su u stvari ruski /bs domeni sa plagiranim tekstovima.

Nemam ništa protiv ali mi realno smeta takav nastup.
thumb_up_off_alt 1 like thumb_down_off_alt 0 dislike
more_vert

Google je sajt kao i svaki drugi sajt. Tačka. 

Google nije "internet" niti obaveza niti uslov. Odlično su se nametnuli svima i to je to.

Google zarađuje od oglasa, za uzvrat ima najbolji algoritam za rangiranje sajtova.

Algoritam kaže ovako: ono što ljudi čitaju ide na bolje mesto. Sajtovi koji imaju puno čitanog sadržaja jacaju u penju se u pretrazi.

Činjenica je da ti ruski sajtovi imaju veliki autoritet i zato se pojavljuju.

Činjenica je takođe da ako vino . rs odradi dobru optimizaciju sajta može da se pomeri iznad ruskih sajtova.

Oni mnogo rade na izgradnji sajtova. Zašto u popularnim kategorijama nema ruskih sajtova? Jer vlasnici sajtova rade seo optimizaciju ili plaćaju nekoga da to odradi umesto njih.

Globalno tržište. 

thumb_up_off_alt 0 like thumb_down_off_alt 0 dislike
more_vert
Naročito bode oči to što rusi kradu tekstove sa srpskih sajtova i preko Google translate sve objavljuju na svojim wordpreas / bs  … a još gore je kad neko umeće linkove u tekst kako bi pokazao kako se to radi SEO optimizacija  u Srbiji … užas. Kvalitet se gubi sa svakim takvim pisanjem i bezrazložnim linkovanjem!
thumb_up_off_alt 0 thumb_down_off_alt 0

Popularna iskustva


Dobrodošli na blog-forum Moje iskustvo ? Vaša iskustva su dobrodošla i mogu pomoći u pronalaženju korisnih rešenja i saveta. Mojeiskustvo.com non-stop objavljuje nova i korisna iskustva sa raznim proizvodima, alatima, uslugama, poslovima ... itd.

360 pitanja

973 odgovora

942 komentara

229 korisnika

Slična iskustva

thumb_up_off_alt 2 like thumb_down_off_alt 0 dislike
1 odgovor
thumb_up_off_alt 1 like thumb_down_off_alt 0 dislike
1 odgovor
thumb_up_off_alt 1 like thumb_down_off_alt 0 dislike
2 odgovora
thumb_up_off_alt 1 like thumb_down_off_alt 0 dislike
2 odgovora
thumb_up_off_alt 0 like thumb_down_off_alt 0 dislike
1 odgovor
...