Selidbe Milošević u Beogradu i vrlo brzo smo se...">
menu search
brightness_auto
more_vert

Selidba je u planu. Da li me neko iz svog iskustva može posavetovati u vezi selidbe? Naime, treba se preseliti iz stana u Beogradu u porodičnu kuću nadomak Beograda (10 km). Da li je bolje angažovati kamion i radnike za iznošenje stvari ili postoji neka firma koja radi selidbe uključujući i prevoz i uslugu nošenja recimo veš mašine, frižidera, ugaone garniture … itd, i lz stana u kuću ?

Svaki predlog je dobrodošao.

thumb_up_off_alt 1 like thumb_down_off_alt 0 dislike
more_vert
Moj savet ti je da platiš selidbu firmi koja se bavi selidbom. Iz iskustva znam, dva puta sam se selio i uvek je pukla kičma i iscimao sam drugare itd. Ovako ste mirni a jedino je vas zadatak da pazite da se nesto u toku selidbe ne osteti.
thumb_up_off_alt 1 thumb_down_off_alt 0

Vaš odgovor

Odgovorite na ovo pitanje, pitajte, postavite svoje iskustvo, ili dajte vaš savet.
Your name to display (optional):
Napomena: Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za slanje obaveštenja.
Anti-spam verifikacija (unesite ispod brojeve sa slike):
Da bi ovu verifikaciju u buduće izbegli, molimo vas da se ulogujete ili registrujete.

6 odgovora

more_vert
 
verified
Najbolji odgovor

Pozvao sam Selidbe Milošević u Beogradu i vrlo brzo smo se dogovorili u vezi prevoza stvari. Naveo sam šta sve želim da se preveze, krupne stvari uglavnom, takođe odakle se stvari iznose i gde se unose da ne bi bilo eventualija ... cena je brzo dogovorena.

Uz sve to, zaštita stvari u selidbi je bitna pa su mi preporučili da ne brinem jer imaju sve što treba za selidbe - folije, kartoni ... itd. Naravno, ono što se mora rasklopiti kao što je francuski ležaj i ugaona garnitura to je moj posao. Mada, smatram da bi to i oni mogli uraditi bez problema jer su profesionalci za selidbu.

Lično smatram da selidba treba da se poveri ipak ljudima koji taj posao rade zato što ga vole i to su izabrali kao svoj posao i tu nema dileme.

thumb_up_off_alt 1 like thumb_down_off_alt 0 dislike
more_vert

Sve agencije koje rade selidbe moraju da imaju uslugu koja te zanima, da unesu sve stvari. Možeš da se dogovoriš i da ti ih nameste, daš im ključeve pa dođeš kada bude gotovo. Što se tiče cena, evo jedan cenovnik, manje više svi su tu negde ako si vešta u  cenkanju možžda i spuste, ali neće puno. 

Možeš da uštediš tako što ćeš iznjmiti kombi u nekoj rent a car agenciji, pa ako imaš ko da diže stvari sami se preselite. Ali to je već cimanje. 

thumb_up_off_alt 1 like thumb_down_off_alt 0 dislike
more_vert
Odličan link! Taman cu pozvati da se dogovorimo oko cene i datuma selidbe. Ja sam sve već spakovala od sitnih stvari u kutijama. Ostale su samo krupne stvari i bela tehnika. Ali vazno mi je da ima ko to da sa drugog sprata donese do kombija prevoznika. To sam i trazila, kompletnu uslugu selidbe sa iznošenjem i unošenjem stvari - hvala puno !!!
thumb_up_off_alt 0 thumb_down_off_alt 0
more_vert

Kada se selimo, veoma važno je da se napravi plan selidbe. To znači sve staviti na papir i ići redom. Najpre se nabave kartonske kutije za selidbu, manje i veće. Ne bacajte novac na skupe nove kutije jer ćete ih i onako nakon selidbe baciti u reciklažu. Kutije možete nabaviti u obližnjoj trgovini, apoteci ili prodavnici auto delova. 

Dakle, prvo pakujete sve sitne stvari u kutijama prilagođene da što bolje stane i sav prostor bude iskorišćen.

