0 ocene
1.7k pregleda
u Softver od
ponovo tagovano od

Windows 11 je tek nedavno postao isto ono što i Windows 10, operativni sistem koji teži da zadovolji najširu populaciju korisnika koji pre svega koriste i ostale Microsoft proizvode. Čini se da su u tome uspeli, jer na testu se pokazalo da je Windows 11 odličan sotver !

E, sad, za vlasnike starijih laptopova i desktop računara, možda nije najzgodnije da odmah pređu sa Windowsa 8.1 ili 10 na 11, zato što možda neće raditi baš kako treba. To je u teoriji tako i sam Microsoft se ogradio od toga da će njihova jedanaestica biti podržana od strane slabih i starih računara.

Prednosti OS Windows 11

Lako se instalira i instalacija sistema traje kraće nego što je to kod Win 7,8,10. Brzina je vrlina ovog operativnog sistema čak i na prosečno jakim mašinama. Kada imate podešen Windows nalog na jednom računaru, na ostalima se vrlo lako povezujete kroz isti sistem.

U praksi, na laptopu marke HP, koji ima i3 procesor, sa 4 GB RAM, uz SSD 240 GB, bez neke naročite grafičke, uspeo sam da instaliram Win 11 brzo i lako.

Laptop radi fenomenalno, s tim što sam pustio da se uradi update, a zatim sam se zezao opcijama isključivanja ... itd.

Organizacija radne površine je super osmišljena, puno vidžeta, a uz malo truda vaš novi Windows može izgledsati u potpunosti kao stari.

Oni koji vole Windows 7, imaju softver koji se lako skida sa NET-a i kompletno radi vizualizaciju na želejni aero izgled.

Moje iskustvo sa ovim operativnim sistemom je odlično. Preporučujem vam da ga instalirate onda ako je vaš stari sistem već počeo da baguje ili je jednostavno vreme za instalaciju sistema od nule.

U svakom slučaju, ocena je 10/10, a jednostavnost instalacije i lakoća održavanja operativnog sistema Windows 11 su nešto što briše sve nedoumice čak i za korisnike koji su ispod proseka osnovnog poznavanja rada operativnih sistema.

Nedostatke nisam uspeo da pronađem iako na raznim forumima piše sve i svašta, realno su očekivanja možda i previsoka ali ako uzmemo u obzir da je ovaj sistem napravljen da bi radio brzo i maksimalno iskoristio resurse novije generacije računara, jasno je da će gejmeri i osobe koje se bave grafičkim dizajnom najviše i najbrže uvideti sve benefite koje je doneo Windows 11.

od (2.2k poena)
Windows 11 je najbolji operativni sistem do sada. Prethodni su bili dobri ali ih je po brzini i ostalim parametrima nadmašio novi ssitem.

Molimo Vas da se ulogujete ili registrujete da bi ste odgovorili na pitanje.

1 odgovor

+1 ocena
od
Novi laptopovi su itekako pogodniji za instalaciju Windowsa 11 pro, jer hardverski zahtevi su upravo ono što se u ovom operativnom sistemu ističe kao prednost. Dakle, sve performanse laptopa će biti daleko iznad proseka ako se na laptopu instalira Win 11 pro. Da ne pričamo o tome koliko gejmerskim laptopovima znači novi operativni sistem. Čak je i preporuka da se re-instalacija sistema uradi čim se primete problemi u radu računara. Sve ovo isto važi i za desktop računare. u poslednje vreme se sve više ljudi odlučuje na kupovinu klasičnog desktop PC kompjutera što je vrlo dobar izbor. Prednosti desktopa su velike a investicija nosi manji rizik. Svakako bi bilo dobro na novom desktop računaru pokrenuti Windows 11 !

Popularna iskustva


Dobrodošli na forum Moje iskustvo ? Postoje razni tipovi iskustava, a o tome Wikipedia najbolje opisuje svako ponaoosob. Moje iskustvo svakodnevno objavljuje nova lična i korisna iskustva, a svako vaše novo iskustvo je dobrodošlo!

362 pitanja

972 odgovora

940 komentara

220 korisnika

Slična iskustva

0 ocene
1 odgovor 501 pregleda
+1 ocena
5 odgovora 2.3k pregleda
+1 ocena
2 odgovora 639 pregleda
+2 ocene
1 odgovor 1.0k pregleda
+1 ocena
0 odgovora 36 pregleda
...