Dobrodošli na forum "Moje iskustvo". Objavite svoje iskustvo ili razmenite iskustva sa svima online!
+1 ocena
752 pregleda
Postovani,

u veoma nezavidnoj sam situaciji. Naime prije par godina sam posudio od prijatelja odredjeni iznos novca koji sam uredno vratio prema usmenom dogovoru. Nismo pravili nikakve ugovore nego je sve bilo na rijec. Znaci dug sam mu vratio.

Sada me zove i prijeti mi tuzbom ako mu ne vratim taj isti dug. Kada sam mu ja rekao da sam mu vratio dug i da mu vise nisam nista duzan, on je rekao to je bilo prije, jer mi nismo imali nikakav papir i sve transakcije su se obavljale na "ruke" i nemam nikakav dokaz da sam mu platio. Imamo samo par poruka kada sam ga pitao za posudjivanje i to je to. Svi dogovori su bili u 4 oka.

Znaci zanima me u slucaju da me tuzi, kome ce vise vjerovati? Nikada nije bilo nikakvih svjedoka da sam posudio od njega, a ni da sam mu vratio novac.
u Saveti od (230 poena) | 752 pregleda

Vaš odgovor

Odgovorite na ovo pitanje, pitajte, postavite svoje iskustvo, ili dajte vaš savet.
Your name to display (optional):
Napomena: Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za slanje obaveštenja.
Anti-spam verifikacija (unesite ispod brojeve sa slike):
Da bi ovu verifikaciju u buduće izbegli, molimo vas da se ulogujete ili registrujete.

2 odgovora

+1 ocena
Najbolji odgovor
Tužba će najverovatnije biti neosnovana jer nema svedoka osim vas i vaše izjave 1:1 su DA:NE. Za sud su potrebni pisani dokazi, papipri, a u nedostatku pisanih, mogu poslužiti svedoci. Takođe kao dokaz se mogu koristiti e-mail i slično. Obzirom da ste se u vezi pozajmice dogovarali u 4 oka, sud bez ikakvog svedoka ne može ništa. Uostalom, ako ste zaista vratili dug, izmirili prema zajmodavcu sve što ste uzeli, vama je savest mirna. Ima dosta primera gde oni koji daju novac na zajam kasnije tuže za vraćanje novca iako je novac vraćen. Poznata stvar. On se jedino može pozivati na kamatu, ali to već prelazi u zelenaštvo pa je on više u problemu. Neka neko od pravnika ipak malo ovo pogleda. Da li ste vi pitali nekog advokata / branioca za savet ?
od (13.4k poena)
selektovano od
+1 ocena
Hvala vam na odgovoru, zaista.

Nisam se ni skim kosultovao jos uvijek, jer me je tek sinoc zvao i to mi rekao, pa sam prvo preko interneta pokusao da nadjem nekakav savjet. Naravno da cu se kosultovat sa advokatom.

Kako sam vas razumio, posto nema nikakvih ugovora, papira i slicno nemam razloga za zabrinutost?
od (230 poena)
0
Baš tako. Važno je da Vi i On znate da ste izmirili dug.  Sve nakon toga je proizvod nekih drugih ljudskih nagona. Savet je da svakako popričate sa advokatom kako bi vam samo potvrdio mišljenje.
Na kraju krajeva, ako je taj neko toliko bezobrazan da vam dva puta naplaćuje dug, jednostavno samo recite:  "Ja vas i ne poznajem i nikakav novac nisam uzeo od vas i tačka".
:)

Ponekad na bezobrazluk treba odgovoriti istom merom.
0
Hvala vam :)

Sva iskustva na jednom mestu

Šta znači iskustvo ? Najpre, dobro došli na forum" Iskustva". Iskustvo znači stečeno znanje, veštine i sposobnosti čoveka kroz razne primene teorije ili prakse. Wikipedia takođe opisuje iskustvo na sličan način. Iskustvo blog povezuje iskustva " teorija + praksa". Najbolje iskustvo je ono od strane korisnika koji iskreno želi da ga podeli sa nama! Tu su korisni saveti, vesti, komentari i ideje, najbolji recepti, oglasi, servis, razmena linkova, odgovori na sva pitanja (kako, šta, gde, kuda, koliko)? Razmena linkova se obavlja objavom teksta na sajtu, pri čemu vaš tekst sa linkom treba da zadovolji kriterijume sadržaja (koristan i informativan tekst za čitaoce). Ovo je sajt za razmenu iskustava, ideja, korisnih informacija i sugestija.

Slična pitanja

+1 ocena
1 odgovor
+1 ocena
4 odgovora
postavljeno Mar 24, 2018 u Saveti od GameName (190 poena) | 4.0k pregleda
+1 ocena
1 odgovor
0 ocene
0 odgovora
+1 ocena
2 odgovora
314 pitanja
827 odgovora
863 komentara
218 korisnika