Napakovane kutije lepite selotejpom i odlažete za transport. Sledi komadni nameštaj koji ćete zaštititi od oštećenja takođe kartonom i uviti u samolepljivu foliju. 

Za sam kraj u fazi preseljenja vam ostaju najteže stvari i bela tehnika. Frižider, francuski ležaj, ugaona garnitura, klavir, komoda, tv i akvarijum ako ga imate.

Zgodno je angažovati ljude koji se bave selidbom, imaju veći kombi ili kamion za selidbu. Uglavnom kombi prevoz nude profesionalci koji umeju sa stvarima, imaju rutinu i brzo rade iznošenje i unošenje stvari.

Cena nije velika a kičma vam neće stradati jer ste se već dovoljno iscimali oko pakovanja itd.

Da ne bi nužno bilo ispoštovana izreka “ko se seli taj se ne veseli”, olakšati sebi život u tom stresnom momentu puno znači. Sačuvana energija će vam dobro doći za novi početak!

thumb_up_off_alt 1 like thumb_down_off_alt 0 dislike
more_vert
Zimi niko skoro ne radi selidbe ili baš ako neko mora i zato cena selidbe ne bi trebalo da je ista kao u proleće ili leto. Proveriti nije teško kod više agencija ili privatnika koji rade profi selidbu, pa dogovor je moguć uvek koliko znam. Ja sam se selio tri puta kao građevinac koji ima alate, mašine i uvek nosim sa sobom i nameštaj ... znam da nije lako ali uvek nađem dobru full uslugu da mi kompletno sve iznesu i unesu da se ne cimam jer sam i onako umoran posle posla. Predlog je svakako da se angažuje neko ko radi selidbe profi, da ume sa stvarima i da ima ljude da to sve napakuju i raspakuju tamo u novom prostoru. Nije skupo, lako je i brzo ako naiđete na prave ljude!
thumb_up_off_alt 1 like thumb_down_off_alt 0 dislike
more_vert
Šta se dešava ako se u toku selidbe ošteti neka stvar, nameštaj ili skupocen uređaj ? Kako se nadoknađuje šteta nastala u toku transporta ? Koja vrsta garancije se daje kod prevoza stvari da ako dođe do oštećenja od strane prevoznika-selidbe naručilac bude zaštićen i bude mu nadoknađena šteta ?

Da li vlasnik stvari treba da tuži agenciju za selidbe radi nadoknade štete ili se to radi na licu mesta i po automatizmu ? Ko vrši procenu štete ?

Eto, otvorio sam novo pitanje za sve one koji žele odgovor na tako nešto. Ja nisam siguran da u Srbiji postoji baš profi agencija za selidbu stvari a da daje neku vrstu garancije.
thumb_up_off_alt 1 like thumb_down_off_alt 0 dislike
more_vert
Profi selidbe Milošević su najbolji u Beogradu kada treba selidba stvari po gradu ili iz stana u stan, kuću … itd. Rade sve moguće po pitanju prenosa stvari sa tačke A na tačku B. Eto,  uz ovu preporuku sa ove web stranice sam pozvala i vrlo brzo smo se dogovorili. Momci su sjajni, vredni, pedantni, umeju da začas razmontiraju stvari i nameste brzinski gde treba. Pravi profesionalci jednom rečju. Svaka preporuka !
thumb_up_off_alt 1 like thumb_down_off_alt 0 dislike

Popularna iskustva


Dobrodošli na forum Moje iskustvo ? Postoje razni tipovi iskustava, a o tome Wikipedia najbolje opisuje svako ponaoosob. Moje iskustvo svakodnevno objavljuje nova lična i korisna iskustva, a svako vaše novo iskustvo je dobrodošlo!

Slična iskustva

thumb_up_off_alt 1 like thumb_down_off_alt 0 dislike
3 odgovora
thumb_up_off_alt 1 like thumb_down_off_alt 0 dislike
4 odgovora
thumb_up_off_alt 1 like thumb_down_off_alt 0 dislike
1 odgovor
thumb_up_off_alt 3 like thumb_down_off_alt 0 dislike
16 odgovora
thumb_up_off_alt 1 like thumb_down_off_alt 0 dislike
1 odgovor
...