+1 ocena
5.7k pregleda
u Servis računara od
izmenjeno od

Ljudi, imam jedan čudan problem sa kompjuterom. Radi sve normalno i naiđe period od pola sata par puta mesečno ili nedeljno kada se sam gasi i paljenje je teško. Promenio sam napajanje i nosio računar u jedan pc servis u Beogradu gde su mi zamenili bateriju na matičnoj ploči. Radio je lepo mesec dana i evo opet isti problem se javlja.

Da li mi neko može pomoći na osnovu iskustva da pronađem kvar i kako da rešim to da se ne gasi više ?

iritira me jer često se desi da u pola kucanja nekog teksta u Wordu se ugasi i sve mi izbriše pa onda jovo nanovo moram sve. Primetio sam da se kućište računara greje previše.

Konfiguracija je Asus + AMD eight core CPU, 24 gb RAM. 

Hvala ! Žarko Aleksinac

Molimo Vas da se ulogujete ili registrujete da bi ste odgovorili na pitanje.

2 odgovora

0 ocene
od (16.7k poena)

Žarko, računar se može gasiti zbog više razloga. Najpre ovo poslednje što ste naveli da se greje kućište ukazuje na to da morate da ga malo rashladite. Možda će biti dovoljan ventilator - kuler od 12 cm sa strane kućišta ili pozadi da izvuče toplotu. Dalje, vaš CPU je ozbiljan igrač jer ima 8 jezgara a to znači da može malo više "grejati".

Probajte da kulerima na kućištu a onda ako ne pomaže, uzmite neki bolji kuler za CPU tipa Thermaltake ili slični.

Takođe, ako se računar gasi često iz čistog mira i bez nekog naročitog opterećenja, možda bi ste trebali da proverite da li nema virusa, malware ... itd.

Neke savete oko problema sa gašenjem računara možete pronaći na sajtu servis računara saveti

Ako je u pitanju laptop, onda je najbolje da rešenje problema pronađete kod Laptop servis radnje koja je specijalizovana za laptopove.

Ako vam je potrebna dodatna pomoć, pišite nam, potrudićemo se da nađemo rešenje za vaš problem.
 

od
Upravo su mi sa sajta popravka racunara Beograd poslali tutorijal, savete i uputsvo kako da resim problem sa pregrevanjem laptopa - isto se gasi posle par minuta.

Zaista sam se odusevio kako danas neko zeli i ume da pomogne u vezi kompjutera i to gratis ! sVE POHVALE za sajt moje iskustvo sto pronalazi korisne linkove is ajtove.
od
+1
Kod mene sve bilo u redu i na testu se pokazalo sve dobro a kompjuter se gasi. napokon smo pronasli da je u problemu ploca i da se mora menjati pa vam savetujem da ako gore saveti ne pomognu ipak zamenite matičnu ploču i trebalo bi da radi.
+1 ocena
od

Moj laptop se gasio na svakih 10-ak minuta, nema pravila. Čak i kada nije opterećen gledanjem filmova, u stanju mirovanja se ugasi. Obratio sam se na adresu laptop servis beograd i nakom par sati dijagnostike konstatovano je da moj AMD procesor inače ima radnu temperaturu oko 55 C, a kada su ove vrucine raste cak i do 95 C. Operativni sistem Windows 7 mi je bio loš i u desnom donjem uglu je izbacivalo poruku "Windows 7 This copy of windows is not genuine ... Serviseri za laptop su mi objasnili sve do detalja, uradili mi Windows kako treba, očistili laptop od prašine, zamenili pastu na procesoru i grafičkoj kartici, sve za nekih 2500 dinara u totalu cena, i verovali ili ne moj laptop je poleteo ! Ne gasi se više, merim non-stop temperaturu i sada je to sasvim ok, ne greje se više laptop kao lud, ne čuje se ventilator da zuji ... itd. Spašen sam isrećan jer ne moram da kupim nov laptop tako da kažem uvek prijateljima, proverite sve opcije i gledajte da prođete jeftino ako može, a ako baš ne može onda zna se :).

od
+1

Postoji više razloga zbog koji se računar gasi iz čista mira. Uvek prvo pođemo od napajanja jer se sve vrti oko struje. Često restartovanje u skoro 99% slučajeva prouzrokuje loše, slabo ili pokvareno napajanje za računar. Ako se dogodi scenario da se računar uopšte ne uključuje onda je definitivno stradalo napajanje. I to nije sve, jer ako je slučajno došlo do nekog strujnog udara, vrlo lako može biuti pokvarena matična ploča, grafička karta ... itd. U svakom slučaju, najbolje je da računar odnesete u servis računara pa da se uradi dijagnostika kvara i sebi uštedite i vreme i novac.

Popularna iskustva


Dobrodošli na blog-forum Moje iskustvo ? Vaša iskustva su dobrodošla i mogu pomoći u pronalaženju korisnih rešenja i saveta. Mojeiskustvo.com non-stop objavljuje nova i korisna iskustva sa raznim proizvodima, alatima, uslugama, poslovima ... itd.

360 pitanja

973 odgovora

942 komentara

228 korisnika

Slična iskustva

0 ocene
1 odgovor 668 pregleda
+1 ocena
1 odgovor 1.2k pregleda
+1 ocena
2 odgovora 1.3k pregleda
+1 ocena
1 odgovor 894 pregleda
0 ocene
1 odgovor 555 pregleda
...